Változik a Microsoft közlési gyakorlata a Windows Phone operációs rendszer frissítéseivel kapcsolatban

A Microsoft és a szolgáltatók a napokban elkezdtek terjeszteni a WP felhasználók számára egy frissítést, amelyben egyebek mellett a felhasználók által már tavaly októberben kifogásolt, eltünedező képernyő-billentyűzet problémára érkezik megoldás. Mary Jo-Foley, a ZDNet Microsoft témákkal foglalkozó bloggere rákérdezett a Microsoft-nál, hogy létezik-e egy időtáblázat arról, hogy a frissítés mikor érkezhet meg az összes szolgáltatóhoz és rajtuk keresztül a felhasználókhoz.

A Microsoft azt közölte, hogy a frissítés elérhető minden szolgáltató számára, amely azt kéri. A redmondi vállalat egyben azt is bejelentette, hogy változik a közlési gyakorlata a Windows Phone operációs rendszer frissítéseivel kapcsolatban. A jövőben nem tartja már karban a "Where’s My Phone Update?" oldalt, ott nem tesz közzé ország, modell és szolgáltató információkat arról, hogy mikor várható a frissítések érkezése. A felhasználók reakciói a Twitter-en, a blog hozzászólásokban és egyéb helyeket azt jelezték, hogy nem tetszik nekik a változás, elárulva, elhagyva érzik magukat, főleg azután, hogy az Android-nál átláthatóbb és biztosított frissítési útvonalat ígértek nekik. A Microsoft válasza: business as usual.

Hozzászólások

hint: a "business as usual" nem a microsoft válasza, hanem a cikk címe. hangulatkeltésnek jó ez a ferdítés, de másra nem nagyon. a microsoft válasza:

The original reason Microsoft created the update table was to repair damaged customer trust after the bad “NoDo” update experience. The claim: If Microsoft were to continue adding each and every new phone model and new carrier relationship, the Windows Phone Update table would have become unwieldy.

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]

Nem, a cikk címe: "Microsoft: It's business as usual ...". Értelmezd.

A probléma pedig ott van a felhasználók szerint, hogy: "The update, available to all carriers that request it, "

A reakciók meg önmagukért beszélnek. Talán előbb olvasd végig őket. Akinek itt magyarázkodnia kell, az nem én vagyok, hanem a Microsoft :)

--
trey @ gépház

A ZDNet-es cikk címe, _ami összefoglalja a cikk írójának a Microsoft-tal folytatott kommunikációját_.

Semmi baj bervi, értem én, hogy neked lelki gondot okoz ez (a korábbi kommentjeidet, a WP felé érzett rajongásodat figyelembe véve még részvétem is van), de csak annyit, amit ott is írtak:

"I’m just the messenger here, so don’t shoot me."

--
trey @ gépház

értem, tehát szerinted sem a microsoft válasza ez, csak így jobb fikkantani.

a lelki gonddal nagyon mellélőttél, semmi gondom a negatív hírekkel, vagyok azon a szinten, hogy feldolgozzam őket. problémám akkor van, ha valaki szándékosan ferdít, színez, stb. hogy a saját nézetét, véleményét, elgondolásait, preferenciáit igazoltként állítsa be. neked ez egyre jobban megy, úgyhogy szépen lassan eljutsz a szakember szintről az újságíró szintre (legalábbis az itteni produkciódat tekintve), amiért fogadd őszinte "gratulációmat" :)))

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]

Már a címmel és a cikkel is gond van? Az előbb még csak egy link megnevezésével volt gondod. Most már az egész cikk úgy ahogy van rossz? A népharagról semmi mondanivalód? Csak nem a HUP "business as usual" linkjétől jött létre tán az is a _múltban_? :))

--
trey @ gépház

"Nem változott a frissítési folyamat, erősítette meg több Microsoftos forrás, annak ellenére, hogy a Where’s my update oldalt lelőtték. Ennek oka az oldal túlzsúfoltsága volt, amellyel részben egyet is értek. Többen aggódni kezdtek, amikor a legújabb frissítés bejelentésekor azt nyilatkozták, hogy a frissítés elérhető minden szolgáltató számára aki kéri azt.

Sokak számára meglepő módon: ez eddig is így volt. A hivatalos információ szerint a szolgáltatóknak lehetőségük van 1 db frissítést visszatartani, de a következő frissítés érkezésekor már kötelezően engedniük kell azt, illetve az új frissítés tartalmazza a visszatartott módosításait."

további kellemes magömlést, lehetőleg egy újabb "szárnyal az android" (ami valójában csak a csamcsungot jelenti, mivel a többi gyártó effektíve szív jelenleg) hírrel karöltve. tudom, ők most egységesebbek, mint valaha. már csak arra lennék kíváncsi, akkor milyen a nem egységes...

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]

Én attól félek, hogy most az iOS/OSX platformra tettem le a voksom, de ha kipróbálok egy WP7 telefont, nem akarok-e átállni arra? (Szerk: az okos telefon csak a platformjával okos - Android ->Google, iOS->OSX, WP7->W7 - anélkül béna kacsa).

Androidot próbáltam, bűn rossz semmi kiemelkedő, egyedül, ami tetszik benne, az a külső file-ok telepíthetősége (iPhone-ra csak licence-szel írhatok alá csomagot, Flex meg nem fordít anélkül).

Szóval vegyes érzelmeim vannak. Windows jön fel újra használhatósági, megbízhatósági és integráltsági téren (W7, XBox, WP7, W8). Ami a Microsoftnak kellene szvsz, az egy referenciahardware desktopon is*, a la Apple. Nem sok különbséget érzek a kettő közt, bár pont most volt egy probléma, amit könnyen meg tudtam oldani OSX alatt, míg Win alatt nehezebb lett volna (NAS könyvtár tartalmát text file-ba iratni).

Én úgy érzem, hogy a Linux platform, beleértve az Androidot is, koncepciótlanságban szenved. Maga a platform. Ide is jó lesz, oda is jó lesz, aztán vagy jó, vagy nem jó, de baromira nem konzisztens. Az Apple ebben baromi jó, és ha az MS is elkezdene PC-t gyárta(t)ni, akkor ők is brutálisak lennének.

*: multitouch egér, touchpad, egybegép, mint az iMac, laptopok, mint a MacBook család, stb. Ezeket támogatná az összes MS alkalmazás, tehát gesture alkalmasak lennének. Ha max. Alma árkategóriában jönne (ennek megfelelő minőséggel), akkor valószínüleg olyat (is?) vennék.

Tetszett, jó műsor.

------------------------
Everyone is a winner*

Azért az elég gáz, hogy csak akkor megy a frissítés ha a telkó kéri. Ha pl. úgy hozza, és a T-mobile leszarja, soha egy db frissítést nem fognak kapni a t-mobileos windows telefonok?

Mi a helyzet a független készülékkel? akkor is hozzá vagyok kötve a t-mobile-hoz mint szolgáltató?
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon