Végtelen reboot ciklust okozott Windows 7-en a KB3033929 frissítés

Címkék

A kedden kiadott KB3033929 Windows frissítés számos Windows 7 felhasználónál okozott végtelen reboot ciklust. A probléma főként a dual-boot rendszerrel rendelkezőket érinti, de nem korlátozódik kizárólag rájuk. Brian Krebs szerint a legjobb amit tehetünk, hogy egyelőre tartózkodunk a KB3033929 telepítésétől.

Aki már belefutott a problémába, az a hibaelhárításhoz segítséget találhat itt.

Hozzászólások

Fantasztikus.

Update-ek központosított telepítésére a System Center-en kívül van még valami amit érdemes lenne ismerni?

szal akkor most minden peccskedden oroszrulettet jatszunk? :)

sokan winxp/win7 sp1 megjelenes utan telepitettek rendszer, ok most peccsjovokedd-en fogjak felrakni a havi frissitest :D

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

A péntek 13 után a második szerencsétlen nap a "Foltos kedd". :)

Business as usual.

Amelyik (éles rendszert üzemeltető) IT-s nem tanulta meg az elmúlt 2,5 évben a leckét az MS-től (azaz hogy éles szerverre nem rakunk fel kiadás után legalább 1 hétig SEMMIT), az csak szívjon továbbra is.

Otthoni user gépén meg szimplán le kell tiltani a windows update-t, az a legbiztosabb! /s

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Otthoni user gépén meg szimplán le kell tiltani a windows update-t

Persze lehet ütemezni, hogy csinálja éjjel, ébressze fel a gépet, stb, de ez mondjuk egy virtuális gépben nem sokat segít.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Ez itt egyszeru kockazatelemzes szerintem.

Melyik eshetosegnek nagyobb a valoszinusege es az okozott kar.

Teszteletlen patch miatt beborul a rendszer, vagy patch hianya miatti biztonsagi resen at bejutnak.

Es ez alapjan mindenki eldonti, hogy az o rendszerere melyik a veszelyesebb. Bar eleg keplekeny a hatar a ketto kozott.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Hali!

Ennél sokkal rosszabb a helyzet: annyi laptopot vegyél ahány szoftver környezetben lesznek használva... most nincs kedvem guglizni, de volt már olyan win frissítés ami a HP nyomtatókat nyírta ki... tehát ugyanazon a vason egy epson nyomtatóval tesztelhetetlen, illetve semmi hibát nem okozott :-D

Üdv:
Feri

Az ilyen meg so-so.
Nekunk volt egy bug az update-ben amit kikuldtunk ugyfelnek. Annak az eselyes, hogy elojojjon a bug (persze nem tudtuk, hogy letezik) kb a lottootos eselye volt.
De a lottot is meg szoktak nyerni kisebb-nagyobb idokozonent. Az ugyfel teljes rendszere osszeomlott az update utani elso ujrainditasnal (windows kornyezet, hetente 1 ujrainditas). Managerek nagyresze sikitva vette a levegot amikor csorgott a telefon...
Mi meg nem ertettuk mi a lehet a baj amikor masik 10+ ugyfelnel hibatlanul megy.

Erre meg en is azt mondom, hogy elofordul, bar felettebb idegesito.
--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

No és mi van az átlagfelhasználóval? Gipsz Jakabbal, aki így járt.
Mi a fenét mondjak neki, most mégis, ha megkérdezi, hogy mit tehet azért, hogy az ilyen jellegű hibákat elkerülje? Mert ő annyit lát hogy frissítés = rossz, mert elcseszi a gépét? Azon kívül, hogy álljon át Linuxra..

Ha kikapcsolja a Windows Downgrade-et, akkor egyértelműen nagyobb veszélybe sodorja magát, de ha bekapcsolva marad, akkor lehet hogy egy csütörtök reggel nem bootol szeretett gépe, mert elcseszte az MS a frissítéseket.

Gratulálok, ez ám a felelős szoftverfejlesztés. Lehet, hogy lassan itt a Win10, lehet hogy ezen pörögnek a tesztszerverek, az pedig pláne lehet hogy az MS a lehető legrövidebb távon egységesíteni akarja a platformját és vágyálmaiban más sem szerepel, mint hogy mindenki átáll Win10-re egy éven belül..

Igen, de ebben az esetben a rendszer-visszaállításhoz is kell Windows lemez, arról be kell bootolnia, meg kell találnia a menüpontot. Nem atomfizika, de r=1 user nem fogja tudni megcsinálni, főleg ha a BIOS-ban nem optikai meghajtóval kezdődik a boot sorrend.

Egy rendszeresen frissített Linuxon jóval kevesebb az ilyen jellegű gond. A böngészőt megtalálja, az LO nyílik ha kell és a Totem is egyszerű mint az 1×1, tehát nem kell több ismeret hozzá, mint egy Win-hez.
Biztos vannak olykor Linux földjén is elcseszett frissítések, persze. De nekem sokat mond az, hogy egy teljesen kezdő felhasználóm már évek óta tök magától csinál disztribúció frissítéseket. Magától = ha a frissítéskezelő felajánlja neki. Mivel számára a Firefox és az Opera az két külön "internet", biztos vagyok benne hogy egy dpkg-reconfigure se menne neki. :)

Backup? :D Kellene, igen..

"Egy rendszeresen frissített Linuxon jóval kevesebb az ilyen jellegű gond. "

Egy rendszeresen frissített, korszerű Windows-on van rendszerindításnál 1-kattintásos Factory Reset. Az még egyszerűbb.

"a rendszer-visszaállításhoz is kell Windows lemez"

Nem kell.

Üdv,
Marci

Nem kell.

Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az utóbbi kb. 10 évben, és legalább kétszer-háromszor ennyi, általam "üzemeltetett" consumer eszközön hányszor _kellett_ újratelepíteni OS-t a vendor közvetlen hibájából. (Ennek mondjuk háromnegyede Windows-os eszköz, a többi ilyen-olyan Linux, dualboot, akármi)

Ezért állok mindig kicsit megdöbbenve az ilyen threadek előtt... Cégnél illik tesztelni a frissítéseket, mielőtt azok kimennek a gépekre. Az otthoni gépeimen pedig soha nem berheltem semmit a Windows Update-en, de {ennek ellenére|éppen ezért} nem is romlott el úgy istenigazából soha.

Felhívnám a figyelmed, hogy azzal indítottam, hogy átlagfelhasználó. A céges rendszer az tökre más káposzta, ott vannak eszközeim arra, hogy megvédjem a felhasználóimat és minimalizáljam a hibás frissítés okozta kellemetlenséget. Más kérdés ugye, hogy valahol mégis szomorú a dolog az, hogy arra kell készülni hogy mi fog megint gallyra menni, de legalább tudok rá készülni, ez pedig fontos előny. :)

Attól függ, mit értünk közvetlen hibának. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy frissítés után teljesen használhatatlan lett a gép (BSOD, folyamatos reboot mint itt és a többiek) akkor szerencsére nem jellemző. Bár az utóbbi idők frissítéseiből kiindulva ezt inkább nem kiabálnám el..

A félreértés elkerülése végett, sosem volt szó berhelésről, gányolásról vagy egyéb nem támogatott taknyolásról. Viszont volt már frissítés után korrumpált registry, órákon át tartó, automatikus frissítés -> reboot -> frissítés visszavonása -> reboot -> frissítés -> reboot ciklus is. Aztán ha a felhasználó megunja a mókuskereket és kilövi az egész kócerájt, akkor még valami korrupt lesz és esélye van annak, hogy el sem indul. Ilyenkor jöhet a rendszer-visszaállítás, rosszabb esetben újratelepítés. Közelről nézve ez nem az os vendor közvetlen hibája, hiszen a felhasználónak csak végig kellett volna várni a folyamatot.. távolabbról mégis, mert szívatta a felhasználót, az pedig jogosan begurult.

Szóval tudnám értékelni, ha az MS jobban tájékoztatna arról, hogy mit csinál a Windows, mert a "felkészülés a frissítések telepítésére" és az "egy pillanat" vagy az "újraindítás..." felirat nem igazán tájékoztatás. Ahogy az is jó lenne, ha jobban tesztelné a frissítéseit.

Boot során F8, majd: http://thewindowsclub.thewindowsclubco.netdna-cdn.com/wp-content/upload…

Mivel a windows update a frissítések telepítése előtt csinál egy system restore pointot, arra kapásból vissza is lehet állni.

A linux disztrók is ezt csinálják a maguk fapados módján, amikor kernel frissítéskor meghagyják az előző kernel verziót. Viszont ha valami más frissült és amiatt nem megy tovább a boot, akkor mit csinálsz?

Saját rendszernél:

1. Nem szokott előfordulni
2. Ha mégis, nem csak egy hibakódot kapok, amiről netes keresés után sem jövök rá, hogy mi okozza a gondot, így azonnal javítani is tudom, nem kell Súgóban a "dugja be a billentyűzetet"-típusú ökörségeket olvasnom, meg support után kajtatnom.

1: Windowson sem ;)
2: Attól, hogy több infót kapsz, még nem biztos, hogy használhatóbb. De még ha az is, egy átlag usernek single user modeból javítani egy olyan problémát amivel most találkozott először elég esélytelen feladat. Ellenben visszaállni a legutóbbi snapshotra egy picit egyszerűbb.

Viszont ha valami más frissült és amiatt nem megy tovább a boot, akkor mit csinálsz?

A boot menüben kiválasztom a snapper által készített valamelyik korábbi snapshotot és elindítom azt. ;)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)