4K-ban, 60 fps-ben és 3D Stereo-ban a Big Buck Bunny

 ( trey | 2013. december 22., vasárnap - 16:04 )

4K-ban a Big Buck Bunny

Janus Kristensen munkájának köszönhetően elkészültek az eredetileg 2008-ban elérhetővé tett Big Buck Bunny ráncfelvarrott verziói.

A film elérhető 4K, azaz Ultra High Definition (3840x2160 pixel) változatban a korszerű high-end TV-khez, monitorokhoz. Ezen kívül letölthető 60 fps-es változatban és 3D Stereo-ban is.

Az új változatok letölthetők innen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gyorsan veszek nehany millio Ft-ert egy uj TV-t, hogy nezhessem 3D Quad-Full-HD-ben 60 Fps-el a dagadt nyulat.

Vagy helyette: Köszi srácok az szabadon elérhető "tesztfilmet", ha vennék egy 4K-s monitort, TV-t lenne mivel kipróbálni a boltban."

És mielőtt még jönne az okoskodás, az egyik győri Sony boltban pontosan ez a film ment a TV-ken egy időben. Nyilván akkor még nem a 4K-s TV-ken és nem 4K-s felbontásban.

--
trey @ gépház

Szép. 4K-s TV az van, de egy nyamvadt PoE adaptert nem tart senki Győrben.
Mivé lett a világ.

4K-s TV van az Árkádban 1,6 guriga körül. PoE-s adapter szokott nálunk lenni. Hogy most van-e éppen nem tudom, mert január 8-ig szabin vagyok.

--
trey @ gépház

Jo, a monitor termeszetesen rendben van, na de 2K TV? Ket kezemen meg tudnam szamolni hany valos 2K (es nem upscale mozi) van ra. Ez pedig szerintem 1-2 evig biztosan nem fog valtozni. Akkor pedig mi ertelme van most venni egy ilyen TV-t, amikor kesobb 10-ed aron hozzad vagjak es meg hasznalni is tudod, mert van ra tartalom.

Ezert irtam, hogy ezert a filmert nem veszek TV-t, mas meg nem igen van ra.

A visszafogott OLED iranyt kellene inkabb fejleszteni a felbontas tornaszasa helyett. Kezdenek a TV-k "fenykepezosodni", kismillio megapixelen gyart egy festmenyt :)

Én határozottan értékelem a nyuszis filmet és a belefektetett munkát. Anno ezt (és hasonló "ingyenes" videókat) használtam különféle streaming megoldások teszteléséhez. :-) Mert ugye kell hozzá valami ingyenes tartalom és ezek azért mégis "minőségibbek", mintha én vennék fel a telefonommal egy órányi madárcsicsergést. ;-)

Nem csak te, a Microsoft is köszöni szépen.

BTW: ebben a "konvertálásban" három évnyi meló van.

"The entire movie has been recreated in 3D stereo with a resolution of 4K (3840x2160) at 60fps. It took years to rework the movie because the original Big Buck Bunny was created for 2D. Most of the scenes had to be modified to work well in 3D stereo. Furthermore, the original movie was made for cinemas and was 24fps; a lot of changes to the animations had to be made to get the correct results."

--
trey @ gépház

Már nézem is a 22" os tftmen (1680x1050) !

Jee, epp tegnap talaltam ra en is. Viszont sem a Raspberry PI nem viszi, sem a TV (igaz, nem high-end), meg a legkisebbet sem (1920x1080x2 30fps).

Nincs ebbol 1920x1080 SBS (vagy akar OU) valahol? Nekem nem sikerult talalni. Esetleg az ED vagy a Sintel is megtenne'...

/sza2

A leírás szerint ez top-to-bottom, ami egy létező (bár nem a legelterjedtebb) 3d format. Fura, hogy a jelenlegi TV-k nem eszik meg ezt a mindössze 3-4 félét.

Edit: most látom, hogy a top-to-bottom az ugyanaz, mint az over-under (OU), amire te is hivatkoztál. Akkor mennie kéne.

Szerintem azert nem megy, mert tul nagy, 1920x2160. A TV fel sem ismeri (egyebkent nem csak az enyem, nemreg amikor TV-t kerestem az Elephants Dream-et toltottem le ilyen formatumban is (illetve abbol SBS is van (3840x1080)), egyik sem vitte). A Raspi meg gyenge.

/sza2

Ja, azt hittem, hogy a sima fullHD 3D-t próbálod. Az UHD-t nyilván nem eszi meg.

Bírja ezt valakinek a procija? Nekem i7 nem viszi...
Nem csak a TV a szűk keresztmetszet.

Nekem megy (mplayer xv kimenet), de kicsit lassan, kb fele sebességgel, Core2Duo proci 60%-on. Az a baj, hogy a vdpau elszáll rajta, pedig videókártyából lehet, hogy menne (nem, mert Feture Set D kell hozzá, nekem meg csak B van).
A monitorom mondjuk csak 1280x800-as :)

Nem vagyok nagy atkodolo guru, nem tudna valaki irni egy felparameterezett ffmpeg, mencoder (esetleg valami mas, ami resze a Debian disztribucioknak) command line-t ami atskalazza 1920x1080-ba ezeket (a 1920x2160-asakat) a videokat (esetleg veszteseg nelkul, vagy kis veszteseggel (leszamitva a sorok szamanak felezodeset))?

Koszi,

/sza2

De hát ott vannak az oldalon...
http://bbb3d.renderfarming.net/download.html

Ennyire vak lennek? Hol?

/sza2

Edit: ÁÁ, csak félre értettem, akkor mégis különböző az OU és a Top-to-bottom.

De ez 1920x2160! (Jo, ok ugy irjak 1902x1080x2)

/sza2

ffmpeg -i bbb_sunflower_1080p_30fps_stereo_abl.mp4 -s 1920x1080 kisbunny.mp4

(nem próbáltam, de elvileg ez a szintaktika)

Mukodni latszik, bar nalam kellett egy '-strict -2' mert:

"The encoder 'aac' is experimental but experimental codecs are not enabled, add '-strict -2' if you want to use it."

Viszont a minoseg egyeb video paramaterek nelkul szornyu.

/sza2

Editalni nem er! Igy most csodalkoznak, hogy mire valaszoltam korabban a hulyeseget !!!:-)

Egyebkent szetintem a top-bottom es az OU (over-under) ugyanaz, csak itt a teljes 1920x1080 ketszer van egymas alatt. Ebbol az elterjedtebbek azok, ahol ket 1920x540 van egymas alatt. SBS-bol is lattam mar olyat, ahol a szelesseg 3840 (pl. ED) es olyat ahol csak 1920, tehat egy szemnek 960 (es ez a jellemzobb).

/sza2

Ez zavart meg, mert ha már fullHD 3D, akkor nem érdemes szarozni a pakolgatással, arra van a frame-by-frame (a'la Blu-ray). Ilyen 1920x2160-as verzióval még nem találkoztam.