Újabb visszavont Windows Update; a KB3004394 telepítése Windows Update, programtelepítési problémákat okozott

Újabb Windows Update-et kellett a Microsoft-nak visszavonnia. A KB3004394 frissítés telepítése után Windows 7 Service Pack 1 és Windows Server 2008 R2 SP1 rendszereken egyebek mellett szoftvertelepítési (beleértve a Microsoft saját szoftvereit és 3rd party szoftvereket is), Windows Update problémák léptek fel, illetve Windows rendszerkomponensek (Task Manager, Windows Defender) váltak működésképtelenné.

A redmondi cég visszavonta a frissítést és blokkolta azokon a gépeken, amelyeken még nem került telepítésre. Ezen kívül a hibás frissítés eltávolítására kiadta a KB3024777-et.

Hozzászólások

A Windows frissítésekről mostanában két dolog jut eszembe:

- A rettegés foka
- Bátorságpróba

Kedvencem a hanyagság miatt kiadott Windows frissítés nyomán bekövetkező "component store corrupted" és maga alá szaró Windows Update + Server Manager.

Még ilyen szar lassú, bugos frissítési mechanizmust, mint a Windows Update sehol nem láttam.

--
trey @ gépház

Nekem ez most már sorozatban a második patch kedd, hogy nem képes ~nyolc frissítést feltelepíteni egyszerre (simán MS-től, nem WSUS-ról).

Mielőtt elmennék itthonról, leállítom, hogy tegye amit kell. Amikor egy fél nappal később visszaérek, az fogad, hogy „7/8 frissítés telepítése. Ne kapcsolja ki a számítógépet”. Persze újraindítás, töltéskori Windows logó alatt újfent újraindítás, egy frissítés visszavonása, bejelentkezés és telepítés után újra újraindítás. Négy újraindítás nyolc frissítéshez; ráadásul sorozatban ez már a második hónap így.

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

> a megtakarított lóvé

megfogadtam magamban, hogy nem szólok bele, de muszáj

valaki linkeljen má' egy hivatalos elszámolást, mert én jelenleg úgy tudom, az átállás annyiba került, hogy max nullszaldósra jöhetett ki a projekt, de ez már erősen optimista számolás

persze tévedhetek is, mert nincs túl sok konkrét infóm az ügyben, szóval valaki, légyszi!

Az eredeti jelentés szerint:

- 143 euróra jön ki a Windows licencek összköltsége. És akkor nem számoltam bele az upgrade lehetőségeket (majdnem a gépek fele), ami ugye olcsóbb, mint a dobozos. Ez konkrétan több, mint a Windows 8.1 Pro hazai, kisker, bruttó ára.

- Windows esetén 11.000 munkaállomás hardverét kéne fejleszteni, darabonként 426 euróért, ami ismét csak egy középkategóriás laptop hazai kisker bruttó ára. LiMux-ra váltáskor természetesen egy darab gépet sem kell fejleszteni. Nem keveset, nem néhányat, hanem egyesen nullát!

- A betanítás költsége euróra pontosan ugyanannyi akkor is, ha egy meglévő rendszer újabb verzióját oktatják, és akkor is, ha egy teljesen új oprendszer+office kombót. Nyilván. Ráadásul az is mindegy, hogy Windows alatt MSOffice vagy OpenOffice megy.

- A külsős szakértő díja teljesen ugyanannyi egy upgrade esetén is, mint egy teljesen új rendszer felépítésekor. MSO és OO között ugyanúgy nincs különbség, a lényeg, hogy Windows fut a gépen.

- "Folyamatoptimalizálás" szintén egál Windows+MSO, Windows+OO és LiMux esetén.

Nekem ott sántít a dolog, hogy a jelentés szerint a LiMux egyetlen perspektívában sem okozott többletköltséget, azokat a helyeket is beleértve, ahol pedig erősen indokolt lenne.

Kb. ugyanannyira hiszem el ezt a jelentést, mint anno a HP-ét, ami első olvasásra ugyanannyira elszállt volt, csak a másik irányban.

"Kb. ugyanannyira hiszem el ezt a jelentést, mint anno a HP-ét, ami első olvasásra ugyanannyira elszállt volt, csak a másik irányban."

A Microsoft által szponzorált HP tanulmányt, amelyet ha jól emlékszem kérésre sem adtak ki teljes egészében, csak részleteket adtak közre belőle?

--
trey @ gépház

Én már belezavarodtam gmoore/sting szakértésébe. De az látszik, hogy a kommentelők sem hisznek nekik.

Állítólag meghalt a LiMuX! Egy csatolmánytól!

"Mindezt egyébként állítólag egyetlen egy darab túlméretes levél okozta, ami a teljes limuxos levelezőrendszert megakasztotta."

--
trey @ gépház

Már nem is tudom hány éve tiltottak ki a prog.hu-ról, de valahogy nem kívánkozom vissza.
Ha nyugdíjas leszek és sok időm lesz, majd visszamegyek fake account-tal trollkodni.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

http://www.golem.de/news/e-mail-ausfall-in-muenchen-und-wieder-wars-nic…
A rendszer kapott egy olyan e-mailt, amelynek a subject-je 7,5 MB volt. A proprietary spamszűrő ezzel órákig elvolt, nem omlott össze, de megakasztotta a levelezést. A Nagios nem jelezte a kiesést, mert a szolgáltatás futott, csak éppen nem jutott át rajta semmi.

>amelynek a subject-je 7,5 MB volt

Fogadjunk, hogy egy komplett táblázatot pasztázott bele a magasan képzett titkárnő.
#1: az ilyen user errorokat kell első sorban javítani – továbbképzés, vagy az alkalmatlan munkaerő lecserélése
#2: a tárgy mezőt limitálni 64 karakterre – ami e limit fölött van, trimmelje

Érdekelne, hogy egy egysoros, plaintext szövegdobozba hogy lehet belerakni "egy táblázatot", ami (ismétlem, plaintextről beszélünk) 7,5 mega.

Amúgy ez tipikusan nem a user felelőssége, még akkor is, ha eredetileg user error okozta. A kivételeket le kell kezelni a fejlesztéskor - ha ez nem történt meg, akkor nem a titkárnő alkalmatlan a pozíciója betöltésére, hanem a szakértő urak, akik a rendszert csinálták.

ja, akkor félreértettem. úgy értettem hogy míg a debian testing-ága néha összefosódik egy elkúrt frissítéstől, addig a windowsnál az éles rendszernél van ugyanez (ami egyébként is igaz és ez dermesztő). lehet hogy a testing nem ajánlott éles használatra de ezek szerint kb. annyi kockázata van a dolognak mint ha windowst használnék! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Na igen, az MS is elkezdett elmozdulni a rolling release felé, mert az Linuxon annyira bevált. Itt az eredménye. Bár hozzá teszem, régen, mikor még azt gondoltam, hogy az Ubuntu talán felnőtt a feladatra, hogy fater gépén netezésre használható, akkor annyi különbség volt, hogy egy-egy update során tutira el volt baszódva valami, szemben a Windows updatekkel, amiket időnként, valakik beszívnak.

Amúgy szó se róla, nálam jobban senki nem rühel Visual Studio SP1-et telepíteni. Tegnap költöztem át kolléga gépére, SSMS2012 telepítése kb. 2 perc, leszámítva, hogy kérte, hogy a VS2010 legyen már felupdatelve SP1-re. Na az 20 perc volt. Mondjuk amúgy is épp készültem ebédelni, de akkor is... Emlékszem még arra, mikor VS2008-al kellett ezt a régi notimon megtenni, ahol ugyanez órás-másfél órás folyamat volt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ezért telepítek én csak service packokat!
Azokban már a kiforrott frissítések vannak.

Mostanában tényleg egy nagy trágyadomb az msupdate. és hogy emlékszem még a nagy kampányra még win7 elött, technet eseményen is lökték ezt a süket dumát hogy ők tényleg azon dolgoznak hogy ne kelljen reboot minden frissítés után.. az oké hogy havonta eleve jön olyan ami újra indítást akar. de hogy közben újra-újra kiadnak egy egy update et és kb. 95% nak reboot kell.
és egy reboot egy szerver HW n és mondjuk exchange stb. vel együtt nem 2 perc.