Nokia vs. Apple: a Nokia nyert

Címkék

Hogy mik az előzmények? Elolvashatók itt. Hogy ki győzött? A Nokia. A finn vállalat ma sajtóközleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy egyezségre jutott az Apple-lel a köztük 2009 óta húzódó szabadalmi vitában. A két vállalat szabadalmi licencszerződést kötött. A szerződés értelmében jár a Nokiának az Apple-től egy egyszeri kifizetés, illetve azt követően a cupertinoi vállalat rendszeresen fizet szabadalmi jogdíjat a finn vállalatnak. A szerződés pontos részletei titkosak. A szűkszavú bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

Bocsi trey, de iszonyatosan zavar, hogy mindenhol rosszul használják az Apple ragozott alakját.
Helyesen: Apple-vel

Te atyaég, ezt a nyelvellenes baromságot. Írásban hasonul az a -val/vel toldalék a szóvégi mássalhangzóhoz -- figyelem, HANGZÓ. Csak azért kell kötőjelezni, mert az idegen szó végén található egy betű, amelyet nem a magyar nyelv fonetikai szabályai szerint ejtünk (jelen esetben nem is ejtünk).

A te általad felvázolt logika alapján azt, hogy ötvennel, úgy kellene írni számmal, hogy 50-vel? Látod, itt még úgy is hasonulnia kell, hogy a mássalhangzó le sincs írva. Vagy IBM-vel? Nem 50-nel és IBM-mel?

Egyébként pedig úgy 9:1 arányban szavaz a magyar web a hasonulásra, márpedig a nyelv demokratikus dolog.

A nyelv mióta demokratikus dolog?

Valami valahogyan helyes. Attól még hogy sokan helytelenül az "egyenlőre" szót szót használják "egyelőre" helyett, még nem lesz igazuk. Attól még hogy sokan a "kiló" szót használják és százat értenek alatta, még irdatlan butaság amit beszélnek.

"We are very pleased to have Apple join the growing number of Nokia licensees," said Stephen Elop, president and chief executive officer of Nokia.

Ezen percekig röhögtem:)

A kettő közül most melyik a jócég akkor?
"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Mostantól inkább ilyen bevételekből fognak megélni ha a mobiljaikat már úgysem veszik. :D