Március végén megbírságolhatja az EU a Microsoft-ot

A Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról ír, hogy az EU bírságot tervez kiróni a Microsoft-ra még e hónap vége előtt. A Microsoft még tavaly nyáron ismerte el, hogy nem tett eleget maradéktalanul a Browser Choice Screen-nel (böngészőválasztó panel) kapcsolatban vállalt kötelezettségének. A vállalat technikai hibát emlegetett. Szeptember végén már volt arról szó, hogy az EU bírságolásra készül. Azóta nem történt semmi, de a téma ismét felszínre került. Az EU illetékes szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést. A Reuters forrásai szerint a bírság tetemes lehet, mert nem ez az első alkalom, hogy a redmondi cég nem (megfelelően) teljesítette az EU rendeletét. A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Na, nézd csak!

Microsoft has blamed it on a technical error, saying that it has since tightened internal procedures to avoid a repeat.

The matter did not escape the notice of Microsoft's board, which cut the bonus of chief executive Steve Ballmer last year, partly because of the Windows division's failure to provide a browser choice screen as required by the European Commission, according to its annual proxy filing in October.

Eddig erről nem is hallottam.

--
trey @ gépház

Azért ez nem piskóta, hogy az EU védi bállmert.
MS +vágja bállmert, erre az EU +vágja az MS-t.

"A vállalat technikai hibát emlegetett."

Ha nem a Microsoftról lenne szó, azt mondanám kamu. De náluk reális, hogy egszerűen képtelenek voltak leprogramozni az elvárást... :D