A Skype az 5.5-ös verziótól alapértelmezetten VP8-at használ videotelefonáláskor, ha adottak a feltételek

 ( trey | 2011. augusztus 4., csütörtök - 18:29 )

A Skype alapértelmezetten a Google nyílt forrású codec-jét, a VP8-at használja a Skype for Windows 5.5 verziótól kezdve videotelefonálásra ha a feltételek adottak. Ez azt jelenti, hogy a Skype for Windows 5.5 kliens automatikusan a VP8-at választja, ha a telefonálásban résztvevő felek ugyanazt a verziót futtatják. Ezt John Luther, a Google egyik termékigazgatója jelentette be nemrég a VP8 blogon.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szemét m$ tönkreteszi a szkájpt

Még nincs hivatalosan a Microsoft kezén a Skype (feltehetően ezért is sikerült benyomni így a VP8-at). A deal most, hogy a Federal Trade Commission nemrég az áldását adta rá, várhatóan októberben zárul le.

--
trey @ gépház

epp csodalkoztam is valamelyik nap, hogy Skype.com-on nincs egy darab MS logo se, bezzeg az Oracle mikor megvette a Sunt, egybol ott voltak mindenhol

Azért mert az oracler részére az hoz nagyobb profitot ha minél nagyobb és kegyetlenebb... ha azonnal msnskype lenne gyorsan átpárologtatnak máshova mivel a megszokott brand "megszűnt" így nem is és meg is van véve ... tudják ők, van bőven szakemberük akik ezt kutatják.

A hivatalos adásvételt követően egy napon belül jött egy nagyon kis verziószámú változással járt update ... gondolom népszámlálás.

Miért préselték volna bele, ha az MS úgyis kiveteti 2 hónap múlva?


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

keresztkérdés, miért nem talál frissebb verziót mint 5.3.X ?

Vagy az 5.5 még valami béta cucc ?

skype.com --> windows --> download. Már 5.5-t tölt le.

A kérdés nem ez volt :)

ez a hup, kit érdekel :)

cry :(

LOL

úgy fest, hogy téged. nálad nagyobb visszatérő nincs.

^- android userek mondatértelmezési képessége, képünk nem illusztráció

Hogyis mondád? "nem az számít mit mond, hanem ki mondja".
Nos igen, ha egyszer nem személyeskedő, vagy személyes jellegű lenne bármilyen megnyilatkozásod, talán még komolyan is vennék. (az emberek többsége a mit mond alapján ítél)

kedves willy, ez itt a hup, miért akarnám hogy bárki is komolyan vegyen?

Mivel már megjöttek a "dobd ki" levelek első darabjai, kérlek újfent, hogy a topikokra koncentrálj, mert különben ismét el leszel távolítva az oldalról. Ez volt az utolsó figyelmeztetés. Köszi.

--
trey @ gépház

img src=*sad panda*

Ez csak egy jóindulatú tanács volt a részemről. Régen rájöhettél volna már, hogy engem nem nagyon érdekel a feltűnési viszketegséged, valamilyen szinten nekem is van exhibicionizmusom, így értem a betegséged. Mindazonáltal másokat ez zavar. És ha olyan emberek kezdik el mondani, akiknek a véleménye számomra fontos, akkor sajnos neked az rossz hír. Úgyhogy kérlek, egy kicsit vedd vissza.

--
trey @ gépház

ebből a szempontból csak az sajnálatos, hogy egyes hupmeme szereplők eltávolítását csupa olyan ember (=olvasó) kéri folyamatosan, akiknek a véleménye számodra nem fontos :(

és akkor vissza a topicra: VP8 rulez \o/~

Majd alkalomadtán sorold fel privátban, hogy kik kértek kik ellen ilyen intézkedést. Az elmúlt 10 év összes levelezésében tudok keresni, minden levél megvan. Ígérem, hogy táblázatkezelőben összesítem és rajzolok akár grafikont is neked.

--
trey @ gépház

Kikérem magamnak. :D


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

óóó, látom nem fog az agyad.
nem a mondatod értelmezésével volt problémám. csak jeleztem, hogy mivel reagálsz, így nyilvánvaló, hogy téged nagyon is érdeke minden, ami itt folyik, lévén akkor nem lenne annyi accountod és nem verekednéd vissza magad minden egyes alkalommal.
az érdekeltség így itt átvitt értelemben volt értendő, nem az adott problémára, hanem arra vonatkozóan, hogy nálad nagyobb hupper a földön nincs, bár állításaid és megnyilvánulásaid szerint ez nem így van.
de akkor minek is a sok account és az állandó visszatérés?

ne offolj!

> téged nagyon is érdeke minden

igen, na a komment pont nem ezt jelentette, loop

> minek is a sok account és az állandó visszatérés?

jó kérdés

ja mert szerinted mindent olvasok, amit trey ír. te lehet, én nem.

szövegértelmezésed még mindig nincs rendben.
ha nem esett volna le, én is épp azt írtam, hogy noha tisztában vagyok azzal, hogy a "kit érdekel" nem a hup tartalmaira vonatkozik, adott kérdés helytelen válaszának helytelensége érdektelen (már hogy szerinted itt ez általános), csak tudod - és itt jön be az átvitt értelem - az a vicces, hogy ehhez hasonló megnyilvánulásaid és véleményeid vannak (miszerint "kit érdekel"), továbbá nevetségesnek véled a hup-ot, annak felhasználóit (igen, nagy általánosságban mindenkit). csak akkor azt nem értem, hogy miért vagy itt, ha kiraknak, akkor miért jössz vissza. hajt a troll mentalitás?

no de én is azt mondom, hogy off vége. véleményem még természetesen lesz (mert tudom, hogy nem hagyod ki, hogy ne válaszolj, ezzel ne erősítsd troll önképedet, csak nekem ez már többet nem ér, a csalidat meg köszönöm, kihagyom, nem vagyok vevő a mentalitásodra :))

> és itt jön be az átvitt értelem

igen, csak veled ellentétben én nem akartam személyeskedni

1. Valószinüleg programhiba.
2. Az 5.5 nem béta(legalább is a készítök szerint).

Az 5.5.1-től pedig a H264 lesz az alap, mert az MS érvényesíti majd a tulajdonosi akaratát.

Ha pedig az új tulaj belépése előtt - már eladott állapotban - ez egy hosszú távú, stratégiai döntés, akkor ez féreg dolog, még akkor is, ha az MS a szenvedő fél.
--
http://www.naszta.hu

A VP8 anyagilag nem terheli meg a céget, és webes videóra továbbra is jó megoldás.

KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

Valaki ismer erre vagy másra épülő hardweres VP8 kódoló eszközt?

http://www.webmproject.org/hardware/

RK29xx


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

És az MS is csiál majd Linuxos Skype verziót?

miert a skype csinalt?

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

eléggé úgy fest

ok, 2.2 és béta, bár ez a "csinált" fogalmát lefedi.