Ami ma az Apple-nél bannolás tárgya, az holnap új, killer feature

Címkék

Egy kedves kis történet olvasható a Wired.com-on arról, hogy az Apple előbb miért bannol a App Store-ból sikeres alkalmazásverziót arra hivatkozva, hogy annak bizonyos funkciója (pl. a hangerő gombokhoz további funkciók - fénykép készítése - rendelése) megsérti a iPhone Developer Program License Agreement-et, majd a kifogásolt funkciót hogyan mutatja be később mint új, killer iOS funkciót. Az Apple arra hivatkozva távolította el az alkalmazás kifogásolt verzióját, hogy a beépített hardveres gombok a megszokottól eltérő használata összezavarhatja a felhasználókat.

Az alkalmazás a "VolumeSnap" funkciójával képes volt a "Hangerő fel" gombra fényképet készíteni. De ez csak addig volt probléma, amíg azt nem az Apple jelentette be.

iOS5 funkció - fénykép készítés a "Hangerő fel" gombbal

A pár nappal ezelőtt lezajlott WWDC 2011 rendezvényen Scott Forstall, az ősszel megjelenő iOS 5 fejlesztéséért felelős rangidős alelnök pontosan ezt jelentette be a kamera funkció egyik újdonságaként:

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Ez annyira jellemző...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Asit...
Szerintem ne menjunk bele, semmi ertelme, nyomkodj egy darabig egy ilyet aztan egy olyat, ezt ismeteld meg minden evben egyik ismerosnel egy ujabb es ujabb modellel. Seperc alatt kirajzolodik hogy melyik veszi az melyikbol a funkciokat, a tobbi hype.

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

kiadasok itelefon: 2007 jun, G1: 2008 okt
bejelentesek itelefon: 2007 jan, android: 2007 nov
fejlesztes kezdete itelefon: ismeretlen, android: 2003

Es tegyuk hozza, hogy ezek a datumok arrol a rendszerrol szolnak apple szempontbol ami nem tud copy-pastet, nem tud modemkent mukodni, nem tud parhuzamossan futatni ket user programot. Ezt az ekkor mar sokadik verziot hatamogott tudo symbian mind tudja.

Meg mindig objektivnek tartod magad?
Kerlek te is ervelj konkretumokkal, orulnek neki.

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

Ez rossz érv, mert újabb Androidos telefonokon akkor is van sw keyboard, ha van hw.
Egyébként én az sw keyboardot használom akkor is, ha van hw, mert egyszerűen a hardveresek nagyon kényelmetlenek olyan piciben. A szoftveresek egy picivel jobbak... de érdekes módon a iOS -éhez képest mindegyik szinte használhatatlan.

Az valószínű egyébként hogy sokmindent "lopott" az apple, de egyben ők az elsők akik a "lopott" featureokat _jól_ megcsinálják. Notification Center tipikus példa erre.

Szóljon valaki, ha majd iOS-re lesznek widget-et és nem kell azzal gagyizni, hogy a Home képernyőn az analóg óra ikon mindig negyed 11-et mutat. Szégyenszemre. iOS 6 über bejelentésként várom az Android-ban már a kezdetektől ott figyelő widget támogatást.

--
trey @ gépház

Miért tennének ilyet a widget-ek?

Tele van a telefonom mindenféle widget-el, a logcat-ben látszik, hogy akkor se terhelnek CPU-t, ha éppen látszanak, csak a tartalom befrissülésekor végeznek műveletet, ilyesmit pedig intelligens widget nem csinál túl sűrűn, a kevésbé intelligens widget pedig beállítható időközönként frissít. Buta widget-et nem kell használni, hamar kiderül, hogy melyik az, amelyik öt másodpercenként befrissíti a tartalmát, holott óránként is elég lenne.

Nem is értem igazán, hogy például egy némító widget mitől enne többlet memóriát, CPU-t és mitől merítené az akkumulátort? Programozástechnikailag sima ikonként viselkedik, amikor hozzáérek, akkor nem alkalmazás indul "ablakban", hanem lefut egy esemény a widget alkalmazásban és megváltozik a mutatott ikon, jóval kevesebb energiába kerül így ki-be kapcsolni például a WiFi-t, mint megnyitni alkalmazásként a beállításokat/alkalmazások listáját, megkeresni a WiFi ikont, megnyitni, kikapcsolni... szóval okosan használva a widget-ek energiát spórolnak.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Ez a "_jól_" dolog röhelyes. Nem szoktam ilyet mondani, de ez tényleg az. Tény, elég jó dolgokat csinálnak, de sarkítani, hogy ők az egyetlen normális IT cég, azért kapj már a fejedhez.

A WWDC előadáson többségében olyan újításokat mutatott be freaking-awesome-nak, amiket (ha tényleg dev-ek ültek a teremben) bárki lefejleszt pár nap alatt, max. Nem ismerem a Cydia piacát, de nem egy dolog van ott, ami azóta megjelent hivatalosan, kicsit máshogy. Tudom, nem mindegy, mit fejlesztenek, kohézió és ergonómia, de azért az, ha valaki nem bakja el a süti sütését, nem michelin csillagos eset. Még ha a többiek el is bakják. HA.

HW key ügyben meg szerintem próbáld meg pár percnél tovább használni, nekem nagy kezem van, mégis értéktelennek tartom az SW key-eket, és csak hardveres telefont veszek.

Én eléggé objektívnek tartom magam, se Androidos, se iPhone, se más okostelefonom nincsen.

Ha most az érveidet nem próbálom vitatni, hanem nagyvonalúan elfogadom, számomra még akkor se lesz világos, hogy miből derül ki az, hogy a felsorolt funkciókat, amiket nem tudtak az első iPhone-ok, azokat az Android-tól lopta. Főleg ha azt is hozzáveszem, hogy symbiant is emlegettél... Akkor most Androidtól lopta vagy a symbiantól?

Vagy esetleg előfordulhat, hogy se a copy-paste, se a multi-tasking képességhez nem kellett lopni sehonnan, mert egyikben se volt semmi egetrengető újdonság vagy hatalmas ötlet, egyszerűen csak nem ezekre a funkciókra koncentrált az Apple az első változat elkészítésekor?

Mert az Android az csak copy paste linux kernel, és driverek. Bizonyítottad, hogy érted miről kiabálsz.

(A másik, hogy ha valaki fog egy GPL cuccot, és felhasználja, az mér másolás? Főleg ha jó az adott célra? Most nekem két csoki jár, ha egy kézzel készítek reggelit magamnak?)

Ok, es hogy jon ez ide? Szo sem volt az androidrol, miert kell mindenaron behozni ide? Megcsak arrol sem volt szo, hogy Android masolt itt iPhone-rol, vagy forditva. Csupan arrol volt szo, hogy egy iPhone-ra fejlesztett app-ot Apple-ek visszautasitottak, majd bejelentettek mint sajat feature. Aruld mar el, hogy jon ide az Android, mert nem ertem ...

Másolás témában az első és utolsó mondatom:

Nem az iPhone volt az első érintőkijelzős telefon, gyakorlatilag semmi új nem volt benne, csak nagyon ügyesen ollózták össze a Neonode telefonok, a WinMo akkori 3rd party felületeinek és sokminden másnak a részleteit.

Van olyan, hogy új, de nem sok. És nem is számít. Legtöbb új elcseszettül van implementálva, és nem is tudunk róla sokat.

Jobs nagyon jó bűvész, karizmatikus előadó és kiváló emberismerő, nagyon jól meg tudja érinteni és érteni a vásárlóit... de a vásárlói és munkatársai megtévesztéséből és megfélemlítéséből él, kezdve azzal, amikor Woz-t átvágta az Atari megbízásából végzett munkával és folytatva dühkitöréseivel és a többi ismert dolgával. Ez a "lehet, hogy megcsinálták mások, de mi jobban csináljuk" pont egy ilyen bűvészmutatványa, ahogy a hibák és problémák szőnyeg alá söprése is.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Az uzlet, a cegvezetes nem demokracia. Viszont azt is meg lehet nezni mellette, h az elmult 10 evben honnan rangatta vissza az Apple-t es tette az egyik legkelendobb IT cegge.

Nem azt mondom, h mindennel egyetertek amit muvelt/csinalnak, de innen 10000km-rol nem is erdekel. Engem az foglalkoztat, h a termekeik lefednek minden szegmenst amire az IT koreben szuksegem van. A szimpla taviranyitoval iranyitott filmnezos minin at a telefonig (szamomra legalabbis, a tobbiek sem erdekelnek) teljesen testreszabhato formaban a munkara hasznalt, virtualizalt os-ek tomkelegeig mindent megfelelo minosegben. Engem ez erdekel.

Ettol fuggetlenul vannak jo huzasaik, pl. az ios5 + ipad2 comboval apple tv-n es wifi-n attolhato kep teljesen jo dolog. Vagy az ahogy amilyen laza es zsenialis huzassal osszekotottek a voip-ot a gsm halozattal (tudom, h nem ok voltak az elsok, de ok oldottak meg eladhato formaban) egy laza huzassal elegansan megoldottak a voip hivasok egyik achilles sarkat, a felhasznalo barhol torteno ertesiteset, h keresik. Ugyanis elso sorban nem a halozat minosege all a voip elterjedesenek az utjaban, hanem a paraszt ertesitese.

---
pontscho / fresh!mindworkz

"Az uzlet, a cegvezetes nem demokracia. Viszont azt is meg lehet nezni mellette, h az elmult 10 evben honnan rangatta vissza az Apple-t es tette az egyik legkelendobb IT cegge."

Nem is vitatom. Csak a minőség és a mennyiség mögött sok esetben Jobs bűvésmutatványa és átverése áll.

"Ettol fuggetlenul vannak jo huzasaik, pl. az ios5 + ipad2 comboval apple tv-n es wifi-n attolhato kep teljesen jo dolog."

Ahja... ahogy a HTC DHD-ról DLNA-val Wifi-n Samsung tévére áttolt kép is jó dolog.

"Vagy az ahogy amilyen laza es zsenialis huzassal osszekotottek a voip-ot a gsm halozattal (tudom, h nem ok voltak az elsok, de ok oldottak meg eladhato formaban) egy laza huzassal elegansan megoldottak a voip hivasok egyik achilles sarkat, a felhasznalo barhol torteno ertesiteset, h keresik."

Valóban, fogom a HTC DHD-t és a SIP beállításoknál megteszem ugyanezt. Most, hogy mondod, zseniális, tényleg.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Ez hülyeség! _Franko_ és prygme a megmondthatója, hogy marha nagyokat szoktunk itt vitatkozni, de az is gyakran előfordul, hogy sűrűn bólogatunk egymás hozzászólásaira. Nem az a lényeg, hogy ki mondja, hanem, hogy mit mond. Legalábbis akibe szorult egy kis intelligencia az igyekszik így gondolkodni.

Igyekszik != úgy is csinálni. Minden intelligens ember tudja, mi lenne a jó, de valahogy mégsem csinálja. Az, hogy ismerjük az emberi viselkedés működését még nem segít a jobbá tételében, a pszichológus/pszichiáter saját magán észreveheti a jelenségeket, de ettől függetlenül ugyan úgy külső segítségre szorul.
----
Hülye pelikán

Ha így gondolod, akkor az a te bajod. Én meg továbbra is ugyanúgy odafigyelek a fent megnevezett két úriember mondandójára is, mint eddig és nem "szelektálom ki" őket zsigerből. Két okból. Az egyik, hogy korántsem biztos, hogy nekem van mindig igazam egy vita során. Ez lehet, hogy csak hetek múlva derül ki. De ha adott esetben mégis, akkor is vannak olyan részei a mondandójuknak, ami hasznos. A világ nem fekete és fehér...

+1
En meg Gabucino es poliverzum irasait is el szoktam olvasni, nagyon ritkan, de toluk is kapok hasznos tippeket. Ha valamit nem olvasok el, akkor azt szemelyre valo tekintet nelkul nem olvasom el, ha pl. egy forum felenel mar latom, hogy ez innentol flame.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nem is vitatom. Csak a minőség és a mennyiség mögött sok esetben Jobs bűvésmutatványa és átverése áll.

Ezt hivjak marketingnek.

Ahja... ahogy a HTC DHD-ról DLNA-val Wifi-n Samsung tévére áttolt kép is jó dolog.

Az is teljesen jo dolog. Csak eppen nem "szimpla streamingrol", hanem wifin at torteno valosideju monitor mirroringrol van szo. Olyasmirol, mint a M-DMC.

Valóban, fogom a HTC DHD-t és a SIP beállításoknál megteszem ugyanezt. Most, hogy mondod, zseniális, tényleg.

Latom sikerult fogni a voip elterjedesenek mobilkommunikacios problemait. :)

Ha jol emlekszem szepen be kell allitani SIP csatornat ahova a telo megprobal felmaszni es folyamatos kapcsolatot tartani akar wifi-n, akar mobilneten. Ennek van egy mocskos rossz hatasa az aksiidore. iOS-on ha kikapcsolom a PN-t akkor nincs semmilyen kapcsolatra szukseg (a gsm-et leszamitva) ahhoz, h pillanatok alatt fel tudjon epiteni egy voip kapcsolatot a telefon. Ez a differencia az ami zsenialis, nem a SIP resze. Mast sem hallok itt a gyarban, h az androidos telok aksiideje egy vicc, (pedig van itt HTC-tol elkezdve ZTE-ig minden), jobbara fel napig birjak egy toltessel atlag hasznalat mellett. Az i4-em meg rohogve elvisz ket napot ugyanolyan hasznalattal.

---
pontscho / fresh!mindworkz

"Ezt hivjak marketingnek."

Csak kijön.

"Az is teljesen jo dolog. Csak eppen nem "szimpla streamingrol", hanem wifin at torteno valosideju monitor mirroringrol van szo. Olyasmirol, mint a M-DMC."

Jah, ilyet nem próbáltam.

"Ha jol emlekszem szepen be kell allitani SIP csatornat ahova a telo megprobal felmaszni es folyamatos kapcsolatot tartani akar wifi-n, akar mobilneten. Ennek van egy mocskos rossz hatasa az aksiidore."

A telefonom folyamatosan push-on van a céges Exchange-el, a GTalk-on, a GMail-en, a magán IMAP-on, és azt látom, hogy nem zabál sokat a push önmagában. Ha nézegetem is a leveleket, meg az üzeneteket, akkor zabálja az akkut a nagy kijelző.

"Mast sem hallok itt a gyarban, h az androidos telok aksiideje egy vicc, (pedig van itt HTC-tol elkezdve ZTE-ig minden), jobbara fel napig birjak egy toltessel atlag hasznalat mellett. Az i4-em meg rohogve elvisz ket napot ugyanolyan hasznalattal."

Ízlések és pofonok, nomeg használati esetek. A cégnél a két iP4 délutánra már ki van dőlve, egy harmadik pedig külső defibrillátorral tartja életben, hogy kihúzza estig... a HTC-k és a ZTE-k pedig bírják estig. És? :)

Egyébként az okostelefon csak egy napot (se) bír ki mítoszhoz: a táskából most előkotortam a Samsung Spica-t, van benne egy Telenor-os feltöltős kártya, nyolc napja kapott delejt utoljára és van még benne 30 százalék töltés.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Ízlések és pofonok, nomeg használati esetek. A cégnél a két iP4 délutánra már ki van dőlve, egy harmadik pedig külső defibrillátorral tartja életben, hogy kihúzza estig... a HTC-k és a ZTE-k pedig bírják estig. És? :)

i4-nel a kulcsszo a 3g modem, az zabal sokat. Ha azt kikapcsolja az ember ha nem kell, akkor rengeteg aksiidot nyer, plusz ha normalis providerrel van szerzodese akkor meg a push is stabilabb lesz mivel az EDGE modem nem dobalja el a kapcsolatot amikor rosszabbak lesznek a veteli korulmenyek. Igy nem kell ujra inicializalni a modemet, a ppp kapcsolatot, a pushnak sem kell handshake-t tolnia, stb. Ennyi a trukk a ket naphoz.

Egyébként az okostelefon csak egy napot (se) bír ki mítoszhoz: a táskából most előkotortam a Samsung Spica-t, van benne egy Telenor-os feltöltős kártya, nyolc napja kapott delejt utoljára és van még benne 30 százalék töltés.

Stand-by-ban nem kunszt.

---
pontscho / fresh!mindworkz

"i4-nel a kulcsszo a 3g modem, az zabal sokat. Ha azt kikapcsolja az ember ha nem kell, akkor rengeteg aksiidot nyer, plusz ha normalis providerrel van szerzodese akkor meg a push is stabilabb lesz mivel az EDGE modem nem dobalja el a kapcsolatot amikor rosszabbak lesznek a veteli korulmenyek. Igy nem kell ujra inicializalni a modemet, a ppp kapcsolatot, a pushnak sem kell handshake-t tolnia, stb. Ennyi a trukk a ket naphoz."

Ööö... izé... lehet, hogy rossz telefonjaim voltak eddig, de egyik se szakította meg a meglévő kapcsolatokat G-E-3G-H hálózatok közötti váltás során, nem egy példa volt rá, hogy egy SSH kapcsolattal bíbelődtem végig a HÉV-en, miközben a GPRS-től a HSPA-ig mindent megjárt a telefon. Egyébként a háttérben "2G" a preferált az esetemben, ha kell 3G (net vagy youtube), az két kattintás a home screen-en, valóban mérhető a különbség akkuidőben, de nincs semmi varázslat benne, nem szakadnak meg a fennálló kapcsolatok se.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

En mondjuk az egesz mobilos adatkommunikaciot egy az egyben tiltottam le, ahogy volt, de innentol a mobilom bir masfel-ket napot is siman... Amikor kell, ott a kis checkbox, egyebkent meg ne zabalja a penzemet.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Érdekes előfizetésed lehet, ha minden byte-ért külön fizetned kell. Kíváncsiságból feltettem egy forgalomfigyelő alkalmazást és futott vagy két hónapig. Rám jellemző, hogy nem fogom vissza magam, az unlimited data plan jó dolog. Persze itthon meg oskolában ha tud, wifihez csatlakozik, de ha nem, marad a mobil net. A telefonom folyamatosan szinkronizál két-három Google Mail fiókkal és egy Exchange kapcsolat is fennáll. A Google Maps-et rendszeresen használom, de pl. az alkalmazások letöltését, frissítését inkább itthon oldom meg vezetések hálózatról.
A lényeg, hogy távolról sem visszafogott használat mellett a havi forgalom egyszer sem haladta meg a 400 Mb-ot. Ez egy kettő, de még egy egy gigás előfizetésbe is kényelmesen belefér.

Persze ki-ki úgy használja a telefonját ahogy akarja, csak már többektől hallottam ezt a "ne használd a netet, mert sokba kerül" dolgot és úgy vélem, ez egy általános tévedés.

Ave, Saabi.

Amikor megvettem az iPhone 3G-met, több mint 2 éve, akkor Ikon 600-ra fizettem elő, ami havi 4GB adatforgalmat tartalmazott. Amikor lejárt a 2 év hűségem, elgondolkodtam, hogy tarifacsomagot váltok. Gondoltam megnézem a telefon statisztikáit és az alapján döntök. Azt hittem, hogy hanyatt vágódom. 2 év alatt 5GB mobil adatforgalmat generáltam. :)
Mondjuk szinte egész nap WiFi mellett ülök.

Prepaid elofizu, Pannon Praktikum. Egyaltalan nem GPRS-re lett optimalizalva, mivel prepaid, nincs is elore meghatarozott ingyen adatcsomag. Ugyhogy nekem minden 10k-s csomag penzbe kerul. Meghozza nem is kevesbe.
Mivel azonban barhova megyek, van wifi, annyira ritkan van igenyem GPRS-re, hogy nincs szuksegem ennel jobb elofizetest keresni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Annyira tipikus...

Pár percig bírtam nézni...
Olyan funkciókon tör ki az ováció, mint az e-mail-ben a vastag/dölt karakterek támogatása...
Na szép... És ezért egy új verziót kell kiadni...

Eddig sem volt, és nem is lesz Iphaszságom...
--
Debian Linux rulez... :D

Apple applekedni fog.
Nem látom hol a probléma. Jah de mégis.
----
Hülye pelikán

off:
Létezik hasonló funkció androidra is?

A teremtőnek mindenhez joga van ami a teremtményeit érinti. - Ez ilyen egyszerű :)

A meglepő, ha ezen bárki is meglepődik.

Tanulság: le kellett volna védetni, most gazdag lenne a gyerek :))

Semmi bajom az egyszerű Apple felhasználókkal, de úgy látom, hogy egyesek csúnyán meg vannak vezetve. Itt nem azokra célzok, akik megveszik a készüléket, használják és kész, hanem azokra, akik szinte istenként kezelik ezt a céget. Ha a fickó odakullantott volna a színpadra, azt is szinte extázisba esve tapsolták volna meg, mint új és teljesen egyedülálló szolgáltatást. Az Apple művészien képes ezeket a fanatikusokat gyártani. Minden apró 5mp alatt kitalálható és egy óra alatt implementálható fejlesztést külön csodaként mutat be, amit természetesen mindenki úgy is kezel. Le a kalappal előttük.

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

Tegyük fel, hogy te igen (pedig abból, hogy +1-elsz egy bejegyzést, és aláírsz támogatásképp valami teljesen irreleváns dolgot, nem a nagymértékű tudatosságról árulkodik). Az egy. De most nem az ilyen emberekről volt szó, és az Applenek meglepően sok az ilyen gondolatokat nem forgató rajongója. Erről volt szó, nem másról. Az elfogultság már kóros formáját mutatják.
----
Hülye pelikán

Hogyne, nemrég volt valami index cikk is róla. De nem ez a lényeg, tudom, indexcikk. Körbenézel. Elfogulatlanul. Itt a hupon mondjuk megnézed melyik témánál mennyi vita van, és hogy milyen színvonalon folynak azok a viták. Ugyanezt megteszed más IT-vel foglalkozó oldalakon is. Megnézed hányan sátoroznak egy most nyíló vagy új terméket kihozó Apple store előtt.
----
Hülye pelikán

A viták mindig kétoldalúak. Az Androidos tábor egy része ugyanolyan, mint az iOS tábor egy része és vica versa. Nem kell itt túlmisztifikálni a dolgokat. Az Androidos blogokon az iOS trollok fikáznak, az iOS blogokon meg az Androidos trollok.

Bolt előtt sátrazós mókát meg nem az Apple fanatikusok találták ki. A '80-as évektől kezdve láttunk már ilyet konzol premierekkor (Playstation 2, Xbox, Gameboy Advance, stb.), meg egy rakás elektronikus kütyü kiadásakor. Jellemzően akkor, amikor jóval hamarabb tudható volt, hogy a kereslet nagyobb lesz, mint a legyártott indulókészlet. Ha holnap a Samsung kihozza az új csodatelefonját, de csak 8 darabot tud szállítani és 10 vevő lesz rá, akkor ott is be fog indulni a sátrazás.

???
Rutinválaszt nyestem volna oda?! Szerintem meg a felvetéseidre reagáltam tételesen (sátrazás az üzletek előtt, különböző fórumokon az adott tábor reakciói). Az, hogy állítasz valamit, amire én mást állítok még nem jelenti azt, hogy nem vagyok képes megérteni, amit mondtál, csak azt, hogy más véleményen vagyok. De nagyon szívesen meghallgatom az érveidet, mert az előző hozzászólásodban a személyeskedésen kívül nem sok érdemi dolgot írtál válaszként. :)

Felsoroltam, hogy miért érzem úgy, hogy Apple fanatikus több van, mint nagyjából bármilyen más cégnél, legalábbis arányaiban. Erre te minden jelenségre írtad, hogy dehát más is csinál olyat. Ezzel elbeszélsz mellettem, én nem állítottam, hogy idióta emberek csak az Apple rajongói között vannak.
----
Hülye pelikán

Még mindig nem értelek. Azért mert, elmondom, hogy amit pár ember az Apple boltok előtt csinál, az nem egyedi eset, ezért elbeszélek melletted?! Érdekes hozzáállás... :)
Érzésre lehet, hogy több van, de pont ezért mondtam neked, hogy azért mert ők "látszanak", mivel tele van velük az összes fórum, sátraznak a boltok előtt, stb. Ennek meg az okát leírtam feljebb. Ez nem azt jelenti, hogy nincs ugyanennyi Android, Tamagochi vagy éppen hűtőszekrény fanatikus, csak mivel nem egy gyártótól veszik a ketyeréiket, így nem kell sátrazniuk, mivel a készletek nem fogynak el. Ha a Samsung Galaxy S lenne az egyetlen Android készülék, akkor ott is kígyóztak volna a sorok már nyitás előtt és ez nem az adott készülék hívőinek a habitusától függ.
Az megint megérne egy külön pszichológiai tanulmányt, hogy e mögött a viselkedés mögött mi van, mint ahogyan azt is érdemes lenne vizsgálni, hogy milyen érzelmi dolog van a mögött, hogy divat lett fikázni a iPhone/Android/WP7/stb. tulajdonosokat.

Azokra gondolsz akik sátraznak 3 napot a apple bolt előtt, hogy elsőként vehessék meg havi fizetésükért cserébe a legújabb verziót? amit fél év múlva akár hupon is hirdetnek, hogy eladó alig használt fél éves ájphone, eladás oka: szar?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Van egy olyan gyanúm, hogy becsődítették a saját dolgozóikat az előadóterembe. Lehet, hogy túl nagy a bizodalmam az emberekben, de csak nem olyan hülyék, hogy maguktól végig ujjongják ezt a nulla műsort. Végig se bírtam nézni.

Adhatnák egy 150 euroért akkor még lehet, hogy vennék is, ha már úgyis vesz az ember hébe-hóba új telefont miért is ne ilyet. Na de 600+ euro, annyiert en sose vennék telefont. Tudom, hogy ez még hajkorpásodás ellen is jó, na de akkor is, ennyibol kijon egy telefon mag valamilyen alap laptop is. :)

Meg hát telefonálni lehet bármilyen telefonnal a számítógépre meg akad szuper szoftver akár ingyenes is és még kényelmesebb is használni.

Ha meg jon e-mail jelzi SMS-ben aztan megnézem géprol mi újat írnak a spammerek. :D Nem kell ezerszer megnezni hogy van-e valami új.

Arról meg már nem is beszélve, hogy az apple termékek a maguk kategóriájában egyáltalán nem túlárazottak, pl. az argep.hu szerint egy 16GB-os iPhone 4 149875 Ft, egy 16GB-os Samsung Galaxy S 2 156990 Ft (természetesen ezek az adott termékre vonatkozó legolcsóbb árak).

--
Don't be an Ubuntard!

Rogton tegyuk is hozza, mielott elharapozik a "de hat akkor az Android dragabb" cimu hype, hogy az SGS2 egy total uj termek, ez itthon az elso piaci megjelenese - amennyire tudom.

Egyebkent meg mindenki olyan telefont vesz maganak, amilyent akar. Ha szoroset, olyat. Kar azon vitazni, hogy a szorok vajon uj featurenak szamitanak-e.

Egy dolog az, hogy szarnak titulal az ember egy termeket, ez szubjektiv velemeny, en azonban megprobalok - bar sokszor nem sikerul - kimaradni a "te hulye iphone user" kezdetu dolgokbol. Mert az o valasztasa, az o penze, ha telt ra neki, hat egeszsegere. Vigyazzon ra, ne hagyja el.

Ohm, BaT, ez nem feltetlen neked szolt, csak nem akartam ket kommentet nyitni
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nem minden Apple kreálmányt szeretek, az iTunest egyenesen a világ leggagyibb programjának tekintem...
Viszont az iPhone minden egyes Ft-ot megér amit kérnek érte! Soha a büdös életben ilyen jó telefonom nem volt még! Nem is akarok többet semmilyen mást. Látok itt körülöttem mindenféle Androidos mobilt, de azt is, hogy ilyen-olyan memória gondok, OS gondok, touch screen gondok, meg egyebek vannak. Ilyenkor elégedetten vigyorgok, hogy nekem a kis iPhone remekük működik :)
Az Apple nem egy telefont csinált, az Apple megcsinálta A Telefont!
Igen, elfogult vagyok, de meg is van rá az okom!:)

Az lehet, de én amire használom, arra teljesen jó. Egyedül talán a copy+paste funkció volt az ami hiányzót kezdetben, de most már az is van :)
A régi mobiljaimhoz / PDA-mhoz képest pedig mérföldekkel jobb. Mindig vagy a modemmel volt gond, vagy a Windows Mobil ment át gagyiba...
Igaz, hogy drága a telefon, a jobb appokért is fizetni kell, az appstoreba is szigorú szabályoknak kell megfelelnie a programoknak, hogy bekerüljenek, de cserébe minden jól és megbízhatóan működik.

Update:
Egy dolog jutott eszembe ami hiányzik:
Olyan app, amivel egy képernyőn lehet ki-be kapcsolni a Bluetooth-ot, WiFi-t, 3G-t. Kicsit kényelmetlen ha valami kell, akkor be kell mászkálni 2-3 menü mélységbe. Androidra van ilyen app, azt irigylem :D

iPad1, JB van, IOS 4.3.3 alá létezik-e olyan progi, amivel egy pár kiválasztott alkalmazást jelszóval tudok csak megnyitni?

A Cydia -ban anno találtam ilyen fizetős alkalmazást (pl. Locktopus, LockDown Pro), de az "leragadt" valahol az IOS 3.2 magasságában.
:-(

De megtudhatom, mert körülöttem látom őket, figyelemmel kísérem a fejlődést.
Kezdetben az iPhone csak tetszett, de nem akartam, mert drágállottam. Aztán egy TMobile üzletben kiállított példányt elkezdtem tapizni és egyszerűen átjött az az iPhone érzés! :) És akkor azt mondtam: Ez kell! Rá egy hétre vettem is egyet és azóta boldog tulajdonosa vagyok:)
Ha ez a telefon ilyen színvonalú marad továbbra is, akkor tényleg nem akarok másfélét, mert elégedett vagyok ezzel:)
Viszont ha átmegy gagyiba (ami Apple terméknél elég valószínűtlen), akkor persze leváltanám.

Az iphone 1-2 hétig érdekes, aztan mar csak egy a sok kozul, eppcsak hogy netezesre jo a tobbi nem nagy eresztes, csak egy telefon, inkabb egy "buta" telefonom van, csak hivni, sms-ezni stb lehet vele, mindenféle cécó nélkul, de azt rohadt sokat. A netezésre meg ott a gép. Létezik sms-értesítés, ha jon a mail, így nem kell állandoan nézegetni, hogy jott-e valami új a kis telefonon.

Nem azt mondom, hogy rossz, de igazan csak annak érdemes, aki non-stop netezni akar és nem tud magával laptopot vinni, vagy nem akar és a gép helyett vesz egy iphone-t. Azt meg dontse el mindenki maga, hogy mi a jobb neki, de ha megnezzuk egy laptop es egy iphone lehetosegeit akkor a gép a nyero, ha meg kicsi valami kell akkor meg a telefon.

Az meg természetes, hogy ha nem kis osszeget fizetsz valamiert akkor az jo minosegu legyen ne egy hasznalhatatlan szutyok. Most ugye nem a kínai iphone klónokról van szó.

Annyira tipikusan amcsi. Nincs semmi bajom az apple uccokkal, attól eltekintve, hogy 5*annyiba kerül mint amennyit ér, de maga az egész videó, felületes marketing f@....-ság.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

A másik oldala a dolognak, hogy ha túldrágítasz valamit akkor van mibol finanszírozni a reklámot, fejlesztést, meg jol megfizetni a munkasokat, szakembereket, jó minosegu és gyors garanciara/szervizre/tamogatásra is futja. Bár ha nem tévedek az Apple is kínában gyárt, ahol ha jol tudom olyan 80 euro/ho az atlag fizetes, szoval igy inkabb csak a zsebet tomi a steve a kinai munkasok meg mehetnek a sóhivatalba panaszkodni. :D Szoval mint mindig az elmelet az elmelet a valosag meg a vad kapitalizmus a tobbi meg csak mese. :)

Bár ez érvényes az osszes multira, az egyik legismertebb eu textil "gyártó" is pl. bangladesben állit elo mindent ahol napi 16 órás és heti 6 napos munkaido mellett 30 euro a havi fizetes.

Hat igen, a kapitalizmus mar csak ilyen, csak a profit a cél a tobbi mellékes.

Ez a modern világ rabszolgasora, ezek az új kolóniák. Most már nem lánccal, korbáccsal kényszerítik az embereket, hanem a tokevel, beruházásokkal, most mar a gazdasagi és szociális helyzetuket használják ki és az adott alacsony szintet megpróbálják alacsonyan tartani vagy akar meg lejebb vinni. Es ez nagyon is a mostani vilag torvenyei szerint van, tehat semmi torvenysertes nincs, bar ha az emberi oldalat nezzuk nem éppen etikus emberekt, gyerekeket alamizsnáért dolgoztatni. De hat igy tud nehany befekteto meggazdagodni sok sok ember nyomorusagan.

További érdekes dolog az, hogy a nyugati "gazdag" országokban eléggé rossz szemmel nézik ha ilyenre fény derul, igaz sokat ott se tehetnek az emberek, de legalább szoban ellenzik, mig mondjuk nalunk nagyon is pártolják az effajta vállalkozásokat, hogy hiszen ott olyan a gazdasági és szociális helyzet, tehat rossz helyre szulettek, sorsuk melozas apropenzert, az éhezés, az élet a koszban és majd lehet, hogy egyszer valami csoda folytan jobbra fordul a helyzetuk, hiszen minden a kereslet és kinalat fuggvenye, legabbis ha megerik... de erdekes belegondolni is mikor fognak ott a bérek 30 eurorol 300-ra emelkedni, ez eléggé sci-fi kategoria szerintem.

Mit lehet tenni? Semmit, de legalabb azt, hogy ne helyeseljuk a szegények még nyagyobb szegénységbe donteset.

iCloud nem errol szol? Van 66 felho szolgaltatas, de egyik sem mukodhet rendesen iossal, mert serti az applet :D

Nem értem. Miért ez a "fújj, kidobták az AppStore-ból, aztán megcsinálták saját ötletként, de szemetek". Az nem elképzelhető, hogy már megvolt nagyjából a feature listjük az iOS5-re is, amikor azt a programot engedélyeztetni akarták? És gondolom meg kell lennie, nem hiszem, hogy épp most gondolkodnának azon, hogy "oké, kiadtuk az 5-öst, de mégis, mit rakjunk a 6-osba??". Szóval én inkább úgy képzelném, hogy mivel az Apple tudta, hogy lesz ilyen feature, ezért visszadobta azt a programot és nem akkor kaptak a fejükhöz, hogy "hoppá, ez jó ötlet, ezt inkább csináljuk meg mi"!

Szerk: az meg hogy milyen indokkal utasítják el, az más kérdés. Természetesen nem fogják azt mondani, hogy "figyi, két verzió múlva úgyis jön egy ilyen szolgáltatás is az iOS-be, ezért a tiedet nem tudjuk befogadni, bocsi. De légyszi hallgass erről, psszt! Köszi a megértést".

Lehetne ez magyarázat, de helyette nézzük a tényeket. Miért utasították el az App Store-ból az alkalmazást?

Your application cannot be added to the App Store because it uses iPhone volume buttons in a non-standard way, potentially resulting in user confusion.

Namost, ha az Apple teszi a "Hangerő fel" gombra a fényképkészítést, akkor az nem okozhat 'user confusion'-t... Aham.

Mindegy, hogy miért utasították el, az indoklás azután, hogy az Apple ugyanazt csinálta, gyenge.

--
trey @ gépház

Közben szerkesztettem egyet, azt láttad?

Szar az indoklás, tény, de mi jobbat mondhatott volna? Egyébként meg lehetséges, hogy egy 3rd party app megzavarja a felhasználót, ha átvariálja a gombokat ("ez mi ez a program, próbáljuk ki! Természetesen a leírást nem olvasom el, mert lusta vagyok, vagy nem tudok angolul"), míg egy hivatalos feature a Settingsből elérhetően valószínüleg kevésbé:)