Javított Debian 6.0.1 ISO image-ek érhetők el

 ( trey | 2011. március 31., csütörtök - 13:15 )

A Debian projekt bejelentette, hogy frissített ISO-kat adott ki a Debian 6.0.1-hez. Ennek az az oka, hogy a kiadást követő tesztek több, az image-ek elkészítésekor vétett hibát fedtek fel. Az új image-ek 6.0.1a verziószám alatt érhetők el. Azoknak a felhasználóknak, akiket nem érintenek a bejelentésben felsorolt hibák, felesleges letölteniük a frissített ISO-kat. A korábban letöltött hibás ISO-k legegyszerűbben a Jigdo-val frissíthetők. A Debian projekt elnézést kért a problémáért. A frissített ISO-k letölthetők innen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azért ez jópofa, egy 2 évig fejlesztett stable verzió megjelenése után nem sokra kiadnak egy javított változatot, ami alapból hibás.
És még sokan mondják azt, hogy a rolling release nem jó. Mihez képest?

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

ferdítésből 5-ös :)

+1 :)

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

Bubuntuek pl. folyamatosan rolling release -vel toljak ki a debian testing/unstable minosegevel vetekedo csomagait.
Az jobb, igazad van...

miért hívjátok bubuntunak? a buguntunak legalább van értelme.

hogy tudjál sziporkázni.

szerintem meg az aláírásod jópofa hozzád :)

Azért mert Márai megírta a frankót, attól még én is csak emberből vagyok. Én is szoktam ítélkezni. Bizonyára azért, mert azt a legkönnyebb. Minden embernek megvan a véleménye mindenről. Vagy jó vagy rossz. Kevesen Taoisták valójában, akik nem feketén-fehéren látják a világot.

Igazából csak megmosolyogtatott egy kicsit, hogy a hű-de-sokáig-fejlesztjük-hogy-stabil-legyen fejlesztési filozófia ellenére mekkora bakik tudnak maradni a distro-ban. Persze a fejlesztők is emberből vannak, és mint tudjuk, tévedni is emberi dolog, de ez akkor is megmosolyogtatott.
Amúgy jó rendszernek tartom a Debian-t (is), és elismerés a sok fejlesztőnek.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Miféle bakik maradtak a distroban? a 6.0.1 csak egy frissített iso image, ami a közben kiadott security fixeket tartalmazza. Az elkúrt isoknak nem sok köze van a debian fejlesztéséhez, és a már telepített rendszer stabilitásához.

Oké oké, igazad van.

Azonban továbbra sem értem miért is jó egy distro-t 2 évig fejleszteni, ha a sec.update-ek gyakorlatilag napok alatt szükségessé válnak hozzá.
Másodsorban a hosszú, stabilitásra törekvő fejlesztési filozófia a telepítő ISO-k kiadási ütemtervében már nem érvényesül. Illúzióromboló hatású egy hibás ISO kiadása egy olyan distro-nál, mint a Debian.
Valaki felhomályosíthatna az ügyben is, hogy mitől stabilabb egy két évvel ezelőtti csomagverzió, mint az aktuális?

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

"Másodsorban a hosszú, stabilitásra törekvő fejlesztési filozófia a telepítő ISO-k kiadási ütemtervében már nem érvényesül"

A telepítőben sok dolgot újítottak, ezért érthető most a hiba, lévén mindenki a rendszert teszteli inkább, a telepítést egyszer kell csak megtenni, és ahol működik, ott nem nagyon lesz bugreport.

"Valaki felhomályosíthatna az ügyben is, hogy mitől stabilabb egy két évvel ezelőtti csomagverzió, mint az aktuális"

jobb szerinted egy azonnal kiadott verzió, mint amit tesztelnek évekig és gyűjtik a bugreport-ot hozzá, és ne adj isten még javítják is talán? egy kernel verziónál jobban megbízol abban, amit linus-ék azonnal kinyomnak, mint ami pl. a debian stabil-ban van?

Ha nem erted, akkor neked nem kell, van ezer mas, ami gyorsabban porog. Nekunk, akik nem szeretnenk havonta azzal szivni hogy megint valami eltort egy upgrade folyaman, tokeletesen jo a ketevenkenti release, plane, hogy van hozza security update.

--
|8]

Végülis elégedett Archunix-os vagyok, ami kb. a Debian Testing-gel ekvivalens ( vagy a SID-el ).
A Debian Stable-t személy szerint még mindig inkább szerver operációs rendszernek tartom, mint desktopnak, annak ellenére, hogy "univerzális".

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

"És még sokan mondják azt, hogy a rolling release nem jó. Mihez képest?"

Ahol a userek tesztelik a kiadott kodot, ott olymindegy hogy rolling vagy sem.

Ugy kellene csinalniuk mint a tobbi disztronak - minel gyorsabban kiadni valami bugtengert aztan rovid ido alatt javitani a hibakat, amik elojonnek és nem kellene 2 évig varni félevente osszetákolnának valamit asztan majd lesz valami. :D Ugye azert meg igy is marad ez-az hiszen adnak ki javitott/frissített verziokat idokozonkent. Aztan ami mar tenyleg mukodokepes ráfogni, hogy LTS és használja mindenki azt aki nem akar szenvedni a félévente kiadott disztroval.

Egyfajta ,,LTS''-nek a Debian is felfogható, hiszen amíg a következő változatot készítik (fejlesztik), addig az épp aktuális változatot lehet használni, ahhoz van támogatás. S mivel a fejlesztés két-három évig is eltart az épp aktuális változat LTS-ként is használható.

A Debian-nál szvsz nincs viszont STS változat.

G.
============================================
"Share what you know. Learn what you don't."

"A Debian-nál szvsz nincs viszont STS változat."

Ja, ezzel egyetértek én is, itt csak LTS van meg a testing ami teljesen mas, mint a tobbi disztronal kiadott final verzio, ez egyáltalán nem ugynaz.

Debian testing.

--
|8]

+1

azért van miből válogatni (old stable <- még ez is támogatott / stable / stable + stable-updates / testing (ez rolling) / unstable / experimental)

+1, a legkevésbé használhatatlan linux disztró :)

Hát azért a Debian testing nem ugynaz mint az Ubuntu stable, final vagy hogy hivjak a kiadott verziót (nem LTS hanem amit félévente adnak ki).

nem, mert jobb.

+1

--
|8]

+1

Miért?

Mert nem szar.

--
|8]

ennél jobban én se tudtam volna összefoglalni :))

Tipp: image => teszt => upload.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal