Spec Ops: The Line - elérhető Linuxra is

Címkék

Spec Ops: The Line - Linux játékmenet

Újabb játék vált játszhatóvá Linux alatt a Virtual Programming által fejlesztett eON keresztplatformos megoldása segítségével.

Linux minimális rendszerkövetelmény:

  • OS: Ubuntu 14.10, Mint 17.1 or similar Linux Distribution
  • Processor: Intel Core 2 DUO 2.4 GHz / AMD Athlon X2 2.7 GHz
  • Memory: 4GB
  • Hard Disk Space: 6 GB Free
  • Video Card: NVidia/AMD OpenGL 4.1/OpenGL level 3.2 compatible Video RAM: 512Mb
  • Sound: ALSA/PulseAudio compatible

Elérhető a Steam-en és a Humble Store-on. Részletek a játék linuxos változatáról itt.

Hozzászólások

Nagyon hangulatos, csak a konzolos irányítás nem tetszik.

Én még mindig nem értem hogyan tudtak erről könyvet írni, mitől zsánerparódia, vagy egyáltalán. A történetre még azt mondom, ok. Morális és etikai kérdések sora van benne. Grafikailag sem csúnya, viszont a harcrendszer vagy az akciórészek olyannyira csapnivalóak, hogy teljes mértékben elnyomják azt a „művészeti értéket” amit sokan szajkóztak akkoriban róla. Jah, mert végre nem pozitív...

Ha a 2012-es portok sorra jönnek Linux alá, akkor Dishonoredre is gondolhatnának, az legalább valóban érték. Főleg ehhez képest.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nem paródia hanem inkább kritika. Tükröt tart az egész zsáner álszentsége elé - és a zsáner eszközeit használja fel ehhez. Az hogy a harcrendszer olyan amilyen egyáltalán nem véletlen: pontosan azt akarja hangsúlyozni hogy mennyire a valóságtól elrugaszkodott az összes ilyen játék. Amikor szándékosan belassítja egy pillanatra a fejlövést mondjuk, hogy bőven legyen időd megszemlélni a tetted végeredményét, vagy hogy szándékosan rávesz arra hogy az egyre brutálisabb közelharci kivégzéseket használd a plusz lőszerért... Az mind teljesen szándékos.
A könyv valóban egy meglepő folyománya a játéknak - de igazából érdekes, és érdemes elolvasni. Elég sok dologra rámutat ami nem tűnik fel első olvasatra (végigjátszásra) és megmutatja a játék mélységét és sokrétűségét.

Én csak ajánlani tudom mind a játékot mind a könyvet, számomra az utóbbi 10 év egyik legnagyobb játéka. De persze mindenki alkossa meg a saját véleményét, tisztelem ha te másként látod.

Nem véletlen említettem meg a Dishonored-öt, ami az általad soroltakat úgy hozza, hogy teljes mértékben élvezhető az egész. Plusz az olyan valódi világban is nonszensz módon létező dolgokat figurázza (inkább arculcsapja), mint az energia erőforrás, mindenáron.
Sokszor eléggé visszataszító, egy tipikus akciójátékos csak azt látja benne, hogy a világa rossz és sötét, tele patkányokkal, mindenki utálja a főhőst, nem is lenne érdemes itt élni. Csakhogy az egész úgy alakul, ahogy a játékos viselkedik, akár a nap is süthet, stb. Apró példa; Ha senkit nem ölünk meg benne, az utolsó fejezet elején a révész megköszöni, hogy találkozott velünk, kéri hogy emlékezzünk rá, ad még pár jótanácsot. Ha szinte mindenkit gátlástalanul kardélre hányunk, megvetéssel, undorral beszél hozzánk, szinte kirúg a csónakból, és a biztonság kedvéért még egy jelzőrakétát is kilő, hogy tudja az ellenfél, megjöttünk.
Az egész egy valódi művészi alkotás, direkt nem szép, a háttértörténete valódi többszáz oldalas ingame könyv, olyan fordulatokkal, morális felvetésekkel, ami alig található a témában.

Ehhez képest a 'Spec Ops: The Line' egy 'Ms PacMan'. Unalmas, élvezhetetlen, és abszolút egysíkú játékmenettel rendelkezik, ami teljes mértékben elnyomja a valódi értékét, a morális kérdéseket, vagy a történetet.

A filmművészet művészetként való elismeréséhez több mint ötven év kellett, a videojátékoknak csak 30. (Hivatalosan is.) És ha ilyen szemmel nézem az elmúlt tíz évet, nagyon sok lenne a 'Spec Ops: The Line' előtt ami valódi művészi értéket képvisel. Ha csak az az év beli kihívókat nézem, akkor is tudok csípőből még hármat a Dishonored mellé: 'Remember Me' (ez mondjuk művészeti érték szempontjából mindet veri), 'I Am Alive' és a 'Limbo'.

Persze ahogy kérted megalkottam a véleményem, és ugyanúgy tisztelem ha másképp látod.
Igaz, én a fentebb leírtak miatt kicsit sem tudom ajánlani.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nekem arch linuxon azt írja a steam hogy nincs erre a platformra demo. A half life2 demo simán lejött és működik is.
Átbootoltam windowsba, itt simán leszedte a spec ops the line demót.