Újabb Source engine-es játék érkezhet Linuxra

Címkék

Újabb Source engine-re épülő játék érkezhet Linuxra. Ahogy arról a Phoronix is beszámolt, a Dear Esther első szám, első személyben játszható kalandjáték egyik készítője, Robert Briscoe a Twitter-en keres Linux/Ubuntu felhasználókat. A jelentkezők teszteléssel segíthetnék hozzá a fejlesztőket ahhoz, hogy játékukat kihozhassák Linuxra is.

Hozzászólások

Ez a játék egy műalkotás, és a lényege a sztori, ezért nem túl részletes a videó. Nagyon megéri a pénzét szerintem. Nem kell lőni benne. Nem szeretnék többet spoilerezni, mert nem is tudok több hasonló játékról, és kár lenne. Nagyjából 1,5 óra a játékmenet, tehát kb. mint egy film, csak sokkal többet nyújt. Csodás zene, csodás grafika (a videó mind in-game), és az egész, mint egy vers. Kalandjátéknak csak azért nevezik, mert nincs jobb neve ennek a műfajnak.

Nem ilyen lesz, hanem már ilyen, ugyanis már megjelent, csak a Linux port készül. Egyébként ez a játék nyerte az Independent Games Awards 2012, Excellence In Visual Art kategóriáját.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

masnak nem hal le a föoldal a beagyazott videoktol? a chrome mindig rakerdez, hogy leallitsa-e a lassu plugint, es csak akkor meg tovabb, ha igent nyomok es összeomlik a flash-plugin. :/ chrome 25.0.1323.1 dev, linux x86_64

Már nem keres tesztelőket, pillanatok alatt lett elég :-).

Az első kép alapján az Amnesia Dark Descent jutott eszembe. De a többi kép kevésbé nyomasztó.

Dear Esther-t már végig(játszottam)sétáltam. Nekem tetszett, persze a grafika meg az engine a lényeg nem egy kimondott játék volt, de nem is úgy tekintettem rá. Volt egy sztori, végig kell sétálni rajta. :)

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Kapásból a Myst sorozat jutott eszembe, amit imádtam játszani. Talán nem véletlenül.
Eszméletlen hangulatot áraszt.