"Szerencse, hogy a Hungarian Unix Portal működött"

Címkék

Szerencse, hogy a HUP működött

Ma reggel éppen a helybéli majális programok után érdeklődtem volna a megye legnagyobb napilapjának oldalán, amikor a fentieket olvastam. A cikk a HUP egyik, dap által indított fórumtopikjára hivatkozik. A HVG-n is szerepeltünk: Országos leállás: hétfő estére állhat helyre a magyar internet.

Hozzászólások

Tényleg szerencse, innen megtudtam hogy nem a szolgáltatómmal van baj, igaz a felét se értettem a fórumtopiknak.

Egész pontosan az első hullámban (17:10-~19:52) 1:7-hez esély volt arra, hogy sikertelen lesz a feloldás, függetlenül a névtől, majd a második hullámban (~19:55-20:57) 5:7-hez esély volt arra, hogy az 'm' betűtől nem sikerül a feloldás.

Legalábbis a kommentekből és a tapasztalatokból erre lehet következtetni.

Azért az tényleg k* gáz, hogy egy ilyen banális hibának ilyen súlyos következményei legyenek, ráadásul az illetékes ne vegye észre azonnal.

--
joco voltam szevasz

Én inkább gratulálok trey-nek, és a hup közösségének. Értékadó, és értékes&fix szinvonalú oldallá tettétek a hup-ot, egy minőségi szakmai ponttá a magyar nyelvű oldalak között. Ennek a definiciónak elég kevés oldal felel meg:)
--

Nagyon sok tudás van jelen a hupon, de számomra a cikket olvasni mulatságos volt.

Nem kifejezetten az a fórum a hup, ahol a szakértők megbeszélik a dolgokat. A szakértők körberöhögték, megmondták a frankót,... találóbb lenne.

A hup a legkevésbé sem hasonlít egy szakértői megbeszélés fórumára.

Lehet már tudni hogy ténylegesen mi okozta a problémát ?

------------------------------------------
"Nincs ez el**szva, csak másra lesz jó!"

En ezt talaltam:

"Névfeloldási zavarok 2012. április 29-én

A .hu TLD nevek feloldásához szükséges információkat több névszerver szolgáltatja a lekérdező rezolverek számára. 2012. április 29-én vasárnap a kora esti órákban diszk probléma következtében az egyik névszerver (ns.nic.hu) a kérdezett nevek egy részére hibás válaszokat adott. Ennek a névszervernek a szolgáltatása a következőkben helyreállt, de a hiba javítása közben egy több névszervert érintő másik probléma keletkezett. Az érintett névszerverek hibás válaszokat adtak a lekérdezések jelentős részére, míg mások végig hibátlanul válaszoltak. Attól függően, hogy a lekérdező rezolverek mely névszerver(ek) lekérdezésére voltak beállva és milyen cache TTL paraméterek voltak érvényben, a felhasználók a .hu nevek feloldásában akadozásokat vehettek észre. Tudjuk, hogy milyen hibaláncolat okozta mindezt és megakadályozzuk, hogy ismét előfordulhasson. Köszönjük a szolgáltatóknál dolgozó kollégák együttműködését a rendszer működésének mielőbbi helyreállításában."

Valami belső ISZT listán? Továbbra is aggályos szerintem, hogy ez ilyen hibáról nincs publikus sajtóközlemény (miután megrohanta a média az ISZT-t, nagy nehezen lett nyilatkozat, hurrá). Aki nem ISZT tag, szarjon sünt?
Nem lenne rossz egy független szervezet, aki hiteles (műszaki) forrás lenne az ilyen és hasonló hibákkal kapcsolatban (és a szolgáltatók is szólhatnának, h "vmi gáz van nálunk", mert mire a marketing megírja a sajtóközleményt az jó esetben is 1 munkanap a nagyoknál). Szépet álmodtam, tudom...

Nekem az tetszett, hogy mas forumokon fikaztak a hup-ot, hogy "ja persze, egy forumon, olyan is lehetett" stb, kozben meg a fentieket iro nagyokosok arrol ertekeztek ott, hogy windows-t installtak ujra, meg a modemet akartak az ablakon kivagni, mert "nem mukodott a net" ...

Fasza, az ilyen hibákról lehetne a szolgáltatóktól egy SMS értesítés minimum, akkor megspórolnék 1 óra modem, wifi, gép resetelést, meg úgy az egész hálózat ízekre szedését....

A cikkben emlegetett "szakemberek" a "trollok" politikailag korrekt megfelelője?

:)

Biztosamibiztos regisztrálni kéne az ahup.hu, bhup.hu, ..., ghup.hu, hup.hu(ja, ez van), ..., zhup.hu domaint. Hátha más is megpusztul........

Ha mar FUN rovat, ezt beidezem, mert sztem mindent visz :) Mas persze rogton a szolgaltato fele akar pert inditani es azon kesereg, hoyg mindig lassu es szaggat, harmadik azon meltatlankodik, hoyg a Windows XP-je minden inditasnal valami elonyoket emlehet neki sit.

"Tisztelt xy!!teljesen igazad van!!ez nem szerver hiba hanem igen is kitalálták hogy valóban minden egyes oldalra be tudjanak nézni és be tudjanak téged hozzá szólót azonosítani!!hogy ha nekik nem tetsző a véleményed akkor rád tudjanak írni, ilyeszteni!!nekem egyszer 3 terepjáró állt meg a ház előtt mert a hazaáruló orbán viktorkáról meg demszky dolgairól írtam nekem és sok embernek tetsző kritikát és láss csodát mi volt az ülésre a z igénytelen szarzabálók táblájára írva???na, mi??hát csak ennyi IZRAELI TITKOS SZOLGÁLAT! csak ennyi volt rá írva na ehhez mit szóltok??még hogy javitás???a jó kurva anyuknak meséljenek ilyeneket ezek a hazaáruló tolvaj senkiháziak!!ennyire féltik a hatalmukat amit mi a náp adtunk a kezükbe most vissza élnek vele??"

--
http://www.micros~1

Kemeny cucc, az biztos. Valami nagyon furcsa emberek gyulnek a hir24 forumaban. Akkor akadtam ra eloszor, amikor volt egy _javaslat_, hoyg a 65 ev felettiek ne utazzanak ingyen reggel 7 es 9 kozott (vagy hasonlo idopontban). Namost, aki azt merte mondani, hogy "meggondolando", mar ingyenelo senkihazi lett, aki legszivesebben a Dunaba lovetne a nyugdijasokat....Mar akkor is feltunt, hogy a kommentelok nagy resze keptelen ertelmezni a cikk szoveget, ez most is elojott. Kedvenc:
"Mi az hogy mindenkinek egyszerre doglik be a gepe, ez is a kormany muve,stb". Veletlenul sem tunik fel neki a cikkben, hoyg _kozponti_ hibarol van szo, ergo nem az egyen gepe doglott be...Ah, viccesek lennenek, de inkabb idegesitoek.

--
http://www.micros~1