Google Analytics a www.freebsd.org-on

Címkék

A FreeBSD projekt bejelentette, hogy mostantól a Google Analytics monitorozza a www.freebsd.org látogatottságát. Miért? Mert szigorúan dokumentációs szempontból a FreeBSD projekt számára lényeges, hogy tisztában legyen a weboldalait érintő felhasználói szokásokkal. Ez vonatkozik a projekt fő weboldalára, a Handbook oldalra és más, dokumentumokat és cikket tartalmazó weboldalakra. A Google Analytics használatával a projekt tudni fogja, hogy melyek a felhasználók által gyakran látogatott oldalak, milyen keresőszavakat használnak a látogatók stb. Ezen adatok birtokában még jobb dokumentációt készíthetnek.

Akik nem szeretnék, hogy a Google tudjon róluk, azoknak a FreeBSD projekt azt javasolja, hogy használják a böngészőjük "Do Not Track" szolgáltatását.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

FreeBSD projekt azt javasolja ...ez egy hamis választási lehetőség: lásd Moxie szájbarágó előadását. Ha túl felforgató, akkor meg a konzervatívabb Rivesték MIT-s előadását.

Kár volt a FreeBSD-ért, lásd Eben beszéde (bár tele van retorikai fordulatokkal, de alapvetően nemcsak valódit mond)

Egyszervolt:

Moxie Marlinspike: Changing Threats To Privacy: From TIA To Google

William Binney, Former National Security Agency, Technical Director of the World Geopolitical and Military Analysis Reporting Group, Signals Intelligence Automation Research Center (SARC)

Eben Moglen - Why Freedom of Thought Requires Free Media and Why Free Media Require Free Technology

A lot of people are pointing out that if you do not like something, don't use it. It's simple enough, and have a "sounds right" tone to it. As an implied statement with this, anyone complaining should just shut up then.

This is a rather crazy line of thought once one actually starts to think about it. If I see a poisonous (say rotten) food being sold, I find it almost my duty to inform people. Somehow it's now being argued, that I should stay quiet and vote with my feet/wallet instead? If a company does something clearly distasteful and harmful to others, staying quiet and voting with your feet is not a good idea. This should be obvious to everyone. At best, you are ignoring the problem, and at worst, you are implicitly allowing the situation to continue.

BTW, nezd meg a jelenlegi oldalt, amit epp olvasol:


<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
  <script src="http://hup.hu/themes/B7/median_audit.js"   type="text/javascript"></script>
  <script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript"></script>
  <script type="text/javascript"> _uacct = "UA-74941-1"; urchinTracker();</script>

;)

Nem azt mondom, hogy jo, hogy igy van, de nem tudod kikerulni.
___
info

A HUP régóta kémoldal.

Erről jut eszembe... Egyszer évekkel ezelőtt kaptam olyan telefonhívást és leveleket, hogy "felmentem az oldaladra és az leszedte az Audiograbber-t a gépemről!!!! Mire hazamegyek, legyen visszatelepítve a gépemre az Audiograbber, mert ha nem, akkor a haverokkal kocsiba ülök, lemegyek Győrbe és összegraffitizem a munkahelyed falát!!!!"

Ha a munkahelyemen szomorúak vagyunk, mindig előhozom ezt a jó kis sztorit. A munkatársak garantáltan beszarnak tőle a röhögéstől, pedig már 100x hallották.

--
trey @ gépház

Nyilván számítanak rá, hogy sokan nem fognak örülni. Azokat az adatokat, amiket írnak, hogy szükségesek, még én is ki tudom rajzolni a saját oldalaimról. Azt pedig értem, hogy félnek a saját adatkezeléstől, de pont egy BSD választhatott volna kevésbé mainstream megoldást is, pl. a Piwik nyújt szolgáltatást saját szerveren.

keress osszefuggest:


op@opn ~> host freebsd.org
freebsd.org has address 8.8.178.135
freebsd.org has IPv6 address 2001:1900:2254:206c::16:87
freebsd.org mail is handled by 10 mx1.freebsd.org.
op@opn ~> host svn.freebsd.org
svn.freebsd.org has address 8.8.178.70
svn.freebsd.org has IPv6 address 2001:1900:2254:2068::e6a:0
svn.freebsd.org mail is handled by 0 .
op@opn ~> host ports.freebsd.org
ports.freebsd.org is an alias for www.freebsd.org.
www.freebsd.org is an alias for red.freebsd.org.
red.freebsd.org has address 69.147.83.34
red.freebsd.org has IPv6 address 2001:4f8:fff6::22
red.freebsd.org mail is handled by 0 .

http://www.freebsdfoundation.org/donate/sponsors.shtml

Amugy meg tisztelem a FreeBSD-s fejlesztoket, hogy OK hivtak fel a figyelmet ra, hogy be lesz ilyen vezetve, es nem csak ugy sunyiba, mint ahogy barki mas szokta.
___
info

"Azt pedig értem, hogy félnek a saját adatkezeléstől, de pont egy BSD választhatott volna kevésbé mainstream megoldást"

Ezt most úgy mondtad, mintha a BSD valami különleges, magasztos dolog lenne, nem pedig ugyanolyan, emberek által összetákolt szoftver(gyűjtemény), mint a többi.

--
trey @ gépház

Ezt úgy mondta, minta a BSD csoport létrehozta volna a BSD filozófiát (fejlesztési és felhasználói alapelvek, útmutatások) és a BSD sztájlt.

Nem hiszem hogy baj lenne azzal, ha egy csoport termékei irányelvileg konzisztensek (ezt így nem mondják de valahogy máshogy). Vagy ha bárkit zavar amikor éppen nem.

Persze nem úgy mondtam.
Úgy mondtam, hogy a marginális piaci részesedésű BSD-ben érdekelt felhasználók részéről feltételezhetően nem elvárás, hogy a legelterjedtebb analitikai megoldást alkalmazzák a weboldalon. Mondjuk egy autógyár honlapjánál érthető, hogy GA-t vagy SC-t használnak.

Ghostery (meg gondolom ezer másik létezik) telepít és csumi az ilyen oldalaknak.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."