Appl3 blogja

Biztonságos eShopping (mégsem)

Ma összefutottam egy érdekes E-bolttal, ami regisztráció után emailben simán visszaküldte plain text formátumban a regisztráció közben megadott jelszót, el ne felejtsem...

Szerencsére a jelszó módosítást követően nem küldte ki ismételten (ez idáig).

Csókoltatom az Ájkiegészítők dot hu üzemeltetőit.

Utazás a Horvát tengerpartra kocsival

Pár nap múlva Porecs környékére utazunk kocsival.

Első körben Horvátországon át mentünk volna, de ma valaki felvetette, hogy Szlovénián keresztül ugyan km-ben hosszabb, de időben és pénzben vélhetően rövidebb.

Amit istennek nem találok, hogy ha Horvátországba észak felől lépünk be az A9-esen, Porecsig mennyi lesz az autópályadíj, valamint hol érdemes lemenni az A9-esről a tengerpart irányába Višnjan-nál vagy odébb Baderna-nál?

Virág öntözése klíma csöpögő vizével?

Pár hét múlva beépítünk a lakásunkba két klíma berendezést.

Felvetődött, hogy a csöpögő kondenzvizet összegyűjtjük vagy közvetlen ráengedjük közvetlen egy virágra...

A kérdésem az lenne, hogy túllépve a "ne öntözz virágot" desztillált vízzel" tényen (majd tápoldattal dúsítjuk), milyen virág az, ami elbírja ezt a "folyamatos" víz utánpótlást?

Ügyfélkapu felhasználónév emlékeztető

Nejem 2017-ben regisztrált egy ÜFK accountot, azóta többször is használta már.

Most, hogy megjött a központi SZJA bevallás, kiderült nem tud belépni, nem tudja a felhasználónevét.
Azaz tudja, de az szép ékes magyarsággal a teljes neve, ékezetekkel SPACE-szel. Ami kizárt, mert se az enyém se a lányunk felhasználóneve nem ilyen felépítésű, azaz hibás az emlékezet.

Bement tegnap a NAV-hoz, ahol annyit segítettek, hogy aktiválták a 3 kísérlet miatt inaktívvá vált fiókot és kapott egy jelszó emlékeztető emailt. Ebben persze ismét meg kellene adni a felhasználónevet.
Ebben a FORM-ban ez az egy adat, amit el lehet rontani...

Első az ügyfél?

Meggondolatlan lépésre szántam el magam pár hete: szolgáltatótól veszek új telefonkészüléket!

Évek óta nem volt ilyen készülékem, vagy 10 éve csak független/nem szolgáltatótól származó (olcsóbb) készülékeim voltak.

Most amiatt döntöttem így, mert elegem lett az eddig rendszeres teló buzerálásból, kell az az NFC és nem utolsó sorban nem akartam egyben kifizetni száz X ezer forintot, inkább részletre, csepegtetve gondoltam. Ha már van kamatmentes hitelre lehetőség.

Mivel a T saját előfizetői számára az Otthon csomaghoz kapcsolódóan (24 hónap hűség felvállalása mellett), kamatmentes hitelre is lehetővé teszi egyes eszközök vásárlását, megkértem a lányomat, rendeljenek egy készüléket.