Bíróság rendelte el, hogy a Google és a Motorola Mobility adja át az Android infókat az Apple-nek

Címkék

Egy Chicago-i bíró - Richard A. Posner - úgy határozott tegnapelőtt, hogy a Google és a Motorola Mobility köteles átadni az Apple részére az Android-dal kapcsolatos fejlesztési információkat. Emellett köteles a Google átadni az Apple részére a folyamatban levő, 12,5 milliárd dollár értékű akvizícióval kapcsolatos információkat is, amely során a megvásárolja a mobiltelefon-gyártót. A döntés abban a perben született, amelyet az Apple indított a Motorola Mobility ellen 2010-ben. A részletek itt.

Hozzászólások

Hogy van ez? A konkurrenciának kell átadnia információkat a saját rendszeréről? Az Apple mikor fog az övéről infókat adni a Google-nek?

Miért? Miben nem értünk egyet? Viszonylag sok szervizes ismerősöm van, ahonnan sok infót hallok, valamint én is próbáltam jó pár dolgot, az eredmény számomra mindig ugyanaz volt, hogy nincs érdemi különbség. Bár okos telóból csak ezt az 4-es appletfont és a galaxy-sat (ez lehet nyelvtanilag rossz) próbáltam, érdemi különbség az, hogy az előbbin több a tükröző felület, ami olyan mocskos kinézetű lesz ha megfogom, hogy öröm ránézni. A pc/notebook-ok terén, ugyanaz a cpu-gpu ugyanazt tudja. Van jópár olyan általam írt kód, ami több órás futásidővel rendelkezik (digi-holgráfia, szimulációk.....), oprendszertől függetlenül, cask géptől függően minden s futási idő +- 5-10 %-on belül van.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

"Bár én nem vennék azon apple termékek közül amit eddig láttam, mert semmiben nem jobb, mint az azonos tudású fele-2/3a árú konkurencia."

Pl. az új iPad felbontásával megegyező (vagy akár csak azt megközelítő) androidos tablet van-e a piacon? :)

Értem én, hogy mit szeretnél mondani, de azért valami pluszt csak ad az Apple a termékeihez, ha az emberek orrba-szájba vásárolják (még ha emberk nem is :).

LOL! Ezek aztán a megalapozott érvek! :D
Gondolom pontos adatokkal rendelkezel arról, hogy az iPad és a különböző Android tabletek árából mennyi a költség és a profit, valamint, hogy menniy a K+F szánt összeg mögöttük. De valóbaan egyszerű. Ha drága, akkor nem kell megvenni. Majd megveszi olyan, akinek szüksége és pénze is van rá. Elnézve az eladási adatokat, egyik gyártó sem készül csődbe menni. Különösen nem az Apple. Ettől még mondjuk nekünk nem lesz jobb... :)

igen ezt én is néztem hogy sokkal jobb a felbontása. Nagyítóval látszik is. Elismerem, hogy sokal jobb a többi droidosnál, viszont értelmetlen. Az emberi szem felbontóképessége alatti pixelméretnél tök mindegy mennyivel vagy alatta. Ha pedig az egészséges 50-80cm-nél közelebbről nézed akkor pedig megérdemled a szemüveget. 50cm-ről pedig már nem tudsz megküléömböztetni 2 0.28mm-es pixelt, hogy 2, vagy 1.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Eloszor en is baromsagnak hittem az iphone4 960x640-es felbontasat, mondvan minek az, marketing soder. Aztan hasznalat kozben megmutatta a foga feherjet. Kell a minnel nagyobb felbontas, foleg ha hosszabban kell szoveget olvasni barmilyen kijelzorol. Mar nem a kokorszakban elunk, h 50"-ra eleg a 160x200-as felbontas 16 szinnel es senkit sem erdekel, h ha szörösek a betuk.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Lehet, hogy így van, mindenesetre szöveg olvasására nekem - főleg, ha hosszabban kell olvasni - messze jobban bevált a mindössze 800x600-as felbontású (6") ebook-reader, ahol a képernyő e-ink.

Ebből én azt szűrtem le, hogy ez esetben kevésbé a felbontás számít :) - legalábbis nekem.

Mas a ket megjelenito.
Az eink alapvetoen azert jo, mert nincs hattervilagitasa igy jobb a szemednek.
Az LCD emiatt borzalmas, azonban ha mar mindenkeppen azon kell olvasni (ebookot soha nem olvasnek rajta, de pl. weboldalakat nem olvasnek ebook readeren), akkor a felbontas fontos. Minel tobb pixelbol van a betu, annal olvashatobb lesz. En is baromsagnak tartottam ezeket a felbontasokat, de tenyleg sokkal termeszetesebb es jobb erzes olvasni. (Sajnos nem engedhetem meg magamnak.)

50-80cm :)

Eleve nem is tudsz eltartani egy iPadet vagy könyvet 80 centi távolságra, mert nem olyan hosszú a karod... :))
Vagy ha még éppen erőlködve eltudod annyira tartani, esetleg a lábujjaddal fogod a könyvet, akkor hosszútávon nehéz lesz így olvasnod, mert hamar elfárad a végtagod. :D
Viszont ha csak így látod a betűket rendesen, akkor meg te érdemled meg a szemüveget... ;)

Nem a könyvet kell 50-80 cm-re tenni, hanem a monitort, ugyanis az fényt sugároz (nem hiszem hogy újdoság :) ), míg a könyv csak visszaverei. egy kis leírás:
http://www.cons.hu/index.php?menu=cikk&id=325 Ugyanez igaz minden fényt kibocsájtó képernyőre. Még ha a kezed rövidebb is.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Nem teljesen értem hogy képzeled el akkor az iPad használatát. Letámasztod a falnak, vagy lábujjal tartod akkor? :)

Nem lehet, hogy a számítógép és az ahhoz tartozó ajánlások helyett a tabletek használatát sokkal inkább a könyvekéhez kellene hasonlítani? ;)

Egyébként a mobil telefon is fényt sugároz. Azt is távolról böködöd akkor bottal, 80 centiről? :D

50 cm az durvan egy normal ember kartavolsaga. Tehat, ha a tabletet nem ugy hasznalod, hogy beletorlod az orrodat, hanem rendesen kartavolsagbol, az mar 50 cm.

De, ha mondjuk leteszed az asztalra, akkor szinten megvan az 50-80 centi bosegesen.

A tabletek sugarzasa - mivel ilyen szempontban a benne levo LCD/TFT/akarmi panel nem sokban kulonbozik a gepben levotol - ugyanolyan karos lehet. Esetleg azokat a tableteket/e-book olvasokat lehet kivenni, amik e-ink technologiat hasznalnak, mert ennel nincs hattersugarzas.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nem mondtam, hogy nyujtott kar. En altalaban kenyelmesen, a konyokomet a terdemre tamasztva olvasok konyvet, az mar olyan 40-45 cm biztos megvan. Nem fog senki centivel odamenni meregetni, az a lenyeg, hogy 30-40 cm keves, annal egy kicsit messzebb kell. Ha neked meg sok az a tav, akkor lehet el kellene menned szemet bemeretni, mert rosszabbodik. Ez nem baj, mert a szem idosebb korban rosszabbodhat, ez termeszetes folyamat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Az ajánlás nem 40-45 centiről szólt, hanem 50-80, amelyet én továbbra is roppant mulatságosnak találok, főleg amikor elképzelem, hogy nyújtózkodtok a tabletért. :)

A szem tisztánlátás távolsága egyébként felnőtt korban 25 centi. A szem felbontóképessége 25 centiről pedig 0,07-0,08 mm, amit gyakran felkerekítenek 0,1 mm-re. Ebből kilehet számolni, hogy akár 50 centiről is látszódnak a pixelek az eddigi 1024x768 felbontású tableteknél, csak az emberi agy ezt kompenzálja. Ennek ellenére pihentetőbb hosszú távon, ha nagyobb felbontású (nagyobb pixelsűrűségű) képet néz az ember.

Persze nem kell hozzá számolgatni se. Elég egyetlen egyszer kézbe venni egy régebbi iPadet vagy Galaxy Tabot egy kis iPhone 4 használat után és máris szörnyen gyengének tűnik a tablet képe. Én konkrétan ezért adtam el használat nélkül egy iPad2-t.

Akkor az az ember károsítja a szemét. Elfogadom megteheti. Egyébként én már 36 éves vagyok 23 éves korom óta dolgozok monitor előtt, és szemorvos szerint kiváló még mindig a látásom.25 cm-ről valóban látszik a különbség, a felbontásban.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Nem csak 25 centiről látszik és nem csak a felbontásban... de tekinthetsz a tabletekre úgy, mint fotó albumokra és magazinokra. Azokat is sokszor nézed közelebbről, hogy mégjobban meg tudj tekinteni egy részletet. Nagyon nem mindegy, hogy ilyenkor mennyire lesz részletgazdag a kép (többekközt) a pixelsűrűségnek köszönhetően. Nem véletlen, hogy fotónyomtatásnál is a minél nagyobb dpi-re törekednek, pedig ott nem annyira kritikus a dolog a festékek egymásba érése miatt, mint egy kijelzőnél.

Nekem már közel sem tökéletes a szemem, de nagyon látom a különbséget az iPhone 4[s] 326 ppi-je és az iPad2 132 ppi-je között. Ha neked kiváló a szemed, akkor nálad különösen ki kell hogy jöjjön a különbség... Fogd a kezedbe mindkettőt és hasonlítsd össze. Az iPad2 és az új iPad között is nagyon látható a különbség. És az új iPad még mindig nem 326 ppi (mint az iPhone4[s]), "csak" 264 ppi, de ez is drasztikus javulás (négyszeres, ugye) a 132 ppi-hez képest...

Ad pluszt, pl. sikkes és divatos.

Ügyvéd ismerősöm mesélte, hogy egy üzleti tárgyalásra elkísérte az ügyfelét, és az ügyfél megkérte, hogy ne vegye elő nem apple gyártmányú telefonját, mert azzal őt égetné.

ipad felbontása szép. Bizonyára majd lesznek más gyártók is hasonlóval.

De egy iphone-t és egy másik telefont egymás mellé téve, nehéz azt mondani, hogy ez, vagy az egyértelműen, mindenben jobb. Az én céges iphone4-emet a feleségem galaxy nexusával összehasonlítva mindkettőben lehet olyat találni, amiben jobb, mint a másik.

Ügyvéd ismerősöm mesélte, hogy egy üzleti tárgyalásra elkísérte az ügyfelét, és az ügyfél megkérte, hogy ne vegye elő nem apple gyártmányú telefonját, mert azzal őt égetné.

Hát ez azért függ az üzleti tárgyalás fajtájától is. Ha mondjuk én egy ügyfelet meg akarnék győzni arról, hogy használják az én iOS megoldásomat és felejtse el az Androidos konkurens hasonló szoftverét, mert az "sokalrosszabsemiresemjóvacak", akkor lehet, hogy én sem örülnék neki, hogy a velem érkezett ügyvéd kihajítana az asztalra egy Galaxy 2-est. :)
De gondolom itt csak szimplán egy sznob baromról volt szó!

"mindkettőben lehet olyat találni, amiben jobb, mint a másik."

Na ez itt a lényeg és ezt felejtik el sokan! Legtöbbször elvakultság miatt, meg azért mert nem bírják felfogni, hogy ami az egyik embernek előny (az Android frankón testreszabható), ugyanaz a másik embernek nyűg (az Android olyan túlbonyolított).

Korabban nekem is volt ilyen ismerosom (a tanszeken a szakiranyvezeto tanar). Akkoriban meg Symbian volt AZ okostelefon oprendszer, es a Nokia egy szekerdereknyi mindenfele tamogatast (foleg hardware) adott a csoportjanak. Szakiranyos bulin mondta, hogy igazabol nem szereti a Nokia telefonjait, de ezek utan nem lenne pofaja mast hasznalni (foleg ha hozzajuk kell mennie valami miatt).. :)
Mondjuk elegge specialis eset, az teny.

--
R2D2 a filmtörténet legmocskosabb szájú karaktere.
Minden szavát kisípolták.

Abban nem értünk egyet, hogy az Apple csak túlárazza a készülékeit és kizárólag a divat miatt vesznek ilyet az ember(e)k. :)
Végigment már a kezemen fejlesztőként sok minden (Amiga=>Windows=>Linux=>Mac, Symbian=>Window Mobile=>iOS=>Android), de mai napig úgy gondolom, hogy az átlag halandónak (a felhasználók 99%-a) a Mac és az iOS a legjobb választás, több szempontból is, de leginkább a "just work" dolog miatt. Egyre inkább úgy vagyok vele, hogy reszelgesse a rendszert/telefont, akinek túl sok a szabadideje. Mondjuk ennek ellenére Androidot használok napi szinten az iOS kütyük mellett, de az Ubuntut már félretettem az OS X kedvéért... és vissza sem nézek. :)

Én sem azt mondom, hogy nem jó, és csak divat..... Sok jó termékük van. Csak azt mondom, hogy koránt sem tud annyival többet, mint amennyivel többe kerül. Ráadásul rengeteg szervizes panaszt hallok, hogy az akkumulátor így hal meg ssd-nélkül sehogy sem...... Csak azt mondom, hogy érdemi különbség nincs az azonos kategóriájú konkurencia között, és egy apple termék között, de mindkét oldatról rengeteg a szemfényvesztés.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Nem, a két hónapig szívás az az volt, amíg megszoktam a logikáját. Sok bosszantó apróság.
Pl. készítek egy playlistet zenékből, és nincs olyan gomb, hogy játszd le az X playlistet. Megnyitom, rábökök az első számra, játsza, megy a playlisten végig. Jó. Ha az ipad programban megnézem, hogy mit játszik éppen, akkor viszont nem azt mutatja, hogy a playlist 5. számát, hanem azt, hogy X album 10. számát. És látom az albumot, de azt nem, hogy mi volt az előző, vagy mi lesz a következő szám. Nem tudom, ezzel összefügg-e az, hogy ha a füllhallgatóval leállítom a zenét, akkor néha teljesen mást kezd el játszani mondjuk délután, amikor hazaindulok. Mondjuk készítek egy playlistet, amiben csak szamba számok vannak. Megállítom reggel, délután elindítom, végigmegy a reggel megszakított szám, és utána vagy Mozart következik vagy Therion. Lehet, hogy van benne logika, még nem jöttem rá, hogy mi lehet.
Vagy híváslista: én úgy gondolnám, kiválasztom az utolsó bejegyzést, akkor megmutatja, hogy XY-t mikor hívtam, ha több hívás volt, akkor többet. Ha úgy gondolom, akkor üzenetet küldök, vagy újra felhívom, vagy akármi. Soká tartott, amíg leszoktam róla, hogy rábökjek egyszerűen, és így felhívjam az embereket.

Vagy a naptár. Az vicces volt. USB-n szinkronizált. Aztán beállítottam a netes szinkront is, ekkor figyelmeztetett, hogy duplázódni fognak a dolgok. És tényleg. Minden kétszer szerepelt ezután, sőt, néha szétcsúsztak, és a kettő nem is egyezett meg. ios5 után lett icloud is, akkor már minden háromszor volt a naptárban, és persze mivel visszamásolja, az exchange-ben is. Ekkor lett elég, és az USB-s szinkront meg az icloudot kikapcsoltam a fenébe.

Az elején az időzóna kezelés is sok gondot okozott. Alapból minden automata, de ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy pl. Magyarországon létrehozott naptárbejegyzés GMT szerint jött létre, egy órával odébb. Eleinte ez nem tűnt fel, csak csodálkoztam, hogy ha fel van írva, hogy 2-kor menjek a fogorvoshoz, akkor miért várt egykor.
Aztán elkezdtek az exchange-ben csúszkálni a bejegyzések. Ez volt a legszebb. Minden reggel van pl. 9:30-kor egy meeting, a team leadek beszámolnak, hogy halad a fejlesztés. Ezt outlookból kiküldtem. Egy ideig minden OK, aztán egyszer csak iphone-ban elcsúszik 9:30 helyett 8:30-ra, majd már exchange-ben is 8:30. De csak nálam, a többieknek nem változott. Ilyenkor gyakorlatilag törölni szoktam az egészet, és újra kiküldeni, az emberek meg nem értik, hogy miért.

A Nokia meg a Windows Mobile, ami korábban volt, azokat kézbe vettem, használtam, logikus volt mindkettő, amit tudtak, azt csinálták rendben. Néha a WinMo lassú volt.
Az iphone volt az első, ahol az első hetekben a haverokat kellett zaklatnom triviális dolgokkal, mint pl. hogy lehet valakihez felvenni egy munkahelyi telefonszámot, vagy ezt, vagy azt hogyan lehet csinálni.
Végül valaki küldött egy felhasználói kézikönyvet, és sokszor valóban kutatni kellett benne dolgokat, amiket biztosra vettem, hogy tud a telefon, csak nem jöttem rá, hogyan. És valóban tudta, és a leírásból kiderült.
A többi telefonnál meg nem kellett olvasnom ehhez.

Szóval nekem nagyon nem ez az elképzelésem a csak megyről.

Verziófrissítések:
Hát ugye volt az 5.0-ra frissítés, amiről mentek a horrorsztorik. Nekem lement gond nélkül, csak a laptopon kellett helyet csinálnom a mentéshez. Kollégák közül többnek igen komoly gondja volt. Pl. minden telefonszám elvesztése, órákon át tökölés után megdöglés.
A legszebbet a főnököm mesélte: készített egy backupot a rendszer, aztán frissítette a verziót. Aztán készített egy backupot a friss üres állapotról. Aztán visszatöltötte volna az adatokat. Nem ment.
Innentől volt egy üres telefonja, és az itunes csak az utolsó, üres backupot engedte rátenni. Így az adatokat kézzel lehetett visszatenni.

Nekem az 5.0.1-es frissítés volt egy kicsit szívás: amikor végzett vele, akkor azt mondta, hogy nem sikerült a visszaállítás. Volt a telefon alkalmazások nélkül, de telefonszámaim voltak. Ezután USB-vel feldugva az itunes azt mondta, hogy erről a telefonról van backupja, akarom-e visszaállítani. Ha igent mondtam, akkor molyolás után goto 10: van backup, akarom-e visszaállítani. Ha nemet mondtam, akkor meg csak nem történt semmi.
Alkalmazásokat nem lehetett telepíteni. Eltelt így pár hét, aztán valahol találtam egy fórumbejegyzést, hogy az itunes-ből ki kell törölni az összes backupot, és akkor jó lesz.
És valóban, onnantól látszott a telefon az itunes-ban. Csak persze az összes telepített alkalmazásom elveszett, lehetett megpróbálni összevadászni, hogy hát volt az a sárga ikonos, ami erre volt jó, mi is lehetett a neve.

Mindegy, már megszoktam. Használható telefon. Mondjuk pénzt nem adnék érte.

1. Lehet, hogy ezen változtattak azóta, de a 3.1.3 és régebbi (ez az utolsó amit használtam) verzióknál ha playlistről játszottál valamit és megfordítottad a borítót, akkor nem az album, hanem a playlist tartalmát láttad.

2. Ha több helyről szinkronizálsz ugyanabba a naptárba akkor ezen ne csodálkozz.

3. Az időzónás dolgot nem értem. Soha nem volt ilyen gondom.

4. Nekem az a tapasztalatom, hogy akik nagyon megszokták a Symbian és WinMo logikáját, azoknak okoz problémát a váltás. Én pl. használtam sok különféle rendszert és így semmi gondom nem volt vele. Ugyanakkor, valószínűleg egy Nokia 9110-zel is gondod lett volna, mert annak sem olyan elcseszett volt a kezelése mint a Symbian-os Nokia-knak. :) (Egy boldog S60 user.)

stb.

"Ha több helyről szinkronizálsz ugyanabba a naptárba akkor ezen ne csodálkozz."
WTF? Azert 2012-ben lehessen mar elvarni egy eszkoztol, hogy ezt kezelje el.

Amugy az iTunesrol mindig csak rosszat hallottam ha iP(ad|od|hone) kerul kepbe. Nincs olyan apple mobileszkoz tulajdonos, aki ne panaszkodna ra. Nekem halistennek csak a zeneimet kezeli, es azt jol csinalja.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Én azt várnám el, hogy pl. legyen egy egyedi azonosítója egy bejegyzésnek, és akárhonnan jön, vegye észre, hogy az ugyanaz.
Ha ez nem menne, akkor is lehetne annyira eszes, hogy ha ugyanarra az időpontra kettő, teljesen egyező bejegyzés van, akkor esetleg olvassza ezeket egybe.

Ezt egyébként nem csak az iphone nem tudja, amikor pár éve WinMo telefont használtam és exchange-dzsel szinkronizált, pl. a halálba kergetett, hogy kitöröltem egy todo bejegyzést a telefonon, és a következő kapcsolatkor szépen visszaszinkronizálta az exchange-ről :-)

És ha valamiről azt mondják, just works, akkor ne az legyen a teljes mondat, hogy just works - provided you do not connect to more than one data source.

Nem kell. Én pl. most kikacsoltam a 3-ból kettőt.

De lehet.

Pl. szinkronizál egyszer neten át, egyszer meg USB-n keresztül, egyszer meg az icloud.

Ha azt mondom, USB-n ne, csak neten, akkor külföldön fizethetek roaming díjat, vagy kereshetek wifit.
Ha azt mondom, neten ne, akkor ha nem az irodában az asztalomnál vagyok, akkor nem kapom meg a meeting requesteket.

Az icloud-ot nem használom, de egyébként ha jól értem, arról szólna, hogy ami bejegyzésem van, arról backupot készít. Odafelé szinkronizál magától, visszafelé meg megduplázta megint a bejegyzéseket.

Ne kezdjük már megint azt az érvelést, hogy ha valamit az apple nem tud, vagy rosszul csinál, akkor voltaképp arra nincs is semmi szükség és nem kell se használni, se vágyni rá!

Nocsak, kell nekik az info, hogy az Apple is ki tudjon jonni a sajat Androidos kinalataval? Vegre valami jo hir! Az iOS ugyis szar, semmi eselye nem lenne az Android ellen, ellenben ha az elere all.. :)

--
R2D2 a filmtörténet legmocskosabb szájú karaktere.
Minden szavát kisípolták.

Remélem, hogy ez a fejlesztési információ-átadás viszonossági alapon fordítva is működni fog; ha nem, akkor megszavazok a bírónak fejenként egy öles seggberúgást minden Google-dolgozótól és Android-fantól... ;-)

Csak engem birizgál az az érzés, hogy egyre kevesebb a valódi innováció, és egyre több a:

- Szabadalmi per.
- Egyvalaki által kitalált dolog koppintásából tömegesen történő megélni akarás
- Divatirányzatok felkarolása a tökéletesítés / hibamentesítés ellenében
?

Nem tudom hová tartunk, de nem jó irány...

====================================================================
- "Ha minden férfi egyforma, akkor miért válogatnak annyit a nők???"
- A nők az egyforma dolgok közt nagy figyelemmel és körültekintéssel válogatnak.

Azért van egyre több szabadalmi per, mert egyre több "duplakattintás"-szintű szabadalom van bejegyezve...

Továbbá egyre több a fiktív szabadalombejegyzés, amikor olyan feltételezett jövőbeni eljárást védet le valaki, amit senki (még ő sem) implementált, például a hozzá való eszköz hiányában. Mégis bejegyzik neki, és mindezt csak azért, mert a szabadalmi rendszer - jelenlegi formájában - nem az innovációt védi, hanem a szabadalmi hivatalok és az ilyen patent trollok fejőstehene. Természetesen a hivatalok számára a díjazási rendszer, a trollok számára a perek és pereken kívüli megegyezések révén...

Amíg egy találmányt nem tudok implementálni, addig nem találmány, csak teória, amit illik a helyén kezelni (pl. tudományos szimpóziumok, nem pedig szabadalmi hivatal!). Érvelésed alapján a még nem implementálható kategóriában beadhatnám a "villamos energiatermelés atommagfúziós erőműben" teóriámat, és a dédunokáim a világ leggazdagabb emberei lennének...

Ezt az egeszet ugy kene eltorolni a fold szinerol ahogy van. Maholnap az lesz, hogy valaki levedeti azt az elmeletet, hogy a fold kering a nap korul, es beperli az osszes csillagaszt, hogy az o nevenek emlitese nelkul hasznaljak az elmeletet, es tessek licencdijat meg minden egyebet is fizetni.

Az uk dolgokat nem vedeni, hanem tamogatni es segiteni kellene. Mert az legfeljebb csak a feltalalonak faj, hogy ha kiderul, hogy masutt, mas is kitalalta mar a meleg vizet, de annak, hogy a ket feltalalo egymassal perlekedik, annak sokan isszak a levet. Nem beszelve arrol, hogy egybol elfelejtene a serelmeit, ha o is kapna tamogatasokat az otleteert.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal