"Milliókat spórolhat a kormány az iPadekkel"

 ( trey | 2011. április 27., szerda - 13:08 )

"A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleménye szerint havi másfél-két millió forintot spórolhat a kormány azzal, hogy a jövőben a közigazgatási államtitkári értekezleteken és kormányüléseken iratok helyett iPad-et használnak a résztvevők. A közbeszerzés kiírása előtt a KIM E-közigazgatásért Felelős Helyettes Államtitkársága hatásvizsgálatot végzett, amelyből kiderült: a papír nélküli munkavégzéssel csak ezt a két munkaülést tekintve havi mintegy 170 ezer forint spórolható meg. Ehhez adódnak hozzá a hatékonyabb munkavégzésből származó, nem közvetlenül jelentkező bevételek."

A teljes cikk itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Aranyozott szélű papírokat használnak?

Egyébként ilyenkor egy közönséges laptop használata szóba sem jön?

Nyomtatnak is arra a papirra, ami nem olcso.

Minek laptop erre a feladatra? Joval dragabb (ha nem sz*rt veszel), es kevesbe praktikus, ha alapvetoen olvasni kell rola.

Utalom a felelotlen kormanyzati penzszorast, de ez teljesen rendben van, mozduljunk csak a papirmentes munkakornyezet fele.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

"Minek laptop erre a feladatra? Joval dragabb (ha nem sz*rt veszel), es kevesbe praktikus, ha alapvetoen olvasni kell rola."

Apró bökkenő, hogy laptopjuk már van. Szintén közpénzből.

Ezekre a papírokra egyébként nem csak az olvasás miatt van szükség, előfordulhat, hogy valaki jegyzetel rá, kiemel részeket, ide-oda lapozgat, stb. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ezekre az iPad annyira alkalmas, hogy "hatékonyabb munkavégzés"-ről beszélhessünk.

És akkor még azt is feltettük hallgatólagosan, hogy egyik képviselő sem digitális analfabéta...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

< egyik képviselő sem digitális analfabéta

Nem csak úgy simán an alfa béta.

Tekintettel arra, hogy maga a miniszterelnök pont, hogy digitális analfabéta (ő maga ismerte el), nem sok jót nézek ki a kormány tagjaiból sem. Azért, mert Szájer József úgymond iPadon írta az alkotmányt, még nem kéne erőltetni ezt a nyilvánvaló rongyrázást. Vagy a hivatali laptopok ezek után leadásra kerülnek? Mert akkor igazán hozzám vághatnának egyet a kormánytagok.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Azokat már "megvették" a képviselők hozzátartozói 1Ft-os jelképes áron. :D

ugyanmár, az elmúlt 8 évben megtanult sms-t olvasni...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

iPadon írta az alkotmányt

Na, olyan is lett.

Ha tollal írja papírra, jobb lesz?

Mars vissza!

"Milliókat spórolhat a kormány az iPadekkel"
vs
"[...]egyik képviselő sem[...]"

Nap, mint nap tapasztalom, hogy az emberek nem értik a különbséget.

A tanulmány pedig szerintem megtévesztő. Reálisabb kérdés lenne a megtérülési és az iPadek várható (garanciális?) élettartama közötti idődifferencia.

Nem egészen vágom, hogy mire mutattál rá a képviselő!=kormány kiemeléssel.

Fussunk végig rajta:
A kormány spórolni akar, többé nem nyomtat ki semmit.
A képviselő megkapja az anyagokat, az iPad-ot a fia használja, ezért megkéri a Gizikét, hogy nyomtassa ki az anyagokat. Spóroltunk egy forintot is?
Azt pont leszarom, hogy a nyomtatás költsége nem ugyanott könyvelődik el a két esetben, amíg mindkét tételt mi fizettük...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Nem a képviselők kapják az iPadot, hanem a kormánytagok. Miniszterek, államtitkárok, stb... Gondolom.

"[...]információink szerint már a kormányt is elkapta az iPad-láz, ezekben a hetekben folyik az a közbeszerzési eljárás, amelynek eredményeként a jövőben a kormány tagjai – egészen a helyettes államtitkárok szintjéig, tehát úgy 80-100-an[...]" innen

Ezek szerint egyetlen képviselő fia sem kap iPadot. (Kivéve talán azon három apuka gyermekeit, akik kormánytagok és képviselők is egyszerre: Orbán, Navracsics és Semjén.) A képviselői laptop sem váltja ki a kormánytagok munkaeszközeit.

"Ezek szerint egyetlen képviselő fia sem kap iPadot."

Cool.

Én értem, hogy a képviselők != kormánytagok, de van rá egy nagyobb összegű fogadásom, hogy a kormánytagok is kapnak laptopot.

Tehát azon kívül, hogy azon lovagolsz, hogy pontosan kikről is van szó, nem sikerült megcáfolnod azon érveket, melyek szerint ez a közpénz pazarlása.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Nem akarom megvédeni őket, nem értek velük egyet. Ellenben, ha valamit ilyen erőteljesen kritizálunk, tegyük azt pontosan. Ha nem szimpatikus a Ford, akkor ne a Mazda felfüggesztésének a hibáiról beszéljünk.

Szerintem is teljesen felesleges az Ipod számukra. Ugyanakkor néhány tízezer forintot nem sajnálok tőlük, ha azt a néhány tízmilliárdot attól bölcsebben költik el. (Ettől biztosan fogják.)

Ha már pontosság: Ipad. :)

Én sajnos kétlem, hogy ettől bárki bölcsebb lenne...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Húha nagyon korán volt még úgylátom. :)
Jogos iPad. És a zárójelben írt mondatból is kimaradt egy nem szócska. Azt hiszem ezentúl csendben maradok. :D

Semmi ellenvetésem nincs a papírmentes államigazgatás ellen, különösen örülnék, ha nem engem használnának futárszolgálatnak a papírjaim küldözgetésekor, a digitális küldés helyett.

Ellenben minden képviselőnek van "céges" laptopja (többnyire passians miatt), biztosan nem az olcsóbbik fajtából. Miért nem lehet ezeket használni?

Illetvé miért döbbenünk rá arra, hogy "jéé, olcsóbb, ha nem nyomtatjuk ki"

+sok
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

+ me too

Ha fogadni lehet, akkor tippelnék arra, hogy továbbra is fognak papíron nyomtatni nagyjából azonos mennyiséget, mert se tableten, se interaktív digitális táblán nem esik annyira kézre a firkálás... érdeklődve várom a parlamenti közvetítéseket is, amikor látni majd a közeli képeken, ahogy passziánsz helyett játszanak a T. képviselők. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Született már sarkalatos törvény arról, hogy a passziánsz a parlamentben munkavégzésnek minősül? Amúgy ezeket nem a parlamenti képviselők fogják használni kíványcsi vagyok, hogy mi a jó büdös francra nyomtatnak el egy hónapban 35000 oldalt csak a hállamtitkárikon......

Szimplán kellett egy iPad és jobb a mi pénzünkből mint a sajátjukból.

Majd megpróbálom lemutyizni valamelyik Fideszes politikussal, hogy vegyék meg az összes iPad-re a Fairy Cubes játékunkat és pasziánsz helyett mahjongozzanak. :D
De most hogy utána számolok az a 90 licenc olyan 60.000 Ft bevételt jelentene, abból meg nem tudok senkit lefizetni. Inkább mindjárt kirakom az Android verziót a honlapunkra, vélhetően abból több bevételünk lesz. ;)

látszik van gerinced...
a 90 darabot 60ezer helyett 1000 darabot, kétmillióért (évente).
ugye előre fel kell készülni a jövőbeni megnövekedett igények lehetőségére, illetve az ár is kicsit magasabb, mert ugye ezt a szoftvert nektek szupportálni kell, mondjuk 9 évig és ez support és helpesk infrastruktúra kiépítését igényli.
(Mivel ez hazai fejlesztés, ezért tán még állami támogatást is kisírhatsz)

Na, így kell ezt.
--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Aha! Aztán majd három év múlva megint nyernek az elvtársak és ők is elkezdik a maguk kis tisztogatását és megyek a sittre. :)
Inkább azt az 1000 darabot megpróbálom külföldön eladni olyanoknak, akik tényleg meg akarják venni, önszántukból... :)

á, itt már többet nem lesz tisztogatás, max ha a köv banda tud alkotmányt módosítani és kihajítja a 9 meg 15 évre bebetonozott kádereket.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

E'vtársak megóggyák, nyugi! Mindig is nagyok voltak alkotmány és törvény tiszteletből az elmúlt hatvan és nyolc évben is. :)

"Akár milliárdokat is spórolhatna a kormány a közigazgatási államtitkárok menesztésével"

+1

+1 :)

"Milliárdok, apám! Milliárdok!"

KisKresz

Pont iPad, vagy valami tablet? Mert van tablet ami jobb és olcsóbb.
------------------------
Everyone is a winner*

A cikkben szereplő árból ítélve a legolcsóbb iPad 2-ről van szó (16GB, WiFi, no 3G).

Ja nem, az ÁFÁval annyi. Az iPad 2 az biztos.

--
trey @ gépház

Nincs.

(*disclaimer: nem hasznalok Apple cuccot.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Akkor ez nem létezik?
http://www.tablagep.hu/vasarlas/toshiba-folio-100-tablet-pc
Kicsit nagyobb, 16 GB-os ez is, és 45 ropival olcsóbb.

Bár lehetne egyezkedni, hogy mik azok a tulajdonságok amik kellenek és mik nem (16 GB tárhely ?!?!?) egy ilyen munkaeszköznek.

------------------------
Everyone is a winner*

Mondjuk abban egyezzunk meg, hogy a toshiba tableteket hagyjuk asszem... Majdnem az ablakon vagtuk ki a xoom-ot, olyan vacak: arra mennek, hogy majd a speckon elelvezel, megveszed, aztan az, hogy mint tablet hasznalhatatlan, nem fog feltunni, mivel egyfelol nem lesz mas tableted, masfelol rohadtsokpenzt kiadtal ra, harmadszor meg nekem dualcore van pofabe.

Maradok az iPad 1-nel

Most nyilván tréfálsz.

Ja, majd te is megtanulod, hogy inkabb veszel 2X penzert valami hasznalhatot, mint X-ert hasznalhatatlant.

Ez munkaeszkoz. A munkahelyeken jellemzoen mindegy, hogy 500e vagy 700e a munkahelyi szamitogep, mert az alkalmazott
a) tobbe kerul
b) tobbet termel

A kepviselok havi sokmillioba kerulnek (a fizetesukon kivul is). Sporolni rajtuk 45k-t egyszer, hogy utana szenvedjenek a 2.2-es Androiddal... felesleges.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Mennyire lehet biztonságossá tenni egy iPadet?
A sima képviselői laptopokhoz is van azért ez-az.

Teljesen biztonsagossa lehet tenni.
Csak egy pancelszekreny kell hozza.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

A páncélszekrényhez meg S8?

persze, pancelozott A8 minimum, nehogy betorjek az auto ablakat es ellopjak a gépet...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Milyen szempontból biztonságossá?

Elvesztés, ellopás, asztalon hagyás, stb.

Amennyire a papírköteg amit kiváltanak vele.

ha bekapcsolod a menüben, hogy kérjen pin kódot és a 3. hibás próbálkozás után sem jön össze, akkor legyakja a teljes adatot, beállításokat mindent és csak iTunesal tudod újra működésre bírni.

A spórolás gondolom úgy megy, hogy a meglévő max 1 éves notebook-okat ingyen odaadják a tulajdonosuknak és új ipad-et kapnak helyette.

Legalábbis nálunk általában így spórolnak.

:))))

A tulajdonos alatt itt gondolom nem az állam értendő...

Muhaha. Rendse helyen de ez agyarország.

Az iPad-eket 2 évente cserélni fogják az akksi miatt, még úgy is olcsóbb lesz? 16 millió forintos beszerzés, ezzel szemben a papíros téma 2 évre csak 4 millió. Mondjuk egye fene nemszámít, a hatékonyság miatt legyen, de miért épp Apple, egy újabb vendor lock-in..

A nővérem állami vállalatnál dolgozik.

Megveszik az ACER/ASUS notebook-ot DELL áron, ami 2 év alatt széthullik. Én legalábbis azt hallottam, hogy ezek a típusok 1-2 évnél tovább nem tartanak. Javítsatok ki, ha tévedek.

Az Acer tényleg szétesik. A legtöbb már új korában lötyög.

De azért az Asust lefosozni, az nem egészen így van.
Nem egy Asust eladtunk,- persze volt hiba, különösen a legolcsóbbak között, de sohasem esett szét.

Sok helyen napi 12 órát használják, és megy, és abszolúte nem jellemző, hogy szétesik....
Nekem is, és ismerőseimnek is Asus van már sok éve, és semmi probléma nincs velük.... :)

Szóval bocs, én csak ajánlani tudom...

Nálam szinte mindegyik asus ronggyá kopott 1 év alatt. Anno szerettem a márkát, mert jó volt a TCO-ja. Bár a design sohasem volt szerelem.

Szia !

Nekem ez teljesen új, hogy szar lenne az Asus. Design messze a legjobb szerintem.
A sajátomat G71V, már negyedik évente nyühülöm, napi 10 órában.

Az igaz, hogy a legolcsóbb Asusok nem voltak valami fényesek, probléma csak azokkal volt ( 100+ÁFA. ). Kicsit komolyabb gépeknél ez a szétesés dolog nem jött létre. Szerintem korrekt.

Fiatal lehetsz. Anno volt olyan asus-om ami 800e huf volt. Na ez sem ma volt, hanem úgy 10 éve. (ettől még nem egy tartós minőség)

ez a 2 év gondolom nem tapasztalat alapján extrapolált érték...

1 éve vettem, napi szinten mail "iworks", és minden meetingen velem van és dolgozom rajta ( igaz nem is közpénzből, hanem sajátból vettem ). Simán kibírja így is a 6 órát... iPad2 pedig 10 órára van predesztinálva, tehát saccolom a 8-at...

2évente helyett én simán azt mondanám, hogy 4 évente...

Csak ebből következtettem. Viszont még 4 évvel számolva sem kifizetődő (hacsak nem lesz akkucsere-program).

Nem kell ezen a marhasagon rugozni. A 2G-m iden lesz 4 eves es meg mindig tokeletes az aksija, pedig hasznalom rendesen. A tobbi hordozhato apple iKutyu aksija is ilyen minosegu. Ha meg cserelni kell, akkor szakszerviz (nem feltetlen a hivatalos) pillanatok alatt ujat tol bele.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Nem akartam már írni, hogy a 3 éves 3G akkuja tökéletesen megy, mert jönnek majd, hogy fanboy vagyok. de látom, hogy akkor ezek szerint a 2G-k sem akarnak kinyiffani. Ez jó dolog.

szintén 2g, méghozzá a leges legelső darabok egyike, velem van születése óta és nem vesztett sokat a lelkesedéséből:D

Rosszul látod. 2 év után amortizációból leírják, hazaviszik, és közpénzből kapnak friss, vadiúj modellt.
Elfelejted, hogy politikusokról beszélünk.

Most errol egy StarTrek epizod jut az eszembe, ahol szepen meetingelnek, es ilyen tablet szeru izeket adogatnak szepen ide-oda. Remekul megjosoltak a jovot ezek szerint, kar hogy az "uj szereplok" nem tetszenek (es meg zurhajojuk sincs) ...

Egeszen felhaborito hogy miert nem jo nekik a nemreg kapott vadonat uj Lenovo X201-es notebok erre a feladatra?! Szerintem itt csak hype az egesz..egyik politikus elkezdte, most mar egyre tobbnek kell! Akkor miert ne legyen allami kozpenzbol...jah es ugye 2-3x annyiert mint a piaci ara, aka X201....

pötty

Az új alkotmányt is iPad-eken kellene kipostázni.

http://index.hu/belfold/2011/04/27/mindenkinek_kipostazzak_az_alkotmanyt/

+1
--------------
Sok ember hord Superman-pizsamát. Superman Chuck Norris-pizsamát hord.

na ezt tamogatom (aztan 3millio 'alig hasznalt iPad2' dömping lesz ebayen :D)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Ahhoz képest nem is sok a 16 milliós beszerzés.
38 oldal -> 19 lap -> 8 millió példány -> ha minden lap csak 1 Ft-ba kerülne -> 152 millió Ft
Ha a valós összeg x Ft laponként, akkor x-szer 152 millióról van szó.
Továbbá egy szabvány postai levél legolcsóbb esetben 90 Ft -> 90 Ft * 8 millió > 720 millió Ft.

Ezek után kinek jelent problémát a 16 milliós iPad beruházás?

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

Szabvány postai levélbe hogyan teszel bele 19 A4 lapot? Vagy post-itet használsz? :)

Lehet, hogy a bélyegre írják, vagy képeslapot küldenek csak róla... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Tipp: A nyomdában A4-nél kisebb méretű papírra is tudnak nyomtatni. :-)

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

tipp: akkor nő a lapok száma...

38 A5-ös lapot hogyan teszel bele egy borítékba? (ugye cél, hogy ne csomag legyen, hanem levélküldemény)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Még mielőtt tovább tárgyalnánk ezt az igen fontos kérdést, szeretném leszögezni: A "költségvetésem" szándékosan a lehető legkisebb árakkal számolt, mert a célom az volt, hogy érzékeltessem, legjobb esetben mennyibe fog ez kerülni nekünk (ha tényleg így döntenek).
További kötözködési lehetőségek: A normál méretű levél kézbesítési díja csak akkor 90 Ft, ha a súlya kisebb mint 30 gramm. Ha, tegyük fel, 100 gramm, akkor már 160 Ft-ot kérnek érte. Tippem szerint, az a papír, amiből 19 lap 30 gramm, vagy kevesebb, az másra nem nagyon használható, mert annyira vékony, hogy egyből kiszakad. Közben megmértem konyhai mérlegen: 19 db 80 grammos A4-es papír 95 gramm. Ha ehhez hozzáadjuk a boríték és a bélyeg súlyát is, akkor talán még belefér 100 grammba.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

tény, hogy felesleges a szájtépés, úgyis 130 grammos fényes papíron lesz, buborékos borítékban :) "mert meg kell adni neki a tiszteletet"

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Igazából azt vártam, hogy mikor hozzák be, hogy állami küldeményeket a magyar k.u.k. posta ingyen köteles kiszállítani...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Ha a havi 170 ezer Ft-os megtakarítás 1,5-2 millióra nő a hatékonyabb munkavégzés miatt, akkor most valamit nagyon rosszul csinálnak. Szerintem csak arról van szó, hogy a havi 170 ezres megtakarítás mellett, a 16 milliós beruházás megtérüléséhez közel 8 év kell. Ez így elég karcsú lenne. Azonban ha a havi összeget felszorozzuk 9--10-zel, akkor ennyivel gyorsabban "térül meg" a beruházás. Rögtön jobban néz ki a dolog.

Ha minden egyes papírlap után, amit az iPad-ek kiosztása után bevisznek a nevezett ülésekre, kapnék 5 Ft-ot (ennél kisebb pénzérménk nincs jelenleg), akkor 3 év múlva (a kormányzati ciklus végén) sejtésem szerint nagyon gazdag lennék.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

Fél év múlva térjünk vissza rá aztán ha mégsem lett belőle megtakarítás le kell vonni az árát a bérükből. Akarom mondani a tiszteletdíjukból.
Le merném fogadni, hogy fél év múlva a 90%-uk nem fogja magával cipelni. Semmi másra nem lesz jó mint 2 hétig villogjanak vele aztán megunják.

Meg lehet kérdezni a kazahsztáni kormányt, nekik hogy vált be. Lassan azért felzárkózunk hozzájuk.

http://index.hu/tech/2010/12/13/kazahsztan_megorul_az_ipadert/

--
Szerintem :)

A kazahoknak van
-kőolaja
-szene
-földgáza
-Bajkonurja
például.

Nekünk van őőő...
kormányszintű igényünk az iPadra.

meg van nagy pofánk szembemenni az eu-val.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Az mondjuk nem mindig baj, ha ésszerű.

ha ésszerű, akkor nem baj.
de mikor voltak ésszerűek? :)
van olajunk? nincs. akkor minek ugrálunk?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Azért mondjuk az IMF-nek beinteni nem volt olyan nagyon rossz húzás szerintem, hiába ingatta sűrűn a fejét az EU. Most meg veregeti a vállunkat és velünk példálózik, hogy lám így is lehet. Bár szerintem inkább azért "tetszett meg" ennyire a németeknek is a dolog, mert fosnak, hogy nekik kell finanszírozni a görögökhöz és portugálokhoz hasonló EU tagokat az IMF mellett. :)

az az imf, nem az eu.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Én meg úgy hallottam, hogy a németek elég mélyen a zsebükbe nyúltak, az meg inkább az EU, mint az IMF. De ezen most nem fogunk összeveszni. :)

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/valsag_valsag_hatan_ujra_napirenden_gorogorszag.479535.html

"Még el sem kezdődött a Portugáliának szánt 80 milliárd eurós EU-IMF-támogatás feltételeinek tárgyalása, máris újra napirendre kerülhet Görögország..."

hát az imf biztos más szájízzel fog nekünk segíteni, de az eu-ból is épp kirúgatjuk magunkat :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

LOL! Na az azért megvárom, amíg az EU-ból kirúgnak bennünket. :D

áh, megmondta, hogy van élet az eu-n kívül is... szóval nem lesz nagy a küzdelem, hogy bennmaradjunk...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

van van. de milyen?

nemmindegy? kedves Vezetőnk alatt megkötöttségek nélkül menetelhetünk a jólét és béke felé! :csillogó, extasytól kitágult szemek:

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

"Azért mondjuk az IMF-nek beinteni nem volt olyan nagyon rossz húzás szerintem, hiába ingatta sűrűn a fejét az EU."

Ja, finanszírozhatjuk magunkat drágábban a piacról. És még mentőövként sincs ot az imf, ha esetleg kiderülne, hogy mégse arra van az előre amerre az kétharmad gondolja. És az EU se fog nagyon kapkodni utánunk, mert bölcsen kimaradtunk a paktumból.

"Most meg veregeti a vállunkat és velünk példálózik, hogy lám így is lehet."

Erre azért néhány példát dobhatnál. Nem mellesleg 3000 milliárd "talált pénz" elverése 1-2 év alatt nem akkora teljesítmény, a tavalyi hiányt se sikerült hozni, idén meg már januárban rájöttek, h 250 milliárddal túltervezték a bevételeket.
Lehet így is, de...

"Bár szerintem inkább azért "tetszett meg" ennyire a németeknek is a dolog, mert fosnak, hogy nekik kell finanszírozni a görögökhöz és portugálokhoz hasonló EU tagokat az IMF mellett. :)"

A fosásuk jogos, a tetszésüket kétségbe vonom.

Idézet:
Nem mellesleg 3000 milliárd "talált pénz" elverése 1-2 év alatt nem akkora teljesítmény

Ööö... izé... 1-2 év alatt? Idén. Úgy, hogy még meg sem kapták, és a jelenlegi dollárkötvény kibocsátások, illetve a MÁV+BKV tervezett adósságátvállalása okán az államadósság se csökken számottevően, 2010 végén 21.749 milliárd forint volt, a 2011 végére a tervezett államadósság* pedig 21.719 milliárd forint és ebben már benne van a manyup vagyon kb. fele*, a kettő különbsége mindössze 30 milliárd, ennyit csökken számszerűen, vagyis 0,14 százalékkal.

*forrás: konvergencia program
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Akkor még bájosabb a helyzet...

Nem tudják majd megunni, mert a gyerek nem adja oda nekik, mert azon facebookozik.

Az fasza, hogy havonta akár 2 milliót is meg lehet spórolni ezzel, bár a siralmas és a vicces keveréke, hogy ez egyáltalán felmerül, tekintve, hogy a 2011-es tervezett államháztartási hiány több mint 688 787 millió Ft (~688,8 milliárd Ft) , amit a valóságban már az első negyed évben átléptek.
Nem tudom hány órányi munkaidőt elcsesztek el erre a hatalmas spórolás kidolgozására, amivel kicsit kevesebb mint 0,000034%-al javítják az egyenleget, de rohadtul megérte vele foglalkozni....

Sok kicsi sokra megy -- ha valóban el tudnak érni ezzel megtakarításokat, és nem csak divathullám, mint az interaktív táblák, amelyet a legtöbb helyen drága vetítővászonként használnak, mert csak használat közben derült ki, hogy nehézkes és egyátalán nem gördülékeny az interakció használata és újrafelhasználása.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

"Sok kicsi sokra megy"

Ez nem minden szinten igaz.
Ez kb. olyan, mintha te pár óra gondolkodás után kitalálod, hogyan tudsz havonta 2 Ft-ot spórolni.
Ha ugyanazt az időt órabérben fizetett utcasepréssel töltöd, akkor is jobban jársz.

Pl. olyan adót sem érdemes beszedni, ami évente kevesebb mint kb. 5 milliárdot hoz.

Erős a gyanúm, hogy a spórolásos szöveget csak azért találták ki, hogy valami oka is legyen az új ipad2 beszerzésnek.

Szerintem ha összeadjuk, hogy hány ember foglalkozik könyveléssel, adó ellenőrzéssel és behajtással, akkor kiderülne, hogy egyáltalán nem érdemes adót szedni :-). Ja, hogy akkor csak annak lenne pénze, aki dolgozik...

+1
Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a közbeszerzési eljárás hogyan néz ki, mert gondolom a 10"-os Galaxy Tabra is rá lehetne húzni a szükséges kritériumokat.
Mindenesetre örülök, hogy a kormányunknak fontos a takarékosság, még ha ez csepp is a tengerben, akkor is és ismerik és használják az új technikai dolgokat legyen az iOS, Android, WP7 vagy bármi más...

"örülök kormányunknak fontos a takarékosság"

Na, pont ezért verik nagy dobra, hogy örüljön a nép, milyen takarékos a kormány.
Kár, hogy ez csak parasztvakítás, és nem érdemi munka....

Az előző kormány után már ez is nagy előrelépés! :D
Azért nagyon ne vedd komolyan, amit mondtam! ;)

még harminc év múlva is az előző nyolc XD

viszont most akkor el lehet kezdeni nyomatni a linuxot, mert
1. most már lesz valami közük az unix-szerűekhez, ezért már nem lesz testidegen a dolog
2. linux-szal, meglehet többet lehetne spórolni

Már csak az iPad 2-esekre kellene felpaszírozni egy Ubuntu-t valahogy. xD

Kár lenne elrontani.

az ubuntut.

sejtem ki találta ki ezt a marhaságot.
nem bír nyugton maradni, most majd csinyálhat mindenki magának a'kotmányt otthunra nemzeti iiiipodda' vezetés közbe' es. meg a 4es metrón es. egyébké' meg erre rakja a kávét, neho' mocskos legyen az aszta'. no má':))

mindenkinek kő is, gyerek majd játszodik ottho' véle, a lapos meg jó lesz ágylábnak, va' tetünek, végülis óccóbb mint az a gyémántberakásos amit eddig nyűttek a zasszonnyal.

Ki is vót az, ki is...

"Thanx Steve! God bless you! Get back to Apple, for the benefit of all of us! You are a genious!"

http://szajerjozsef.blog.hu/2011/03/01/a_vilagon_az_elso_alkotmany_amely_ipadon_irodik
--
Szerintem :)

.

A Linux-ra váltással milliárdokat spórolhattak volna, még sem számított. Jah, elnézést! A Linux disztri bizniszben nincs benn egyik politikus sem!

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

vagy csak nem jött be nekik a kéccáz soros csodapaccs

Majd ha megláttyák a Unityt!
--
Szerintem :)

Igen, várható volt hogy valaki benyög egy ilyen ügyesokosságot, ugorjunk.

A kötvénykibocsátásról máshol beszéljünk, ez egy IT-s fórum, nem?

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Spórolhattak VOLNA, ha nem cserélnék majd le 1 év múlva a legújabb modellre a most megvett cuccokat.

Szerintem kicsit ciki nekik, hogy "megkívánták" az iPad-et ezért magyarázzák így.

sóher görény banda! az helyett, hogy vennének -mert ugye pár politikus vett/kapott-, vetetnek velünk egyet maguknak...

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Én még szeretnék venni mindenkinek 1 db A8-as audit is. Hol kell erre szavazni? :)

iPad-en a niChe-ben

Forgalmazol már tisztítókendőt iPad-hez ?! :D)

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

most alakul az offshore cipruson.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Csak óvatosan, mert mi van, ha a ciprusi képviselők is iPad-et vesznek? :)

azoknak alapitunk magyarorszagi offshore ceget :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

LOL! Magyarország, mint adóparadicsom! :)

az államnak az :)
--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Nem LoL, mert nekik tényleg az a magyar offshore.

Nekem ilyen szart ne akarj vetetni, én s-klasse mercit kérek, lehetőleg s63 amg-t, köszike! :)

Paraszt tuningot nem veszünk.

Brabus, Lorinser vagy Maybach? :)

Az ilyen dolgok miatt vagyok olyan véleménnyel, (mindig sajnos) az aktuális vezetésről, hogy pénzt szórnak. Ha a gyereknek ipad kell, van rá fizetésük, és asszem h maguknak is meg tudnák venni. Abból a fizetésből. Ha meg komolyan papír mentes irodát akarnak, akkor ne csak a legdrágább "legmenőbb" cuccot akarják már megvenni. +nem hiszem el h az ipad2 annyival többet tudna mint egy androidos tablet, amennyivel drágább.

Amit ezek művelnek, az előzőekkel egyetemben, az szánalmas.

Azert nem hiszed, hogy tobbet tud, mert meg nem hasznaltad oket. Mindent megadnek egy hasznalhato Androidos tabletert, tekintve hogy heavy Google user vagyok, siman fizetnek az ipad2 500 fontos ara helyett 700-at, de egyszeruen nem lehet kapni. A Xoom is egy bughalmaz.

Meg kell erteni, hogy rendes munkakornyezetben 30000 forint nem penz nehany ev alatt. Ne ezt kerjetek rajtuk szamon, hanem a rendes munkat. Rendes munkaert en nem sajnalnam az A6-osokat sem, az X201-eseket sem es az ipadeket sem. Nem ezzel van a baj.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

+1
Most már valamelyik gyártó tényleg összekaphatná magát és Google-lel karöltve összerakhatna egy normális Androidos tabletet, ami pariban van az iPad 2-vel. Jót tenne a piacnak és a felhasználóknak is.

Ha az SGS-ből indulok ki, akkor a Samsung TAB-jai nem lehetnek rosszak.

Vettem a céghez több toshiba folio 100-at. Amire a céghez kell jó, amúgy pedig egy kalap szar. nem véletlen, hogy már 80e bruttó az ára.

Ha az SGS-ből indulok ki, a TAB egy kalap szar lehet (fél éve vettem egy SGS-t, de erősen megbánta mostanra).

Samsung Galaxy Tab-nek nevezik, most a termékfrissítés után minden szempontból felveszi a versenyt az iPad 2-vel.

A verseny meg mindenkinek jó, még akkor is ha az Apple a másik fronton festékkel és marketinggel harcol.

Na, már nem pusztul szét az SMTP egy tab-tól, vagy egy non-plaintext autentikációtól? Vagy ez nem volt szempont? :)

Tabom van nekem is az iPad mellett, de a 7" vs. 10" azért nem nevezhető parinak. A 10"-os Tabot meg még nem tapiztam.

mondjuk vannak azon helyzetek, amikor én szívesebben használom a 7-es tabom, mint az ipad-et. olvasás klotyón, vonaton (mobilitás szempontjai miatt), stb.
ebook olvasónak is szívesebben használom, mert pont akkora, mint egy könyv :)
sok esetben meg persze az ipad a használhatóbb.
ha lenne 7-es ipad, én biztos, hogy vennék.

Nem vagyunk egyformák, egyforma igényekkel. :)

ez így van, nincs is ezzel baj.

De androidon nem fut a Tuareg.

"+nem hiszem el h az ipad2 annyival többet tudna mint egy androidos tablet, amennyivel drágább."

Sose hittem volna, hogy az epülről ilyet fogok írni, de szerintem az ipad2 ár-érték arányban nagyon rendben van. Androidos tabletből leginkább csak bejelentés van (meg galaxy tab), termék ami van az vagy drágább, vagy boltban nem létezik.

Egyébként az ipad egy toy, nem munkaeszköz, szerintem legalábbis. Olvasni (javaslatok, ez-az) valami ebook olvasó a legjobb, komolyan dolgozni (gépelni, ez-az) pedig egy noti.

Szerintem ezt tutira nem munkára vették, és nem is arra fogják használni. És egy lappal se fognak kevesebbet kinyomtatni...

Ja spóroljunk a papírral.

"Minden magyar állampolgárnak elküldik az államfő által hétfőn aláírt új alaptörvény nyomtatott szövegét, mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Lázár János a Fidesz frakcióvezetője. "Szeretnénk, hogy mindenki megismerje az új alkotmány véglegese verzióját és büszke legyen arra", mondta Lázár János."
nem tudom itt szép dolog-e index linket rakni de index :)

Remélem A4 formában küldik és csak az egyik oldalára nyomtatnak, mert a használt papír másik oldalára a gyerekek szoktak rajzolni. És nincs az a mennyiség amit fel ne tudnának használni. :(

ha kétoldalasra nyomtatják, hogyan teszed ki minden oldalát díszkeretben a faladra? ja hogy nem ezért küldik? akkormeg minek?

más, off: kedves vezetőnk azt mondta, hogy mindenkinek elküldik (8 millió ember). akkor most 8 millióan vagyunk már csak? vagy valakik nem kapják meg? kik?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Akik nem szavazók. Gyerekek, például. Bár szerintem egy családnak elég volna egy. Én biztos nem fogok összeveszni az asszonnyal, ha az én példányomat olvasná! :-)

előre is bocs: akkor a gyerekek senkik? :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Szavazati szempontból? Igen.

de a minden állampolgárról volt szó, érted...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Hacsak úgy nem... Hurrá, akkor nekünk lesz belőle négy! Arra azért kíváncsi vagyok, a következő papírgyűjtésen hány ilyen nyomtatvány jelenik meg...

"a következő papírgyűjtésen hány ilyen nyomtatvány jelenik meg..."

Tőletek négy, tőlünk... :)

na, megkommunikálták, csak 18 felettiek kapnak :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Na, oszt majd a fiaim reklamálnak, hogy ötvenöt év múlva mit fognak mutogatni az onokáknak? Most vigyázhatok a sajátomra amíg élek...

ez a lázá(r)lom

Ez (valakinek) nagyon hasznos dolog lesz, mert:
"Az átlagos UNIX buherátornak sose jut eszébe, hogy is hívják ezen a héten a PRINT parancsot",
és mi a source-nak a végleges szövege (ezen a héten).

na mindegy, kell a gyújtós. csak ne műanyagos-glossy papír legyen...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Tényleg nagy ötlet, éljen a papírmentesség. Szerintem a 8millió példányban kinyomtatandó és postázandó új alkotmányt is ipadokon kéne kiküldeni. Mégiscsak környezetbarátabb, és költségkímélőbb.

-------------------------------------------------------------------
Semmi közöm ahhoz, ami aktuális. Az mindig látszat...

Nem környezetbarátabb, a papír és a festék nagy része környezetkímélő, lebomló, újrahasznosítható anyag, a iPad 2 alkatrészeiről ugyanez nem mondható el, különösen az akkumulátorról nem.

Meg nem is költségkímélőbb.

hint: sarcasm

Az alkotmányt majd zolika kirakja torrentre. :)

majd elolvasom a zokostelómon a gondolkodó helyiségben
(lehet, hogy a végén mégiscsak kell valamennyi papír... :)

Egészen pontosan iPad2-t - sima iPad már nem trendy.

Összesen 16 mFt / 2 mFt évente = kb. nyolc év és máris nullszaldós lesz a project.

soha nem fut ki nullára, mert az új Mbereknek új nemzeti ipod jár, és akkor már 3as 4es stb. mert haladni kell a korral. vagy azt gondolod hogy a régi uraságtól levetett nemzeti i-stennyilával fognak dolgozni, amikor benne van a zalkotmányban, hogy a legújabb nemzeti technika az ami nekik jár!

iPod már régen a 4. generációnál jár. A szó, amit te keresel, az az iPad. ;)

nemzeti ipod, trikolórban, preimage'd mulatóssal.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Az nem optimális, mert ezek a készülékek nem bírják 8 évig, 2-3 évente érdemes lecserélni őket.

legalább a hivatkozott cikk elejét olvasd el....
Még a bevezetőben benne van, hogy ez havonta 1.5-2m Ft...

az kamu.

itt csak a közigazgatási államtitkári értekezletek és kormányülések esetéről van szó. ennyi pénzből minden második héten kiadhatnák a koránt és a bibliát egy kötetben, és ebben már a jogdíjak is benne lennének.

Laptop mellé táblagép? Rendben van, de miért pont Apple? Miért pont Macinto$h? Miért pont iPad2?
Megsúgom nekik, hogy az olcsóbb márkákkal még többet lehetne spórolni.
Kétségtelenül az Apple jó márka, de az egész kormányzati szektor Micro$oft üzleti megoldásait használja és támogatja. Bár a levelezés terén jó a kommunikáció az exchange-el, akkor is meggondolandó.

Véleményem szerint ugyan úgy mindegyik képviselő papírt fog kérni mindenről. Egyszerűen lehetetlen számomra elképzelni, hogy dokumentumokat azon kezeljenek, űrlapokat azon töltsenek ki.
Vajon ki kapj a megtisztelő munkát, hogy a jelenlegi hivatali dokumentum kezelőket iPad2-re ültessék?
Mert ha még ennyire sem lehet majd használni, akkor maradjanak laptopjaiknál.

Szerencsere nem kerdeztek meg senkit, igy akarmit sirtok az egesz szalba, ugyis megveszik :p

Majd akkor mammogj a használható és olcsóbb márkákról, ha a zandroid már tud smtp autentikációt (hovatovább smtp daemon welcome headert) normálisan kezelni, pleas

Öööö... izé... véletlenül SMTP authentikációval használom egy éve, elnézést, nem tudtam, hogy nem működik.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Aranyos vagy a plaintexteddel, de van akinek ennél több kell. De ha már elnézést kértél tudatlanságodért, hát megbocsájtom.

Úgy látom sikerült reggel beszedned a kávé mellé egy fogalmazásgátlót, mert mégiscsak megy az SMTP authorizáció, csak a cram-md5 nem megy... :)

Valószínűleg az lehet a trükk, hogy az előző telefonon K9-et használtam, most meg a HTC kliensét, ezért nem futottam bele ebbe a hibába... egyébként ez az új hobbid, hogy általad nem használt taposnivaló platform hibáit vadászod? :)

Ps.: Kéne érdekeljen a plaintext OpenVPN-en át? :P
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Nem, csak jött egy felhasználó hogy nem tud levelezni. Már akkor rosszat sejtettem mikor kimondta hogy Android, aztán rákerestem és kiderült hogy a levelezője egy igénytelenül megírt zárt forráskódú bugware szar, aminek a fejlesztésére a Jócég 2 éve nagy ívben szarik. Szóltam neki hogy szerinted igenis "megy az autentikáció", de valamelyik felmenődet szőtte a válaszba. Lehet nem győzted meg.

Mondd meg neki, hogy tegyen fel K9Mail-t, ingyé' van a Market-en. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Ez még workaroundnak is szánalmas.

Egy Market-en elérhető alkalmazás telepítését nem tudom szánalmas workaround-nak tartani... pláne úgy, hogy a platform email kliense nem rossz az esetek igen nagy részében, az esetek kis részében pedig szinte mindenre van ingyenes alternatíva, amely erősen pótolja a hiányosságokat.

Én K9-et használtam a Spica-n, mert jobb volt, mint az a kliens, ami benne volt az Android-ban, több dolgot be tudtam állítani, mint például azt is, hogy munkanapokon munkaidőben az IMAP push legyen, egyéb időben pedig ne töltögessen vagy ne szóljon róla. A Desire HD-n a HTC mail kliensét használom, nagyjából annyit tud, mint a K9.

Szánalmas workaroundnak azt tartom, amihez fel kellene törni a telefont, s egy év Spica és egy hónap Desire HD után sem érzem úgy, hogy custom ROM-ra vagy rootolt telefonra lenne szükségem ahhoz, hogy használni tudjam.

Egyébként érdekelne, hogy ha egy ingyenes mail kliens Market-ről való telepítését szánalmas workaroundnak tartod, akkor milyen kategóriába kerül nálad iPhone esetén a bluetooth-on való vcard küldés, amelyhez jailbreak utáni programtelepítés kell? :)

Apróbetűs kiegészítés: Az SMTP cram-md5 és digest-md5 authentikációhoz tudtommal az kell, hogy a szerver oldalán a jelszavak plaintext formában legyenek letárolva, ezért nem is értem igazán, hogy miért tartják biztonságosabbnak a plaintext+(SSL|TLS) helyett, amely lehetővé teszi, hogy a szerveren hash-elt formában legyenek jelen a jelszavak, a plaintext jelszó viszont biztonságos csatornán utazik.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

eh, ne zavard meg a tényekkel...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Az user nem zavartatja magát, azóta ugyanis tudja, hogy 2011-ben linuxos eszközzel a levélküldés csupán egy mesterségesen generált igény.

Fogadjunk, hogy az usernek nem mondtad meg, hogy a K9Mail tudja azt, amire szüksége van. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Nem kellett ugyanis magától is megtalálta, de azzal sem ért el sikert, ennél jobban én meg nem ártom bele magam ebbe a szarhalomba.

Ööö... milyen tényekkel? Hogy a gyári software buta ezért a marketből kell javításokat keresni?

ez minden rendszeren igaz, az ios levelezőjéből is számtalan alap dolog hiányzik (hogy kinek mi a fontosabb és mi az alap, azt majd az egyén eldönti, vagy gabu megpróbálja belemagyarázni).

pl mark all as read és delete all. nekem ezért kellett lecserélnem ios-en az über király mail klienst.

speciel a franc akar azzal szórakozni, hogy minden egyes eszközön egyesével nyomjam végig a leveleket. persze az imap is jó megoldás lenne, de a kedvemért egyik szolgáltatóm sem fog váltani, egyszerűbb volt mail klienst váltani és most várni az apple csodát, hogy majd talán egyszer ezt is megéljük (bár amennyien és amióta kérjük ezt a hihetetlen bonyolult szolgáltást, szerintem a flash támogatottsága előbb megvalósul)

Tekintve a HTC Desire elbaszott konstrukcióját, minden olyan workaroundot, ami a gyári software funkcióját helyettesíti, kerülök. Én azért a pénzért, amit ezért a készülékért kellett volna adnom, elvárom hogy annak tudását csak bővítenem kelljen a marketből, ne javítani. (na nem mintha nem volna mit. Csak a helyettesítő alkalmazások olyan tempóban zabálják az amúgy is csekély memóriát, hogy az ember inkább nyel egyet és megtanul együttélni azzal, amit kapott)

Ave, Saabi.
ps: a vcard küldéshez nem tudok mit mondani, erre a funkcióra nincs szükségem. De ha ez fontos és az iPhone nem tudja, az is szánalmas.

Idézet:
Én azért a pénzért, amit ezért a készülékért kellett volna adnom, elvárom hogy annak tudását csak bővítenem kelljen a marketből, ne javítani. (na nem mintha nem volna mit. Csak a helyettesítő alkalmazások olyan tempóban zabálják az amúgy is csekély memóriát, hogy az ember inkább nyel egyet és megtanul együttélni azzal, amit kapott)

Bocsánatot kívánok, egy olyan SMTP azonosítási mód nem támogatásáról van szó, amelyet igen kevesen használnak, a felhasználók csekély 99+ százalékának teljesen megfelel a platform kliense, és szerény véleményem szerint erről szól a smartphone körüli felhajtás: ha szükség van további tudásra, az telepíthető legyen rá egy nagyobb programválasztékból, és ne a platformbe épített programokat specializáljuk agyon mindenféle igény alapján.

Szóval ez a szál egyszerűen vihar egy vödör szarban, amit Gabu volt kedves ideönteni szegényes életéből... őt néha már sajnálom, hogy nem tud normális életet élni.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Akkor viszont nem ártana olyan telefonokat készíteni, amelyekben elférnek a gyári software-ek funkció-hiányát pótló programok. Vagy olyan operációs rendszert, amelyik feltétel nélkül képes a letöltött alkalmazásokat kiegészítő adattárolón tárolni. Különösképp akkor, ha olyan OS leszármazottja, ahol ez evidens.

Ave, Saabi.

Ilyesmi telefonokat gyártanak, csak meg kell fizetni vagy kompromisszumot kell kötni valahol. Ez a világ évezredek óta kompromisszumokról szól és ez így lesz még egy darabig. Ha a platform programjaiban benne lenne minden igény, ami csak felmerült, akkor legalább ennyi ember dühöngene azon, hogy miért kell egy csomó felesleges tudással teleszórni a programokat, amelyek ettől nagyobbak és lassabbak... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Jaj de édes, ilyenkor jönnek ezek a légből kapott, ámde annál "hitelesebb" 99%-os statisztikák, "alátámasztandó" hogy nem a JóCég az igénytelen gánymunkás (SMTP welcome headertől szétszállás megvolt? 2009 óta nincs javítva), hanem az SSL MITM támadást kivédő autentikáció a mesterségesen generált "speciális" igény, és csak annak kell akinek - figyelem, ultimate érv - nincs élete!!4411$!$

Plaintext a beszt 2011-ben (a CEO is megmondta)! Gúgle az isten! Tölcsél le Ká Kilenc Klienst! :)

Amit itt ismét levágtál, abból nekem az következik, hogy nem egészen bírsz normális életvitellel.

Idézet:
Plaintext a beszt 2011-ben

Benned letisztult amúgy, hogy a cram-md5 esetén a szerver oldalon plaintext-ben kell a jelszavakat letárolni? És pont ezért nem szokták erőltetni? Tehát 2011-ben SSL/TLS csatornán plaintext-et küldeni az ördögtől való, de a szerveren plaintext-et letárolni istennek tetsző cselekedet? :)

Hibák és hiányosságok mindig vannak, amelyeket a súlyosságuknál fogva szoktak kezelni. Az általad már harmadszor becitált SMTP problémák nem súlyos hibák, másrészt lecserélhető a mail kliens ingyen egy nagyobb tudású mail kliensre, amelynél nem jön elő. De te továbbra is rugdosod a szarosvödröt, rohangálsz körbe-körbe üvöltözve két issue-val. Szánalmas. :)

Azt nem értem, hogy miért nem rugózol ennyire például a bluetooth-on való vcard küldésen? Nincs róla linkelhető issue? Szinte senkit nem érint a probléma? Vagy mi az oka? :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

alapvetően az olcsóbb androidos készülékek és a nexus one és s az, ami a google féle levelezőt használja, a többi nagyobb gyártó saját levelezőt használ, ahol ezen kifogások már nem is állnak fenn.

Ahja, ezt írtam le visszafelé az ötödik hozzászólásomban... pluszban hozzátéve, hogy ingyen letölthető a K9Mail, amely szintén tudja ezeket. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Á, csak helyén kezelem az olyan neoliberális javakódereket, akik szerint egy internetes SSL kapcsolat megbízhatóbb mint egy file a szerveren.

persze ssl hijackinget is láttunk már, de a plaintextben tárolt jelszavak, amihez a rendszergazdi "üzemszerűen" hozzáférhet, nagyobb gáz.

leülhetsz, egyes.

Aszta, a rendszerem ingyenes Szakértői Átvilágítást kapott, a messze földön méltán hírhedt ExpertizeViaHup.HU módszerrel! Ráadásul egy nagytudású embertől! :)

Be kár, hogy a jelszavakat én adom ki, a mail-ekkel meg egyébként is azt csinálok amit akarok. De azért kifizetem a szakértői órabéred, mennyi is lesz?

te főállásban trollkodsz?

zamboriz után szabadon

proxy beállítás van már androidon?
flash működik iPad-en?

Ma éjszaka szépet álmodtam:
A képviselők kapnak egy iPad-et, egy tetszőleges notebook-ot, nyomtatót, telefont, faxot, és természetesen, költségtérítés címszó alatt megkapják az internet elérés, valamint a telefon fenntartásának ellenértékét. Minden képviselő otthon dolgozik, így a költségtérítésük nem tartalmaz lakbért, rezsit, autóval kapcsolatos költségeket. Sőt még irodaszerre sem kell költeni. Ez lenne ám a spórolás!
Az Országház pedig működhetne múzeumként, esetleg luxus szállodaként.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."