Már kapható a Linksys új, "open source ready" WRT1900AC routere

 ( trey | 2014. április 13., vasárnap - 14:04 )

A Linksys új otthoni router eszközénél kiemeli, hogy az "open source ready", illetve azt, hogy kompatibilis az OpenWRT-vel:

Idézet:
Open Source Ready for Complete Customization

While the Linksys WRT1900AC provides an outstanding experience via SMART Wi-Fi immediately out of the box, advanced users can further modify the router, which will have Open Source firmware available from third-party websites such as openWRT.org. Developed for use with OpenWRT, an open source, Linux-based operating system, the router offers an additional layer of customization to suit an individual's needs.

A hírek szerint a cég egyes országokban (pl. Kanada) péntektől megkezdte az eszköz árusítását. A termék weboldalán várható szállítási időpontként 2014. április 13. van megadva. További részletek, specifikáció stb. itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ezek kirúgták az összes designert és Szomszéd István tervezi a dobozaikat?
Ritka ocsmány darab :(

Ezt rengeteg konzum vagy belépő szintű elektronikai cuccról el lehet mondani. Én HP-re és Samsung-ra vagyok kiakadva, de csak azért mert ezeket látom közelebbről.

Azt hiszem az igényes design marad az Apple házatáján :)

"Azt hiszem az igényes design marad az Apple házatáján :)"

Az új Mac Pro után én nem így gondolom. :-) Lehet, hogy mérnökileg szenzációs(?) ez az urnás kialakítás, de hogy ez nem design, abban biztos vagyok.

Megnézdted a szétszedős videóját is?

Várjál már, ennek nem egy monitorban kellene lennie? :)
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. csfeco

Apple és a design? Egy 2007 -ben kitalált lekerekített sarkú téglalap a nagy design?

Mégis 2007-ig kellett várni rá, a korábbi "tabletek" nem bírtak így kinézni...

Nem a nagy faszt nem, csak éppen nem volt senkinek egy olyan fanatikus állat marketingese mint SJ, mert ő semmi más nem volt, csak egy nagydumás marketinges, aki még a híg szart is el tudta adni annak, akinek 2 hete hasmenése van.

Akkor próbálj a kezedbe venni egy Tablet Pc-t és próbáld azt használni. 1 óra múlva rendes izomlázad lesz tekintélyes súlya miatt, enyhe ínhüvelygyulladás tüneteit fedezheted fel magadon az érintőképernyős használatra teljesen alkalmatlan Windows Xp desktop és a stylus bohóckodás miatt. A komolyabb izomlázat csak azért fogod elkerülni mert még egy órát már úgysem bír ki a Tablet Pc aksija.
Hát ez volt a tabletek világa az iPad előtt. Nem csoda, hogy alig hallott valaki ezekről a Tablet Pc-kről.
Az első iPad egyébként 2010-ben jelent meg, de ezt leszámítva Saabinak igaza van.

Szóval egy 2003-ban megjelent tabletet hasonlítasz össze egy 2010-ben megjelenthez és van pofád azt mondani, hogy a 2003-as milyen gány pusztán azért, mert 7 évvel korábban készült és adott, hogy fizikai képtelenség volt kisebb és kompaktabb alkatrészekből összerakni, mivel nem létezett a hozzá szükséges technológia, az aksis kijelentésed meg egyenesen vicc.

kb mintha a legelső laptopot hasonlítanád össze egy mai csúcsmodellel, és azt mondanád mekkora szar és nehéz volt az első és fúj még az aksi sem bírta fél óránál tovább.

Gondolkozz már az isten áldjon meg...

De gondolom te az az ember vagy, aki szerint az első iphone okostelefon volt, illetve az érintőkijelzőt is az apple találta fel igaz? A stylus-ról pedig ennyit: http://bgr.com/2014/03/20/apple-ipad-stylus-patent/

1. nézz meg egy iPad előtti modellt, sokat kell gondolkodni rajta mert akkor nulla volt a Tablet piac a Microsoft irányítása alatt, hogy csak a geek kemény mag ismerte őket. Fujitsu Stylistic ST6012 már Win7-tel jelent meg, mégis egy ormótlan nehézkes darab volt. Nem véletlen, hogy ez sem ahogyan a többi Win7 későbbi Tablet Pc sem tudott sikeres lenni.

2. Egy ma már 4 éves iPad1 még mindig vállalható tablet és még három év múlva is az lesz ha megkímélt állapotban lesz. A "7 éves" Tablet Pc már újonnan is egy használhatatlan hulladék volt.

1. TwinLoad XP Tablet PC Edition 2005 and Vista Business (2005 és 2008-as modell van). És mint mondtam azt, hogy az ipad-ra igény lett nem mást mint a SJ marketing pofázása.

2. Te ezeket bullshit generátorral tolod? 2003-ban NEM VOLT OLYAN technológia mint 2010-ben. Fogd már fel baszod főleg nem az akkumulátorok terén. Te fogadjunk valami elmebeteg apple hívő vagy, az is a rosszabbik fajtából.

+1. Stylus-ra miért nem reagáltál? :-O Vagy most akkor szükség van rá, mert az apple újra feltalálja?

Több bullshitedre nem vagyok hajlandó reagálni.

Ha már képtelen vagy a Google szakszerű használatára segítek neked

A beteges Steve Jobs gyűlölködéseddel nem tudok mit kezdeni. Ha azt képzeled, hogy az iPad csak marketingben volt más mint az akkori Tablet Pc-k akkor nincs fogalmad a valóságról.

Hiába szajkózod fanatikusan a 2003-as évet én egy iPadnál csak két évvel korábban megjelent modellt hoztam példának. Az is ugyanolyan ormótlan darab volt mint a többi. Mi történt 2003-ban? Akkor vesztetted el a szüzességed? :-)

Hivatalos állásponom a Stylussal kapcsolatban az, hogy egy szűk réteget leszámítva faszt sem érdekel. Szerencsére az iPad használatához szükség sem volt stylusra, de ha valakinek ez a perverziója nincs akadálya csak kapacitív stylust kell beszereznie. Ezzel szemben a Tablet Pc használatához szükség volt stylusra mert az apró ikonok és menüpontok ujjal nehezen használhatóak. Magasról szart a Microsoft a tablet desktopra, ezért ugyanazt azt a desktopot kapta a Tablet Pc is mint a hagyományos desktop. Az Apple ezzel szemben nem az OSX desktopot tolta rá a tabletre hanem fejlesztett egy teljesen újat, figyelembe véve az touch desktop sajátosságait.

Csodálom a türelmed, ahogy egy ilyen retardáltnak képes vagy érvelni. Holott teljesen felesleges.

Ha idősebb vagy 15 évnél, akkor szégyen ahogyan viselkedsz. Ha nem, akkor menj, csinálj rendet a szobádban aztán nézd át a leckét.

--
"... the process of non thinking, called faith."

Ez azert megvan, ugye? :) Avagy hogy A. Einstein-t idezzem,

The secret to creativity is knowing how to hide your sources.

Tartom az Einsteined és emelek egy Jobssal: "Good artists copy. Great artist steal."

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ez a design a linksys brand része, ez van. Amúgy sem a router a szoba dísze.

A routert egy igenyes lakasban szepen el kell dugni.

--
arch,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Azért egy 5GHz-es eszköznek nem válik feltétlen előnyére, ha eldugod. ;)
Azt hiszem, Asus-ból láttam olyat, ami még dekorációnak is jó egy modern bútorokkal berendezett lakásban.

5GHz-esről nem tudok nyilatkozni, a 2.4GHz-es wifi router nálunk a beépített szekrényben lakik (a kábel modem és még egy-két hasonló eszköz társaságában), és nincs gond a jelerősséggel.

ízlésről kár vitatkozni, nálam a nappali dísze lenne, elég ski-fi

Azaz síelős-fantasztikus? :D Amúgy ja, klasszikus linksys színek, bár ha a műanyag olyan fényes, mint a képeken, akkor azért erős a gagyifaktor.

Nem tudom nekem tetszik... én azoktól a kagyló alakú ufóktól voltam kiakadva... ez most egész szimpi, mert hasonlít a wrt54g-mre de mégis valahogy modernebb :) Annak a stackelhető designját hozták vissza, épp csak úgy látom ez mégsem stackelhető... (dőlésszög)

Igen pont ez volt a cél a design-al , hogy a wrt54gl -re hasonlítson, mert ugye az eléggé híres volt a maga idejében...

most raadasul akcios, 280 helyett csak $250!

Még jó, hogy lehet kapni.

Ez a router kinézet mindig megnevettet :D

Ez a 'hogy néz már ki ez a router' tipikus Bikeshed szöveg. Nekem 1GB ram hiányzik belőle ha már dicséretes módom eSata port is kapott rajta helyet.

A Cisco-nak a konkurencia sertodott perelgetese helyett fel kene ebrednie a legalabb 5 eves teli almabol, es rajonni, hogy a nev onmagaban szart se er, ha a termek maga gyenge. Marpedig az utobbi idoben a Linksys termekei gyengek voltak, cserebe neha nevetsegesen dragak.

Akik szerint pedig a kinezet nem szamit, azok elarulhatnak, hogy miert akarnek ilyen formedvenyt venni, ha olcsobban kapok szebbet es jobbat. Tovabba sanszos, hogy nem nagyon kellett meg ilyet novel megbeszelniuk, mert ok tortenetesen elvarjak, hogy ki is nezzen valahogy.

Ertem en, hogy a markabuzik meg fogjak venni, de ez hosszutavon nem lesz eleg egy sikeres termekpalettahoz.

Cisco? :DDD
Ennyire még én sem vagyok lemaradva.
Inkább Belkin.

Nekem egy régi Linksys van, wrt54gl. Azóta lecsúsztak? Nem nagyon néztem a routereket mert nem volt szükségem másikra.

Ugyanazt próbálták kicsit költségoptimizáltabban eladni még sok évig mikor a világ már rég N-es WiFi-t nyomott (wrt54g-t).

Most pedig a régi színvilággal próbálnak prémium router-t sok sok pénzért eladni. Ez a WRT1900AC.

Közben volt még egy pár termék (EA termékek) amikből egyesek jobbak mások kevésbé.

Nekem tetszik.. Csak kva drága. :)
--
The Community ENTerprise Operating System

+1, ha lenne annyi pénzem, gondolkodás nélkül lecserélném a WRT54GL-t, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok márkabuzi. :)

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

Többet érsz egy normális AP-vel. Nem kell 3rd party-t hergelni rá és lesz normális sebességed. AC-d úgy sem lesz még mostanában, legalább is nem annyi amit értelmesen kihasználsz.

Nem neked szól. Mindenkinek. :)

Azért az az óriási hűtőborda nem sok jóval kecsegtet a villanyszámlával kapcsolatban.

Két ARM mag. A szokásos MIPS-hez képest lesz vagy 500 forint éves szinten a különbség.

------------------
My Open-Source Android "Projects"

Akkor a rezsicsökkentéssel együtt még jól is jársz. Mint a svájci atomóra. ;)

Apropó OpenWrt. Minap nézegettem, hogy pl. kínai gyártmányú TP-Link és D-Link router-ekhez micsoda választék van OpenWrt verziókból. Elgondolkoztam, hogy mi munka lehet azt a rengeteg router-t külön tesztelgetni és az OpenWrt-t javítgatni rajtuk. Illetve gyártói kiskapukat keresni az eredeti FW-ben. És az NSA botrányok, a legfrisebb SSL hiba és a régebbi Debian-os OpenSSL hiba után arra kezdek gondolni, hogy az OpenWrt fejlesztését az USA kormánya támogathatja, mert abba ők teszik a kiskaput, a kínai router-ekbe pedig Kína.

Ez csak tipp.

Azért lehet ennyi mert félthetően rebrended a termék minden pontja és az os-t is kapják a chipsettel együtt ami alapból gpl-es, max webgui-t izzítanak hozzá.

tyuha, kezdodik az expert thread

-w-

Nem OpenWRT hanem DD-WRT és nem USA hanem Németország kormányzata, azaz inkább titkosszolgálata.
Próbálj ki egyszer egy Gentoo telepítés optimalizációs kapcsolókkal néhány különböző PC-re. Nem akkora ördöngösség sok hardvert támogatni.

Ez kicsit olyan jereváni rádiós jellegű volt. :)
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. csfeco

Pont annyira jereváni rádiós mint olyan elméletekkel előjönni, hogy: az OpenWRT fejlesztése mi munka lehet azon a rengeteg router-en, külön tesztelgetni és az OpenWrt-t javítgatni rajtuk. Illetve gyártói kiskapukat keresni az eredeti FW-ben. És közben egy perc brainstorming arra a következtetésre jutni, hogy: az OpenWrt fejlesztését az USA kormánya támogathatja, mert abba ők teszik a kiskaput. Ez is eléggé jereváni rádiós.

Botondnál ugye PM-ben tiltakoztál? :) Fő a kiegyensúlyozottság.

Nekem ehhez reggel van még. Ki az a Botond?

Amúgy pozitív értelemben írtam az előzőt.
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. csfeco

http://tech.slashdot.org/story/14/04/23/0154238/wrt54g-successor-falls-flat-on-promises

"You need to apply patches (which don't apply cleanly) and compile yourself in order to get it to work... so long as you don't need wireless support."

Ahogy elod is irja felettem, nem annyira "open source ready" az mint a Linksys allitja:

Idézet:
Because of these issues, we would currently recommend against purchasing this device until we have the missing pieces of software to make it functional with OpenWrt.

https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=230686