A Debian projekt életében először női jelölt is harcba száll a projektvezetői posztért

Címkék

A Debian projekt 16 éves történetében nem volt még példa arra, hogy női jelölt induljon a projektvezetői (Debian Project Leader - DPL) posztért. Most eljött az idő, hogy az első hölgy megmérettesse magát az április 2 és 15 közt folyó választáson.

A jelölt Margarita Manterola, argentin szoftverfejlesztő, aki főként Python-ban fejleszt és programozást tanít az egyik egyetemen. 2003 óta működik közre a Debian projektben, 2005 óta Debian fejlesztő. Margarita-nak - aki a jelölését éppen a határidő letelte előtt adta le - három versenytársa lesz az idei választáson.

Indul a posztért Stefano Zacchiroli, aki tavaly alulmaradt a jelenlegi vezetővel, Steve McIntyre-rel szemben. Szintén indul Wouter Verhelst, aki 2007-ben már egyszer versenybe szállt sikertelenül. A harmadik jelölt Charles Plessy.

Zacchiroli az egyik párizsi egyetemen posztdoktori állásban van, Verhelst saját vállalkozást üzemeltet szabad és nyílt forrású szoftverekre építve, míg Plessy molekuláris biológiával foglalkozik és leginkább a Debian Med projekthez nyújtott hozzájárulásai után ismert.

A kampány a hónap végéig tart. Az új DPL április 17-én foglalja el tisztségét.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

El tudom képzelni, hogy a kedves hölgyet mi motiválta. "Ezt a qrv@ nagy rendetlenséget! Kell ide egy nő!"

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Hajrá "kislány"! :)

Ha jól értettem, akkor csak egy évre választanak projektvezeto"t? Egy sima Debian kiadás nem jelenik meg annyi ido" alatt. Milyen munkát lehet egy év alatt végezni egy ekkora projektben?

Ha tényleg jól értettem, és ez így van, akkor ez oltári nagy baromság. Legalább 3-4 évben kellene gondolkodni.

Tenyleg kene valaki, aki kicsit rendbeszedi oket, nagyon elkezdett esz nelkul ubuntusodni a Debian.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

A Debian fejlődését kezdetektől fogva nők irányítják. Elég csak a nevére gondolni. Debra Ian (Murdock) felesége! :)

Mindig a feleségek irányítanak. Na jó, majdnem mindig. :-) A Debianban is Debra neve került előre, és a csomagkiterjesztés is ".deb" és nem ".ian" :-)))
Az okos és szép nők úgy irányítják a férfiakat, hogy azok észre sem veszik. Sőt azt gondolják, hogy ők akarják azt, amit valójában a nőjük akar. :-))
Meglett a Debian, utána már elválhatott Ian-tól Debra. A neve és a híre örökre be lett betonozva a bitekbe. :-) Szegény Ian utána fel is hagyott a Debian fejlesztésével.