Változik a Microsoft közlési gyakorlata a Windows Phone operációs rendszer frissítéseivel kapcsolatban

A Microsoft és a szolgáltatók a napokban elkezdtek terjeszteni a WP felhasználók számára egy frissítést, amelyben egyebek mellett a felhasználók által már tavaly októberben kifogásolt, eltünedező képernyő-billentyűzet problémára érkezik megoldás. Mary Jo-Foley, a ZDNet Microsoft témákkal foglalkozó bloggere rákérdezett a Microsoft-nál, hogy létezik-e egy időtáblázat arról, hogy a frissítés mikor érkezhet meg az összes szolgáltatóhoz és rajtuk keresztül a felhasználókhoz.

A Microsoft azt közölte, hogy a frissítés elérhető minden szolgáltató számára, amely azt kéri. A redmondi vállalat egyben azt is bejelentette, hogy változik a közlési gyakorlata a Windows Phone operációs rendszer frissítéseivel kapcsolatban. A jövőben nem tartja már karban a "Where’s My Phone Update?" oldalt, ott nem tesz közzé ország, modell és szolgáltató információkat arról, hogy mikor várható a frissítések érkezése. A felhasználók reakciói a Twitter-en, a blog hozzászólásokban és egyéb helyeket azt jelezték, hogy nem tetszik nekik a változás, elárulva, elhagyva érzik magukat, főleg azután, hogy az Android-nál átláthatóbb és biztosított frissítési útvonalat ígértek nekik. A Microsoft válasza: business as usual.

Hozzászólások

hint: a "business as usual" nem a microsoft válasza, hanem a cikk címe. hangulatkeltésnek jó ez a ferdítés, de másra nem nagyon. a microsoft válasza:

The original reason Microsoft created the update table was to repair damaged customer trust after the bad “NoDo” update experience. The claim: If Microsoft were to continue adding each and every new phone model and new carrier relationship, the Windows Phone Update table would have become unwieldy.

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]

Nem, a cikk címe: "Microsoft: It's business as usual ...". Értelmezd.

A probléma pedig ott van a felhasználók szerint, hogy: "The update, available to all carriers that request it, "

A reakciók meg önmagukért beszélnek. Talán előbb olvasd végig őket. Akinek itt magyarázkodnia kell, az nem én vagyok, hanem a Microsoft :)

--
trey @ gépház

én értelmeztem, neked se ártana. majd ha sikerül felfogni a különbséget egy zdnet-es cikk címe (vagyis címének része, ami egyébként sehol máshol nem szerepel a cikkben) és egy cég hivatalos álláspontja között, folytatjuk a diskurzust.

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]

A ZDNet-es cikk címe, _ami összefoglalja a cikk írójának a Microsoft-tal folytatott kommunikációját_.

Semmi baj bervi, értem én, hogy neked lelki gondot okoz ez (a korábbi kommentjeidet, a WP felé érzett rajongásodat figyelembe véve még részvétem is van), de csak annyit, amit ott is írtak:

"I’m just the messenger here, so don’t shoot me."

--
trey @ gépház

értem, tehát szerinted sem a microsoft válasza ez, csak így jobb fikkantani.

a lelki gonddal nagyon mellélőttél, semmi gondom a negatív hírekkel, vagyok azon a szinten, hogy feldolgozzam őket. problémám akkor van, ha valaki szándékosan ferdít, színez, stb. hogy a saját nézetét, véleményét, elgondolásait, preferenciáit igazoltként állítsa be. neked ez egyre jobban megy, úgyhogy szépen lassan eljutsz a szakember szintről az újságíró szintre (legalábbis az itteni produkciódat tekintve), amiért fogadd őszinte "gratulációmat" :)))

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]

Már a címmel és a cikkel is gond van? Az előbb még csak egy link megnevezésével volt gondod. Most már az egész cikk úgy ahogy van rossz? A népharagról semmi mondanivalód? Csak nem a HUP "business as usual" linkjétől jött létre tán az is a _múltban_? :))

--
trey @ gépház

"Nem változott a frissítési folyamat, erősítette meg több Microsoftos forrás, annak ellenére, hogy a Where’s my update oldalt lelőtték. Ennek oka az oldal túlzsúfoltsága volt, amellyel részben egyet is értek. Többen aggódni kezdtek, amikor a legújabb frissítés bejelentésekor azt nyilatkozták, hogy a frissítés elérhető minden szolgáltató számára aki kéri azt.

Sokak számára meglepő módon: ez eddig is így volt. A hivatalos információ szerint a szolgáltatóknak lehetőségük van 1 db frissítést visszatartani, de a következő frissítés érkezésekor már kötelezően engedniük kell azt, illetve az új frissítés tartalmazza a visszatartott módosításait."

további kellemes magömlést, lehetőleg egy újabb "szárnyal az android" (ami valójában csak a csamcsungot jelenti, mivel a többi gyártó effektíve szív jelenleg) hírrel karöltve. tudom, ők most egységesebbek, mint valaha. már csak arra lennék kíváncsi, akkor milyen a nem egységes...

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]

Én attól félek, hogy most az iOS/OSX platformra tettem le a voksom, de ha kipróbálok egy WP7 telefont, nem akarok-e átállni arra? (Szerk: az okos telefon csak a platformjával okos - Android ->Google, iOS->OSX, WP7->W7 - anélkül béna kacsa).

Androidot próbáltam, bűn rossz semmi kiemelkedő, egyedül, ami tetszik benne, az a külső file-ok telepíthetősége (iPhone-ra csak licence-szel írhatok alá csomagot, Flex meg nem fordít anélkül).

Szóval vegyes érzelmeim vannak. Windows jön fel újra használhatósági, megbízhatósági és integráltsági téren (W7, XBox, WP7, W8). Ami a Microsoftnak kellene szvsz, az egy referenciahardware desktopon is*, a la Apple. Nem sok különbséget érzek a kettő közt, bár pont most volt egy probléma, amit könnyen meg tudtam oldani OSX alatt, míg Win alatt nehezebb lett volna (NAS könyvtár tartalmát text file-ba iratni).

Én úgy érzem, hogy a Linux platform, beleértve az Androidot is, koncepciótlanságban szenved. Maga a platform. Ide is jó lesz, oda is jó lesz, aztán vagy jó, vagy nem jó, de baromira nem konzisztens. Az Apple ebben baromi jó, és ha az MS is elkezdene PC-t gyárta(t)ni, akkor ők is brutálisak lennének.

*: multitouch egér, touchpad, egybegép, mint az iMac, laptopok, mint a MacBook család, stb. Ezeket támogatná az összes MS alkalmazás, tehát gesture alkalmasak lennének. Ha max. Alma árkategóriában jönne (ennek megfelelő minőséggel), akkor valószínüleg olyat (is?) vennék.

Akkor már csak annak kéne utánanézned, hogy mit jelent a "business as usual". Aztán kiderülne, hogy rángatózás, amit itt levágtál, teljesen felesleges volt.

"további kellemes magömlést, lehetőleg egy újabb "szárnyal az android""

De hát tényleg így van. :O

--
trey @ gépház

Tetszett, jó műsor.

------------------------
Everyone is a winner*

Azért az elég gáz, hogy csak akkor megy a frissítés ha a telkó kéri. Ha pl. úgy hozza, és a T-mobile leszarja, soha egy db frissítést nem fognak kapni a t-mobileos windows telefonok?

Mi a helyzet a független készülékkel? akkor is hozzá vagyok kötve a t-mobile-hoz mint szolgáltató?
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon