Részleges hibernálás támogatás OpenBSD/amd64-en

 ( trey | 2013. január 23., szerda - 10:39 )

Mike Larkin (mlarkin@) arról számolt be nemrég, hogy az új-zélandi Dunedinben (ahol is az OpenBSD Foundation és Theo de Raadt vendégeskedett) jól haladt az amd64 platformon való hibernálás implementálásával. Már a forrásfában van a kezdeti támogatás. Bizonyos gépeken - Dell inspiron duo, Thinkpad x61s, qemu/bochs stb. szimulátorokon - már használható a hibernálás. Amely gépeken használható, ott meglehetősen stabilan működik. Vannak azonban még megoldandó problémák...

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jó jó, de mi értelme van? "Desktop-osítani" akarják a BSD-t? Sok éves technológiai lemaradást kellene behozniuk. Ezeket a dolgokat már sokan sokszor végigszívták, időpazarlásnak tűnik. Sok dologban viszont nagy előnyük van, nem lenne jobb arra gyúrni?

--

mindenki azt csinal a szabadidejeben, amit akar, olyan nehez ezt felfogni?

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Nehéz felfogni, hogy nem a felfogóképességemmel van baj, hanem csak érteni szeretném? Nekem az is válasz, amire célzol, hogy ennek a fejlesztésnek sok értelme nincs, csak az OpenBSD fejlesztők nem tudják jobban eltölteni a szabadidejüket. Vagy pl. az is válasz lenne, hogy márpedig ez a fejlesztés emberek millióinak életét teszi jobbá, bla-bla.

--

Szerintem a "$X ugy erezte, erre szuksege van, viszketett, megvakarta, megcsinalta" kivalo indok arra, hogy miert keszul el barmi.

(Amikor en fejlesztek, az esetek tobbsegeben magasrol nem erdekel, hogy az kinek jo, es tudnek-e olyat csinalni, ami tobb embernek jo lenne. NEKEM faj valami, megoldom. Hogy az esetleg masnak is jo, az egy jo side-effect, de sosem indok. Gondolom nem en vagyok az egyetlen aki igy mukodik :P)

--
|8]

a) te komolyan desktop gepnek szanod az RPi-t?
b) meselj a sok eves technologiai lemaradasrol, hadd sirom el magam
c) nem nagyon ertem, hogy ha X megcsinalta a portolast egy rendszerre, akkor ez azt jelenti, hogy Y-nak mar nem is kell? Mert gondolom nem kell milliomodszor elmagyaraznom, hogy ezen erv alapjan mar Linux se lenne, hisz addigra volt mar BSD az x86-on, meg Netware, meg Win, meg .... (Jelzem, ha el se kezdene soha senki, akkor lenne technologiai lemaradas.)

Szoval a dolog mogott csak annyi all, hogy *BSD fejleszto is van, aki szivesebben hasznalna BSD-t a jatekan, mint Linuxot.

Ez egy másik szál.

--
trey @ gépház

Benéztem, igaz.