DuckDuckGo-ra váltott a GNOME webböngészője

Címkék

Claudio Saavedra, a Web (korábbi nevén Epiphany) társkarbantartója nemrég bejelentette, hogy Google Search-ről DuckDuckGo-ra cserélték a keresőmotort a Web-ben.

A GNOME projekt Jacob Appelbaum GUADEC 2012-ön tartott felvilágosító előadása után döntött úgy, extra erőfeszítéseket tesz a felhasználók privát szférájának védelme érdekében. A Web fejlesztői úgy gondolták, hogy nekik is igazodniuk kell ehhez a célkitűzéshez. Ez az egyik ok, ami miatt a Web fejlesztői a váltás mellett döntöttek. A többi ok elolvasható itt.

Hozzászólások

Telefonos support hogy örülhet ennek a névnek.

- Milyen böngészőt használ?
- Webet.
- Nem úgy, mivel látogatja meg a weboldalakat?
- Webbel.
- Ah. Mit ír az ablakfejlécben, amikor betölti a kezdőlapját?
- Web.

hé trey te valamikor valami hülye viccnek gondoltad.

szerk: bohóckodásnak, sry. mindegy - úgy fest, valamivel azért komolyabb a dolog.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Ez a project kinek éri meg? Ki használ ilyen böngészőt?
A nem linuxos világ (az emberek 98%-a) nem is tud a létezéséről. Nem tudom elképzelni, hogy miért van rá szükség. Mondjuk ez a kacsára is igaz, úgyogy ez egy csodás barátság kezdete lehet.

"Kacsat egyebkent eleg sokan hasznaljak, nyilvan a bongeszot is, kulonben nem fejlesztenek. :P"

Erre a legjobb bizonyíték a végtelen számú Linux és feljövőben lévő BSD disztribúció, mindbe azért fektetnek energiát mivel elég sokan használják. Ami viszont biztos, pár Linux disztribúciónál biztos többen használnak DDG-t.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Minek akarják ők is feltalálni a spanyol viaszt? Ott van egy Mozilla FF, miért nem tudják azt berakni böngészőnek? Felesleges idő megy el egy egyedi böngésző fejlesztésével, amit nem is hiszek hogy ütné bármely böngészőt is. Kacsára ugyan ez vonatkozik.

Micsoda eredeti bongeszonev, fantasztikus.

Hát arról nem is.

De most komolyan, ha nem ismernéd a Firefoxot, eszedbe jutna, hogy browser? Nem. Mégsincs baj a nevével. A Web név viszont rettenet. Keresni is hogy? Web? Nem. Web browser? Nem. WEB WEB BROWSER! Ezaz!
No meg "izé, és akkor nyisd meg a Webet"? "What's your web browser? Web browser."?
---------------------------
���������������������������

Talán szerencsétlen névválasztás valamilyen szinten, de a r1 user nem fog rákeresni, hogym ilyen böngészője van, nem érdekli.
Viszont ha fel akar menni a webre,akkor örül, ha a webre kell csak kattintania :)

Amúgy ezzel a név témával kapcs a system settings nevét is át kellene írni mindenhol "Gnome system settingsnek"... hülyeség. Ebben legalább remélem egyetértesz.

"r1 user nem fog rákeresni"

Ez abban a pillanatban bukik, hogy a r=1 usernek valami nem mukodik. Az elso reakcio altalaban a google. "firefox youtube.com not works" => ertelmes talalatok "web browser youtube.com not works" => nem ertelmes talalatok.

Ennyi a nevvalasztas lenyege. A system settings azert mas, mert azt a r=1 user mar a rendszerhez koti, es ugy keres, hogy "gnome monitor resolution settings"
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Najó. Ha nagyon akarod menjünk bele.
Oké, r=2 user rákeres, hogy web does not works youtube.
Ha már keres.. és ilyen okos,hogy tudja, hogy a "web" a neve a böngészőjének, akkor biztosan tudja az "about" elolvasása után, hogy ez bizony a gnome része. Mivel én ha meglátom kiírva valahova, hogy web, akkor abból nem arra következtetnék, hogy ez valaminek a neve.. hanem arra, hogy azzal amit így lehet bekapcsolni, azzal a webet lehet elérni. Az maga a "web". Tehát ha keresek a weben... akkor már a program nevét csak ki tudom sakkozni valahogy.. hogy nem web, hanem gnome web.
Mivel r=1 user, ha linuxot használ, akkor azt is tudnia kell (ha már keresett), hogy a linuxos tartalom max 10-ede a windowsosénak az interneten, tehát még azt is beírhatja, hogy linux v ubuntu.

De ha nincs igazam, akkor az r=1 user feladja a keresést és használ mást.

akkor biztosan tudja az "about" elolvasása után,

Te se lattal meg soha r=1 usert kozelrol, ugye?

"Mivel én ha meglátom kiírva valahova, hogy web, akkor abból nem arra következtetnék, hogy ez valaminek a neve.. hanem arra, hogy azzal amit így lehet bekapcsolni, azzal a webet lehet elérni."

De te nem is vagy r=1 user. A tobbseguk nem tudja meglepni azt a logikai lepcsot, amit te itt meglepsz automatikusan. Nem volt az veletlen, hogy amikor az IE-nek valami baja volt, akkor nagyon sok user ugy kereste meg a rendszergazdajat, hogy "elromlott az internet". Mert nem neztek utana, es nem akartak alternativat keresni, ok azt a kornyezetet akarjak, ami addig volt, es ugy, hogy mukodjon. Ennyi, itt a sztori vege. A legtobb user nem kepes a logikus gondolkodast a szamitogepen alkalmazni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

a rubber duck debugging uj ertelmet nyert

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Ez a DuckDuck elég szutyok dolog

******
Elementary Os Luna 0.2
******

Az égvilágon semmivel, mivel kötelező logolniuk és kiszolgáltatni az adatokat ha kell. A törvényt egyetlen szaros cég sem fogja felülírni ami az USA-ban van bejegyezve. "The company is based in Paoli, Pennsylvania, United States in Greater Philadelphia."

******
Elementary Os Luna 0.2
******

Én csak azt állítottam, hogy nálunk, Magyarországon, erre kell számítani.

Az Index értesülése szerint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat feltehetően erre a célra szolgáló berendezéseket telepített a magyar internetszolgáltatók hálózataira.

"Öltönyös urak érkeztek, és kértek egy transzparens portot a BIX, illetve a nemzetközi vonal felé. Ezekre olyan számítógépeket csatlakoztattak, amikhez mi hozzá sem nyúlhatunk" - állítja egy budapesti internetszolgáltató rendszergazdája. Mindez néhány hete történt, de egy másik, névtelenséget kérő informátorunk szerint a berendezések telepítése nem mostanában kezdődött: a Nemzetbiztonsági Hivatal minden internetszolgáltatóval szerződést köt a műszaki hozzáférésről, a lehallgatóberendezéseket pedig a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat telepíti.

"Az utóbbi években sokat fejlődtek technológiailag is, és el kell ismerni: van stílusuk" - meséli harmadik informátorunk: ő jól kijön a titkosszolgákkal, akik utasítgatás helyett szakítanak időt az érintettek meggyőzésére is. A szolgáltatók a szerződésben teljes titoktartást vállalnak, de amúgy sem érdekük a lehallgatás tényének vagy mértékének nyilvánosságra hozatala, mert az nem tesz jót az üzletnek.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=zgfumag&pid=91854

Mármint a https kommunikáció kliens-oldalon generálódott session key-et fogja kiadni az, aki a szerverterem előtt szűri a forgalmat? Az rendben, hogy magára a szerverre érkező kérés magán a szerveren már logolható, de a kolléga nem erről beszélt.

Úgy gondolom, vannak olyan országok, ahol nem kötelesek a logokat tárolni, bemutatni. Szóval ez a része megoldható. A többiről pedig gondoskodik a TLS.

Nos, ebből nekem az jön le hogy nem.
Az egyik ok amiért jó (lehet), az az, hogy nem szűri a találatokat, azaz nem fogják kihagyni a BP, TEPCO, whatever kérésére (megrendelésére) a találatok egy részét.
A másik ok, az az, hogy ugyan logolják a forgalmat (accesslog)*, de ezt az adatot nem kötik össze egyéb adatbázisokkal (FB, google+, miegyéb), nem adják el, így nem befolyásolja pl. a reklámok megjelenését, így bizonyos mértékű anonimitást, rejtettséget biztosít.

Elvileg.

* Ha ők nem, akkor az ISP, mivel törvény, józan ész, stb.

Az ilyen adatokat sosem adják el, csak statisztikákat ad el a Google is. Barom lenne eladni a felhasználók adatait, amiből egyszer van X $-ja így meg több százezerszer van 2xX$-ja. Nem értettem soha, hogy honnan jött ez a baromság, hogy "eladják a felhasználók adatait"

******
Elementary Os Luna 0.2
******

Nem csak a logolas miatt jo. A DDG nem talal meg dolgokat ugyanarra a keresoszora, amire az inkognito (vagy hogy hivjak ezt firefox alatt) ablakban inditott google elso par oldalon hoz. Szoval, meg ha az adatgyujtogetest kiiktatjuk, akkor is rosszabb bongeszo a kacsa.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.