Marcell blogja

Jogsi -> I'm hopeless

Ismeritek? Jó szám, de most nem ezért raktam be.

"Cause I'm Young And I'm Hopeless,
I'm lost and I know this,
I'm going nowhere fast, that's what they say.
I'm troublesome, I'm fallen,
I'm angry at my father,
It's me against this world, and I don't care.
I don't care."

Valahogy így érzem most magam. Reménytelen. Tanulok vezetni (B-s jogsi lenne). 2 éve csinálom, ősszel elévül a KRESZ-vizsgám. És abszolút nem megy. A rutinvizsgán nagyon neccesen mentem át, de a forgalmi... Oktatóm azt mondta, hogy sosem lesz meg.

Ezt a pechet! (legalább nevessetek...)

Két barátommal készültünk ma a könyvtárban a hétfőn, kedden, vagy szerdán bekövetkező érettségikre.

Jó meleg volt, pedig légkondi van, én a cipőmet is ledobtam. Aztán rájöttem, mikor ballagtam a mosdóból vissza, hogy szőnyeg itt is, meg ott is, levetem már a cipőmet, amíg odafelé megyek. Nézzük má' meg, mennyire izzadtam bele, szipp-szipp, uuuuuh! Na mindegy. Nem mindegy. Látom, hogy mindezt egy csaj végignézte és már az asztal alatt fetreng a röhögéstől. Ő csak azt látta, hogy valaki megy, rajtaütésszerűen leveti a cipőjét, beleszagol és eltorzult arccal megy tovább :DDD Ezután én is majd' megfulladtam a röhögéstől :-)

Szóbelim (emelt elektró)

Nem tudom, hová tűnhetett a FébertI által indított topik... de akkor írom ide.

Ma bementem suliba. Nem találtam az ighelyettest, se a jegyzőt. Lementem büfébe inni.

A tanárom pedig ott volt és nyújtotta a kezét, és kicsit meg is hajolt, olyan színpadiasan :-)

"Gratulálok, Marcell!" (tanártársakhoz:) "Marcell az emelt elektró szóbeli részén 50-ből 50 pontot ért el!"

Azt hitte, már tudom, de így tudtam meg :-) Aztán a jegyző is mondta.

Annyira szuper :)))

Így most az elektróm összességében 91,33%

Pontszámom, számításaim szerint : 132

Tavalyi bejutási határ : 124 pont 122 pont

Vacak

Ma ráakadtam valamire, amit egy szomszédom már nagyon régen adott, hogy nézzem már meg, mi baja lehet. Gyakorlatilag egy lámpa, amibe melegítős izzót raktak.

Bedugom, nem működik. Izzócsere, így se. Na, akkor nézzük, biztos valahol szakad. Húznám ki, és Ááá! szátvágja az ujjam. Szabályosan kivágott egy darabot belőlem.

87 pont :)))

Most nagyon büszke vagyok magamra. Az emelt elektronika írásbelim 87 pontos lett :)

Ez simán 5-ös, és a legjobb a sulimból.

Szóval minden rendben, ha a szóbelije (pénteken, Pesten) is jól sikerül :)))

Akkor is LFS! :)

Néhány napja (úgy egy hete) végre nekiálltam telepíteni az LFS-t. Hát nem semmi ez a fajta telepítés! :)

De türelmes voltam, napokig LiveCD-n éltem. Egy host rendszer kell a telepítéshez, én hülye meg nem mertem azt mondani, hogy feltesszük az Ubuntut és azon dolgozunk. Nekem LFS LiveCD kellett. Na, de jó dolog az, jól elvoltam rajta. Küzdöttem, tanultam. Azt megerősíthetem, hogy csak nagyon elkötelezett Linuxosoknak szabad megpróbálni. Ebből nem lesz pár óra alatt rendszer, sok-sok nap komoly melót kell végezni hozzá, hogy egyáltalán valami "mozogjon".

Veszedelmes szúnyogháló

Ma megdöbbentem. Rájöttem, hogy már-már nem látok ki az ablakon :)

ELkezdtem takarítani. Aztán úgy gondoltam, kicsit megtisztítgatom a szúnyoghálót is, bár az úgysem tűnik koszosnak. Hát most közlöm mindenkivel: a szúnyogháló nagyságrendekkel több koszt vesz fel, mint az ablak. Nyilván nagyobb a felülete is, ha így nézzük, de hát nem látszik meg rajta.

Én meglepődtem. Takarítsunk, tavasz van. Annyira tavasz, hogy az már nyár :)

Érettségizek 2.

Nos, folytatódik a sztori. Akit érdekel, kövesse :)

2007.máj.24. 20:12

Már kellően ideges vagyok. Holnap írom az emelt elektro érettségimet. Ez a legfontosabb a továbbtanulásomhoz, és pillanatnyilag úgy érzem, semmit nem tudok. Azért nagyon remélem, hogy holnap ennek ellenkezőjét tudom majd bebizonyítani!

2007.máj.25. 15:46

Végeztem vele. Már hamarabb, de csak most értem haza (8-tól délig tartott). Találkoztam egy volt osztálytársammal is.

A teszt rész nem volt halálos, pár apróság nem ment tökéletesen, de nem hiszem, hogy túl sok hibám lesz benne. A bonyolult, számolós rész 4 példából állt. Ebből az első kettő nem volt veszélyes, a harmadik (egy neminvertáló műveleti erősítős kapcsolás) és a negyedik (digitális példa) kicsit megszívatott. De végül kaptam normálisnak látszó eredményeket.

OM

Nem mintha komolyabb jelentősége lenne, de engem fölöttébb idegesít, hogy az OM feleslegesen szívatja az érettségizőket.

Index:
Az Index az oktatási és kulturális tárcától kapott információja szerint a tételeket a javítókulccsal együtt hivatalosan kedden reggel hozzák nyilvánosságra. Hétfőn a magyarérettségi után a minisztérium egy "zanzásított" ismertetőt publikál, amely a legfontosabb esszékérdéseket tartalmazza.

Most ne kelljen már elhinnem, hogy gondolkodás nélkül adták ki a lapokat, és ma éjjel ülnek össze megoldani...

Ha meg már rég megvan, akkor miért nem lehet kiadni, ahogy vége van az aktuális érettséginek? Mi az, hogy "zanzásított" ismertetőt adnak, mikor ott van a kezükben a rendes értékelés?

Érettségizek

2007.máj.7. 5:47

Nos, eljött a nagy nap. Ma magyarból. Kezdetben be akartam vállalni az emeltet, most mégis középszintű lesz belőle. Így sem lesz könnyű.

Persze félek is kissé, pedig sokat tanultam rá, meg a négy évben is sokat foglalkoztam magyarral. De ilyenkor kicsit mindenki elbizonytalanodik, én meg még izgulós is vagyok. Azonban szőlőcukor, csoki, keksz betárazva, meg három toll, szóval elvileg mindennek mennie kellene :)

8-tól lehet értem, és a sorstársaimért drukkolni. 4 órás a dolgozat.

Majd jövök ;)

2007.máj.7. 12:16

Nah, túlvagyok rajta. Volt egy eléggé egyszerű szövegértés, arra csak az idő volt szűkös, de szerintem sikerült. Meg volt a három komoly téma, amiből választani kellett. Az első az internet vs. könyvek érvelés. Nem mertem választani, mert elvileg irodalmi példák kellenek bele. Aztán kiderült, hogy ebben kivételesen el lehetett volna tekinteni a példáktól. Mindegy. Másik valami novella elemzése. Ahogy beleolvastam, azt hittem pornó van, de többiek azt mondták, inkább verekedés lett belőle, mert nem volt a srácnál pénz...
A harmadikat választottam : Csokonai és Ady szerelmes versek összahsonlítása. Szerintem egészen jó lett, bár "csak" két és fél oldalt írtam, de szerintem ebben minden benne volt, szóval hátha jó lett.

Utolsó napok

Mától van négy nap szünetem. Hm, szünet? Inkább úgy mondanám, hogy nem kell bemenni iskolába. Ez az utolsó négy nap, amiben még van esélyem tanulni valamit az érettségire.

Kissé félek. Főleg a matektól.

Dél körül elmegyek a könyvtárba. netről fogok nyomtatni matekpéldákat.

Morcos vagyok 2.

Múltkor írtam nektek egy kellemetlen napomról városunk legnagyobb könyvtárában. Nos, sajnos van folytatása.

Lehet ebben a könyvtárban másolni, nyomtatni, netezni is. Ehhez az egyetemisták csak bedugják a diákigazolványukat a megfelelő helyre. Egyenleget is tehetnek rá, ezzel fizetnek. Szóval jó dolog ez. Mivel azonban nem csak egyetemistáké a világ, lehet kérni hasonló funkciójú kártyát, egy-két darab ezresért. Vagy lehet az ügyfélszolgálaton kérni, ingyen, ideigleneset, zálogbaadva a személyi igazolványt.
Én ezt szoktam tenni. Mostanában gyakran, hiszen az érettségihez kell anyag, bőségesen.

Morcos vagyok

Úgy egy hete lehet, hogy vettem egy mappát. Érettségi meg minden, meg olyan menő :) Szép, fekete, pont akkora, hogy belefér egy-két kisebb könyv, jegyzetek, toll. Azóta azt hordom suliba.

Ma suli után elmentem egy barátommal könyvtárba. Mindkettőnknek kellett ezt-azt nyomtatni, meg vissza kellett vinnem egy könyvet. Leadtam a kabátomat, mappa maradt.

Az ilyen nagyobb könyvtáraknál a beléptetésnél mindig áll egy biztonsági őr, aki a könyvtári kártya előtt elhúzza a lézerolvasót. Mint mindig, most is elétartottam a kártyát.

- Azt nem viszi be. - és a mappámra bökött.

Bérlet

Ma betettem az új bérletemet a helyére. Egy pillanatig nem tudtam, mi a gond. Valahonnan ismerem ezt a bérletet... (Hülye, honnan ismernél egy bérletet?)... Tjah! Feisty! :)

Beteg vagyok (talán mindkét értelemben? :D)

Valahol írtam ma, hogy eléggé beteg vagyok. De csak most jöttem rá, hogy éjjel, közel 39 fokos lázban mit álmodtam.

Sztori a következő: valaki (valszeg tanár) megkért, hogy a sulimban kerítsek elő valami nagy barna aktatáskát. Neki is álltam keresni mindenhol, aztán valami szertárfélébe keveredtem. Valami fiatal srác ült a számítógép előtt és szólt, h várjak, fontos dolgot intéz. Egy darabig elvoltam mellette, aztán elkezdtem figyelni, mit csinál. :) Ubuntu volt a gépén, és a Beryl-lel játszott... Közben lelestem, hogy Edgy-je van. Ő meg valakinek telefonon bemondta, hogy igen, vár itt rá valaki, de mindegy, mert jól elszórakozik azon, amit ő a gépen csinál. :D

Fogtömés

Ma délután háromra mentem fogorvoshoz: jobb alsó hatost kellett tömni.

Magánorvos, nagyon rendes. Alig éreztem, ahogy szétfúrta a fogam :D Ez az első fogtömésem, kicsit féltem tőle. De nem kellett volna aggódnom miatta. Csak ennem előtte....

Ugyanis azt kérte, hogy addig ne egyek, amíg nem érzem az arcom, és jelenleg még mindig 100%-os az érzéstelenítés hatása :(

Úgyhogy most várok .....

Szalagavató

Na, hát ez is elérkezett végre (?). Szombaton szalagavatóm lesz.

Ezért ez a hét futkosással telik. Persze, hogy még nem volt normális zakóm, meg cipőm, ma kellett elrohannom venni. A nyakkendő és ing meg elvileg egyforma kell legyen az osztályban, meg is szavaztuk, milyen legyen, de úgy néz ki, nem lesz meg időben. Tegnapra végre megírtam a búcsúzó szövegem, amit majd olvasok/mondok. Najah, még meg kéne beszélnem a felelős tanárral, hogy neki ugyan tetszik-e.
Közben ránéztem a sárgacetli-alkalmazásra: Fizika doga szerdán (félévi jegyem függ tőle), 2 DVD-t már fél éve kölcsönkértem (egyiket tanártól), illene már megnéznem őket, na meg holnap a Xilinxről kéne kiselőadást tartanom elektróból (még nem tudom, mi az).
Ja, és ideje lenne dönteni, hova akarok menni egyetemre. Erről már írtam Nektek egyszer. Mostanra annyi változott, hogy belépett a képbe a Vaasa-i egyetem (Finnország), ami jó hely, de hideg van, messze van, és nem tudom, érdemes-e.
És persze ilyenkor jönnek a szerencsétlen apróságok. Hogy nem írtam rá a bérletemre a diákigazolványom számát (éppen nem vették észre), hogy hazafelé jövet ... khm.... rossz helyre léptem, na meg még egy fél liter üdítőt is a ruhámra borítottam, pedig már éppen ideje lenne indulni fodrászhoz.

Továbbtanulás...

Akinek még nem említettem volna, negyedikes vagyok egy műszaki középiskolában (Szeged, Gábor Dénes). Mostanában annyi minden lesz, hogy előre félek... érettségi, felvételi stb.

A legnagyobb gondom, hogy még mindig nem tudom, hova szeretnék menni. Nem informatikai szakirány kéne, hanem elektronika (vill. mérnöki). Jelenleg 6 darabra csökkentettem a szóba jöhető felsőoktatási intézmények számát. Ha tudtok valamelyikről valamit (jót, rosszat) megosztanátok velem, légyszíves? Szóval a sulik:

- BME
- Kandó (Bp.)
- Széchényi István Egyetem (Győr)
- Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar
- Veszprémi Egyetem
- Saját sulim, technikusi

Gentoo-m

Hát ezt is megértem: csatlakoztam a Gentoo Linuxot használók táborába.
Első tapasztalataim: exotikus telepítés, nehéz konfigurálás, cserébe szép, otthonos, gyors és nagyon testreszabható. Azt hiszem, a kezdeti gondok ellenére nagyon gyorsan meg fogom szeretni.
Most még ott tartok, hogy a tálcára rakosgatok kiegészítőket, ikontémákkal, hátterekkel játszok: pihenek telepítés után. Aztán ha erőm és időm lesz, megismerkedek a többi hasznos paranccsal meg minden jóval, ami itt van.
Jó lesz ez! :)