Linuxos "baby mainframe"-et dobott piacra az IBM

 ( trey | 2008. október 22., szerda - 16:44 )

A közepes méretű vállalati ügyfeleket célozza meg az IBM azzal az új linuxos "baby" mainframe-mel, amelynek ára csak a töredéke a februárban bemutatott high-end társának. A System z10 Business Class (z10 BC) - másnéven "baby mainframe" lehetővé teszi az IBM számára, hogy még agresszívebben versenyezzen a mind a RISC, az Itanium-alapú, mind a high-end x86 és x64 gépekkel. A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A cegunknel epp egy hete jart le a FlexES mainframe emulator licensze es most keresunk egy megfizetheto megoldast hogy 64bit-es zLinux-ot tudjunk futtatni. Kivancsi vagyok mennyibol jon ki egy 100-200 MIPS-et tudo fejlesztoi gep.

100-200 MIPS? azt utanad dobjak ingye', csak vidd mar innen az ocskavasat.

szeretnem ha utanam dobnanak egy ilyen ocskavasat.
mainframe MIPS, nem teljesen ugyanaz mint a BogoMIPS. berlunk egy 3 lpar-bol allo sysplex-et egy bank szamitokozpontjaban, havonta par ezer euro a 3x35MIPS=105MIPS. fejleszteni tokeletesen eleg. az ottani z9-es gepek 8-10e MIPS-et tudnak egyenkent.

És miben különbözik a zLinuxon való fejlesztés a közönséges AMD64-es Linuxos fejlesztéstől, nem lehet itt fejleszteni, ott fordítani? Bocs, ha hülyeség.
--
CCC3

Fejlesztes szintjen nincs kulonbseg, azt is megkockaztatom, hogy pc-n tudnank eloallitan cross compileing-el mainframe gepi kodot es az ott mukodne is, de akkor is kell egy gep amin tesztelunk. a masik ok pedig, hogy nekunk szukseg van az mas mainframe op.rendszerekre is pl: zOS.
Hercules-390-en (www.hercules-390.org) megy az emulacio, en itthon hasznalom is a zLinux-ot es a zOS-t, de az IBM nem licenszeli ilyen opensource megoldasokra a zOS-t es "hivatalosan" nem hasznalhato. Regota ragom a fonokeim fulet, hogy allitsunk ossze egy izmos pc-t, eleg eros IO-val es CPU-val es ki lehetne valtani az igazi vasat zLinux-ra, es a meglevo 32bit-es fejlesztoi gepunkkel (MP3000, 50MIPS), lefedjuk a zOS fejleszteshez szukseges dolgokat.

Nem rossz próbálkozás. Már csak a supportra kéne rágyúrnia az IBMnek és nem is lenne olyan rossz üzlet vasat venni tőlük.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal