30 nap alatt jutott el a Java-ban írt irodai programcsomag az alpha verzióig

Címkék

A Joeffice egy nyílt forrású, Apache 2.0 licences irodai programcsomag (kezdemény), amely jelenleg alpha állapotban van. Java-ban írták, fut Windowson, OS X-en, Linuxon. Használható online és offline. A programcsomag létrehozója, Anthony Goubard 30 nap alatt jutott el a kiadott alpha állapotig. A fejlesztés mentét dokumentálta és egy csomó videót tett elérhetővé róla. Goubard olyan fejlesztőket keres, akik beszállnának a munkába.

Részletek a programcsomag honlapján.

Hozzászólások

>> Joeffice is in "alpha" version, meaning that not all features are supported and that the product is not stable.

still better than lotus notes

A Notes-szal kapcsolatban egy ki kötözködés, bár lehet hogy neked nem mondok újdonságot :)

A Notes nem levelező rendszer, hanem objektum orientált adatbázis kezelő rendszer (emiatt lassabb mint egy relációs adatbázis, viszont rugalmasabb), aminek a része a levelezés is többek között (imap, pop3 és smtp elérési lehetőséggel is kliens és szerver oldalon is). A Symphony pedig elvileg egy Office program csomag, amit ha a Notes csomagból telepítesz, akkor integrálódik (ez a lényeg) a Notes kliensbe. (Amúgy nem vagyok oda a Symphony-ért, a felülete nagyon nem jön be).

Lehetne sorolni a pro és kontra dolgokat, ha az MS Office szemszögéből nézzük a két csomagot, de a vége hitvita lenne.
Viszont a tényleges összehasonlítás, ami a szerver oldali szolgáltatásokat is figyelembe venné, mindkét részről jó pár plusz programcsomagot bele kéne venni, mert csak együtt fedik le majdnem egymást. Ennek az összehasonlítása viszont egy komplett tanulmány lenne, amibe az alapból elérhető szolgáltatásokat, az üzemeltetést valamint a programozhatóságot is figyelembe kéne venni.

Ha eddig eljutott ennyi idő alatt és működik webes környezetben akkor lehet hogy van előtte valami nagy dolog, ha mondjuk 3 éve áll elő ezzel akkor a nagy jövőt írtam volna.

OFF: Hmm, gizda. Saját officeban írni saját önéletrajzot.

Kár, hogy a Netbeans keretrendszerét használja...

Ezt C-ben egy hét alatt meg lehetett volna írni.

Irígylésre méltó emberek.

Mármint, hogy hó elején a részvényei után felveszi azt a pár tízezer dolcsi osztalékot, ami kajára kell, utána meg leül és elhatározza, hogy a szabadidejében office-t fog írni javaban, az alfa verziót 30 nap alatt összehozza.

Utána ráeszmél, hogy nehéz lesz egyedül megírni, így szól más szoftverfejlesztőknek, akik miután felvették a havi lóvét, már tényleg semmit sem csinálnak, hogy írjatok office-t lébecolás helyett.

Rossz helyre születtem. :)