yorkeetech blogja

android recovery minusz

 ( yorkeetech | 2012. július 10., kedd - 9:07 )

Van egy hetven dolcsis tablet, és nincs rajta recovery. Illetve volt, de nem volt hajlandó elindulni, hiába imádkoztam neki, se a billentyűkombináció, se a fastboot-módszer nem segített. Gondoltam rápenderítek egy clockworkmod recovery-t, egyébként is ez volt a cél, megaztán legalább lesz egy működő.
Aha.
Ráflasheltem, ráírt mindent szépen, de valahogy recovery csak nincs.
Shell-ben megnéztem, recovery indításkor bazinagy segfault.

CUPS vs HP?

 ( yorkeetech | 2012. május 3., csütörtök - 9:40 )

Van egy HP nyomtató (a típus pontosan nem ugrik be, majd megnézem) és ha linux alól szeretnénk vele nyomtatni fotópapírra, a képen apró kis szemcsék lesznek láthatóak, ami ugyanezzel a nyomtatóval, ugyanilyen papírral windows alatt nem jelentkezik.
Valaki tapasztalt már hasonlót? Mivel lehet ezt esetleg orvosolni? Az op-rendszer csere nem igazán opció.
Előre is köszi.

Szerintetek meg lehet csinálni? (linux)

 ( yorkeetech | 2012. február 19., vasárnap - 20:29 )

Szóval van két külön screen, első a main, itt fut minden amit használok, a második pedig a TV, ahol mondjuk videókat néznék időnként.
Meg lehet vajon oldani, hogy a környezet (gnome3) képes legyen a két különböző képernyőhöz különböző audio-hardvert rendelni?
Például az egyes képernyőn futó alkalmazások a hangkártyát tekintsék alapértelmezett hangeszköznek, míg a kettes képernyőn minden alkalmazás hangja automatikusan a hdmi kimenetre rakja a hangot.

lájkolgatós izék, de miéééért?

 ( yorkeetech | 2012. február 1., szerda - 16:12 )

Szóval van ez az n+1 facebookra belinkelgetős/lájkolós/megosztós "vicces" oldal, és el nem bírom képzelni, hogy mégis miből tartják fent ezt a sok hülyeséget. Mivel gombamódra szaporodnak, úgy gondolom, ezekből valakik, valahogyan pénzt tudnak csinálni...De hogyan?
Nem értek hozzá, de azt hiszem, hogy a kirakott reklámok után járhat valamennyi pénz, de nem akaródzik elhinni, hogy ezekből a szerverköltségen felül még bármi bevétel is marad. Így viszont az a kérdés, hogy minek csinálják?
Kérlek, világosítsatok fel, mert nem fér a fejembe...:)

LED izzók

 ( yorkeetech | 2012. január 10., kedd - 17:24 )

Mivel manapság minden gusztustalanul sokba kerül, ezért arra jutottunk, hogy talán pénzt lehetne spórolni, ha hosszabb távon is próbálnánk magunkat a forint értéknének ingadozásától a lehető legtávolabb tartani (irányvonal az önellátás :)). Ebben az irányban lenne az első szárnypróbálgatásunk a hagyományos izzók apránkénti cseréje LED izzókra (persze a saját veteményeskert és a hátsókerti csirkefarm projekt is kidolgozás alatt áll...).
Úgy olvastam, hogy a LED izzók ~80%-os megtakarítást jelentenek a hagyományos izzókkal szemben.

műholdas tv osztás

 ( yorkeetech | 2011. december 17., szombat - 14:28 )

Van egy antennám, rajta egy digitális jelet is venni képes fejjel.

android brutális adatmennyiség - de hogyan?

 ( yorkeetech | 2011. december 6., kedd - 16:24 )

A cégnél az egyik telefon (Galaxy S2) novemberi számláján megjelent egy kegyetlenül nagy tétel, majdnem egy gigabyte adatforgalom.
Nincs rajta mobilinternet előfizetés, eleve nem is akartak rá, mert nem lett volna kihasználva. Persze mivel nincs mobilnet így a számla is az egekbe rúg, és valamelyest rám hárul a megtisztelő feladat, hogy kinyomozzam, mitől is lehetett ez.
Namost, az eredmény már ugye megvan, miszerint óriási adatforgalom keletkezett, de azt nem tudjuk egyelőre, hogy mitől.

nvidia - dsub,dvi,hdmi, de melyik lesz az első?

 ( yorkeetech | 2011. november 16., szerda - 12:18 )

Van egy geforce gt218as videókártyám az asztali gépben, rákötve egy monitor (dsub) és egy tv (hdmi).
A monitoron dolgozom, ő az elsődleges képernyő, a tv leginkább csak akkor játszik, ha kell egy kis family guy vagy valami hasonló agymenés.
Egyébként minden jól is működik, de...
Úgy tudtam a kártyáknál mindig a vga port kapja a nagyobb prioritást, miért van akkor mégis az, hogy BOOTolás alatt a hdmi-re küldi a képet..?

abevjava költöztetés

 ( yorkeetech | 2011. október 6., csütörtök - 9:59 )

Költöztetni kellene egy gépet, a gépen futott eddig a legutóbbi abevjava nevű program, és az lenne a kérdésem, hogy mégis hol tárolja az adatokat ez a program? Nem tudunk rájönni, importálni nem akar, szóval minden segítség / ötlet jól jönne, előre is kösz.

SZERK:
A költöztetés sikeres volt, végülis az .abevjava könyvtárban található könyvtárlista alapján sima másolás jól megoldotta, kösz mindenkinek.

bash charset vs gtk?

 ( yorkeetech | 2011. augusztus 27., szombat - 21:16 )

Van egy bash scriptem, ami gyakorlatilag összegyűjti az összes multimédiámról az infókat, és eltárolja.
Aztán adott egy kis GTK program (sima c), ami ezeket beolvasná, és rendszerezné.
És bizonyos mezők esetén (egy-két id3tag) nyafog, hogy nem utf8 charset, amivel még ki is egyeznék, mert maga a tag ISO-8859-2 kódolású. Namost, én szeretném, ha az én kis GTK ablakomban ez is jól jelenne meg, de a g_utf8_from_locale() függvény dob egy vidám segfaultot, és viszlát.

mikor érdemes külön szervert beállítani?

 ( yorkeetech | 2011. július 24., vasárnap - 20:08 )

Egyáltalán nem vagyok járatos ebben a témakörben, hálás lennék, ha az itteni szakemberek pár gondolattal ki tudnának majd segíteni.

gmail cracked/scripted?

 ( yorkeetech | 2011. június 10., péntek - 9:52 )

Reggel nézem a telefonomon (android) gmail nem enged bejelentkezni. Nem sejtettem semmit, gondoltam biztosan megint T-offline van, de később a gtalk kliens sem engedett be, úgyhogy ránéztem böngészőről, és lám, mi fogad? "Ön fiókjában gyanús tevékenység, blablabla, letiltottuk, blablabla, telefonszám, kódot küldünk, blablabla"

port 80 blokkolva...was ist das?

 ( yorkeetech | 2011. május 27., péntek - 7:59 )

Tegnap felhívtak, "vírust írtottam, azóta nincs internet" a kiindulópont, mindegy, gondoltam majd hazafelé benézek. Be is ugrottam, és tényleg nem volt net a gépen. Pontosabban volt, ping, ftp, minden létező port működött, viszont http kapcsolatból semmi, de semmi nem volt hajlandó megjelenni. Végignyálaztam a beállításokat, nem láttam semmi hibát, tűzfal sincs, csak winxp beépítettje, viszont http porton továbbra sem jön be semmi. Találkozott már valaki valami hasonlóval?

laptop akksi kaput?

 ( yorkeetech | 2011. május 9., hétfő - 9:45 )

Sziasztok!
Úgytűnik az autóban valahogy megsérülhetett a laptopom akksija, mert azóta nem hajlandó megismerni, a lapos tehát csak kábelről megy. Namost kipróbáltuk a laptopot egy másik MSI akksival, azzal tökéletesen megy, az akksi viszont másik gépben sem működik.
Az lenne a kérdésem a szakavatottabbakhoz, hogy lehetséges-e, hogy ez mindössze egy kontakthiba, vagy, létezhet-e olyan, hogy mondjuk ütődéstől az akkumulátorban valami kipukkad, és onnantól se kép, se hang, javíthatatlan?

jó lesz nekünk ez a gnome3?

 ( yorkeetech | 2011. május 8., vasárnap - 21:19 )

Az elmúlt időkben kicsit úgy voltam ezzel, mint a gyerek, aki be akarna menni a vízbe, de fél, hogy hideg, hogy mély, meg még egy csomó más szarságtól is.

Geometriából erősek idesüssetek!

 ( yorkeetech | 2011. április 27., szerda - 14:46 )

Ha adott egy koordináta rendszerben egy pont(x,y), hogyan tudom kiszámítani, hogy az origóból a pontba húzott egyenes milyen szöget zár be az X tengellyel?
Így első blikkre nekem Cosinus tétel ugrott be, de aztán lehet beégek, mert nem manapság foglalkoztam ilyesmivel utoljára, és a matekért sem különösebben lángoltam, no meg legfőképp ülnék egy fél délutánt rajta, mire rájövök, viszont jobb dolgom is lenne.
Bízom benne, hogy itt majd valaki megmondja nekem a képletet zsebből :)
Előre is köszi, üdv!

DBF repair tool?

 ( yorkeetech | 2011. április 24., vasárnap - 12:27 )

Adott egy százéves, csodálatos DOS könyvelőprogram, régi jó barátom már. Ma úgy fest épp az adatbázisai szartak be, legalábbis sem új adatot nem hajlandó bevinni, sem a meglévőkön nem hajlandó változtatni, emiatt gondolom, hogy a .dbf fájlok között kellene keresni a hibát. Hibaüzenet persze sehol, vagy akármi, amiből el lehetne indulni, a legutolsó mentés pedig három hónapos, mivel floppyra hajlandó csak menteni az Istenadta, azt pedig nem nagyon erőltetik az irodisták..

rádiózás pc-vel

 ( yorkeetech | 2011. március 29., kedd - 17:03 )

Nem tudtam jobb címet kitalálni, bocs...
Szóval, gondolkodtam, hogy lenne mondjuk egy pc, aminek a hangkártya kimenetét szívesen felsugároznám az éterbe, persze csak nagyon pici távolságokra. Gyakorlatilag a szobában üzemelő gépről szeretnék mondjuk rádió utján zenét hallgatni a kertben is. Ez megoldható egyáltalán, illetve milyen kütyü(k) szükséges hozzá? Valakinek valami ötlet?

ezt most írták

 ( yorkeetech | 2011. február 1., kedd - 15:45 )

"óriási flash két óra után rájönni, hogy a program, amit írtál, ami lefordul warning nélkül, azért nem működik helyesen, mert a ciklusmagban létrehozott lokális változó hamarabb megszűnik, minthogy feldolgozná a ciklusmagban meghivott eljárás, aminek paraméterként átadtuk, és csak emiatt kénytelen vagy a meghivott eljárás elején (mert akkor még épp létezik a változó) új helyet foglalni neki, és átmásolni oda..."

hát mit lehet erre mondani? :)

router - szerintetek ez oké?

 ( yorkeetech | 2010. október 4., hétfő - 19:11 )

Úgy alakult, hogy új router felé kacsingatok, új lakótárs, aktiv netező, jelenlegi kis portable router igengyakran szénné fagy a sok kapcsolat miatt, úgyhogy szükség lenne egy komolyabb kis kütyüre, ami elbir 3 gépet intenziv adatforgalommal.
Kinéztem egyet, ami látszólag az összes igényt kielégitené. Persze nem olcsó, de ha megbizható jó dolog, akkor kiszoritom rá a zsetont, de gondoltam előbb leinformálódom Ti mit gondoltok.
Szóval a jelölt:
http://ipon.hu/?product_id=128645

xfce - őrült terminál

 ( yorkeetech | 2010. szeptember 6., hétfő - 15:47 )

most raktam fel egy vadonatúj xfce-t.
nagyon tetszik, és eszméletlenül gyors, viszont a beépitett terminál elég furcsán viselkedik.
a magyar karakterek helyett mindössze egy szép kérdőjel virít, és ezt a jelenséget nem tudom hová tenni, lévén ez egy friss arch linux, tehát alig fél órája állítottam be a charsetet, és egyebeket, továbbá ez a probléma kizárólag az xfce termináljában áll fenn, se xterm, se más alkalmazás, sőt szöveges bejelentkezés esetén is minden betű a helyén van.

android - root, vagy nem root?

 ( yorkeetech | 2010. szeptember 1., szerda - 19:08 )

Végre androidos kütyüt használok én is, nagyon tetszik, szép és jó.
Viszont, mint kezdő, az itteni megbizható kockákat szeretném kérdezni, hogy:
- Pro és kontra miért jó/rossz rootolni, illetve van-e értelme végülis?
- Mit nyer az, aki rootolt telefont használ, és mit veszit, aki nem?

Szeretnék tisztán látni ebben a dologban, mert a telómra rövidesen jön majd a 2.2-es frissités, és egy külföldi oldalon olyasmiket is emlegettek, hogy elbukom a frissitési lehetőségeket, és egyéb ijesztő dolgok is előkerültek.
Előre is köszi.

most végülis mi is ez az Ubuntu ONE?

 ( yorkeetech | 2010. augusztus 9., hétfő - 15:22 )

Nemrég újra ubuntard lettem, leginkább kiváncsiságból, tényleg annyira kerek-e ez a 10.04, mint ahogy mondják. Végülis nem akarnék véleményt formálni róla, mindössze belefutottam ebbe az Ubuntu One nevű dologba, és igazából nem világos, hogy tulajdonképpen mi a halált is takar ez?
Látom, hogy valami szinkron, de jó ez, van-e értelme használni, stb, tapasztalatokra lennék kiváncsi..

kdemod, tápegység, mi kell még?

 ( yorkeetech | 2010. július 27., kedd - 11:13 )

hazajövök a nagy lazításból, gondoltam ideje a leveleket átnézni rendesen, erre az asztali gép a következő meglepetéssel szolgál: a gép felpörög és megy, de a monitor néma. ugye tudom, hogy a gépen belül minden rendben van, távollétemben pláne nem lökdöste senki, stb, de azért átfésülöm, de minden oké, bekapcsoláskor is tökéletesen működik, proci felpörög, és a többi. mivel tapasztalataim szerint az ilyesmi sokmindentől lehet, de az én esetemben szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a tápegység vacakol.

google earth portable avagy net nélkül?

 ( yorkeetech | 2010. július 17., szombat - 13:33 )

Nem vagyok tájékozott a fenti témában, viszont a jövő héten esedékes nyaralásom érdekesebbé tételében sokat segithetne, ha a laptopon magammal tudnám vinni a google earth-öt, némi térképezgetést és egyéb dolgokat is tudnék vele spórolni.
Viszont, net nem lesz nálam, szóval meg birom én majd tekinteni rajta mondjuk a horvátországi vir szigetének a képét net nélkül is?
Valakinek valami tapasztalat?