A Skype az 5.5-ös verziótól alapértelmezetten VP8-at használ videotelefonáláskor, ha adottak a feltételek

Címkék

A Skype alapértelmezetten a Google nyílt forrású codec-jét, a VP8-at használja a Skype for Windows 5.5 verziótól kezdve videotelefonálásra ha a feltételek adottak. Ez azt jelenti, hogy a Skype for Windows 5.5 kliens automatikusan a VP8-at választja, ha a telefonálásban résztvevő felek ugyanazt a verziót futtatják. Ezt John Luther, a Google egyik termékigazgatója jelentette be nemrég a VP8 blogon.

Hozzászólások

keresztkérdés, miért nem talál frissebb verziót mint 5.3.X ?

Vagy az 5.5 még valami béta cucc ?

Ez csak egy jóindulatú tanács volt a részemről. Régen rájöhettél volna már, hogy engem nem nagyon érdekel a feltűnési viszketegséged, valamilyen szinten nekem is van exhibicionizmusom, így értem a betegséged. Mindazonáltal másokat ez zavar. És ha olyan emberek kezdik el mondani, akiknek a véleménye számomra fontos, akkor sajnos neked az rossz hír. Úgyhogy kérlek, egy kicsit vedd vissza.

--
trey @ gépház

óóó, látom nem fog az agyad.
nem a mondatod értelmezésével volt problémám. csak jeleztem, hogy mivel reagálsz, így nyilvánvaló, hogy téged nagyon is érdeke minden, ami itt folyik, lévén akkor nem lenne annyi accountod és nem verekednéd vissza magad minden egyes alkalommal.
az érdekeltség így itt átvitt értelemben volt értendő, nem az adott problémára, hanem arra vonatkozóan, hogy nálad nagyobb hupper a földön nincs, bár állításaid és megnyilvánulásaid szerint ez nem így van.
de akkor minek is a sok account és az állandó visszatérés?

ja mert szerinted mindent olvasok, amit trey ír. te lehet, én nem.

szövegértelmezésed még mindig nincs rendben.
ha nem esett volna le, én is épp azt írtam, hogy noha tisztában vagyok azzal, hogy a "kit érdekel" nem a hup tartalmaira vonatkozik, adott kérdés helytelen válaszának helytelensége érdektelen (már hogy szerinted itt ez általános), csak tudod - és itt jön be az átvitt értelem - az a vicces, hogy ehhez hasonló megnyilvánulásaid és véleményeid vannak (miszerint "kit érdekel"), továbbá nevetségesnek véled a hup-ot, annak felhasználóit (igen, nagy általánosságban mindenkit). csak akkor azt nem értem, hogy miért vagy itt, ha kiraknak, akkor miért jössz vissza. hajt a troll mentalitás?

no de én is azt mondom, hogy off vége. véleményem még természetesen lesz (mert tudom, hogy nem hagyod ki, hogy ne válaszolj, ezzel ne erősítsd troll önképedet, csak nekem ez már többet nem ér, a csalidat meg köszönöm, kihagyom, nem vagyok vevő a mentalitásodra :))

Az 5.5.1-től pedig a H264 lesz az alap, mert az MS érvényesíti majd a tulajdonosi akaratát.

Ha pedig az új tulaj belépése előtt - már eladott állapotban - ez egy hosszú távú, stratégiai döntés, akkor ez féreg dolog, még akkor is, ha az MS a szenvedő fél.
--
http://www.naszta.hu

És az MS is csiál majd Linuxos Skype verziót?