A Sun Microsystems legjobb terméke szerintem ...

Címkék

Solaris operációs rendszer
0% (0 szavazat)
Java platform
0% (0 szavazat)
MySQL adatbáziskezelő
0% (0 szavazat)
StarOffice irodai csomag
0% (0 szavazat)
Szolgáltatások (support, custom solutions, stb.)
0% (0 szavazat)
x86_64 szerverek
0% (0 szavazat)
*SPARC szerverek
0% (0 szavazat)
Egyéb hardver (workstation, storage, stb.)
0% (0 szavazat)
Egyéb, leírom hozzászólásban
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 0

Hozzászólások

bar (sajnos) nem ismerem mindegyik termeket, de nehez volt valasztani...
mivel OS nelkul nem megy a mysql ezert a solarisra szavaztam

--
http://blog.sartek.net

Persze, de a MySQL Solarison kívül a legtöbb operációs rendszerre elérhető, nem mellesleg a svéd AB cég fejlesztette, ez év elején vásárolta fel őket a Sun Microsystems, így lett az ő termékük.

Hiányolom a listából a VirtualBox-ot, amit meg az Innotek fejlesztett eredetileg és szintén a Sun vásárolta fel őket idén.

Meg lehetne szavazást arról, hogy legközelebb kiket, milyen szoftverek gyártóit vásárolja még fel a Sun :-)

A cég neve MySQL AB.
Az AB (vagy finnül Ab) rövidítés ennyit tesz: "Aktiebolag", vagyis "részvénytársaság".

Tényleg, most, hogy mondod, a VirtualBoxot is ők fejlesztik most már...
Akkor oda (is) +1 :)
--
- Name ONE thing that your Linux computer can do that my MAC can't!
- Right click.

Csak azért nem a java, mert nem igaz, hogy képtelenek megcsinálni a 64 bites böngésző plugint. Egyszerűen hihetetlen számomra... hány éves is már az a bug? 6?

Ez engem is idegesít... De ez egy bug? Nem egyszerűen csak lusták? :D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+, Nvidia Geforce 8500GT 512Mb, 2GB DDR2-800Mhz, MSI K9 Neo v3, Debian "lenny", 2.

Tavaly, rendszerfejlesztés kurzuson használtunk valami kód analizáló appletet, tehát Szegeden még használnak. Illetve ha matematikai problémákra keresel rá, akkor is sokszor van applet. Jó, persze nem használják sok helyen, de esetleg ha a sun megcsinálná, akkor az Acrobat-os srácok is csinálnának 64 bites flash plugint.

A java platform legfontosabb (és egyben leggyakrabban használt) eleme a böngésző plugin. Gratulálok, fején találtad a szöget..... -_-

szerk: AMD64 konqurerorban tuti (használom), operában pedig nagy valószínűséggel működik a java, mert egyik se OJI-t használ, így nem kell neki a plugin - az egyetlen ami hiányzik az AMD64 kiadásból.

A Java plugin nem csak az appleteket indítja, hanem a Java Web Startos alkalmazásokat is az rántja be. Tehát ez sem megy 64 bites JRE-vel. Illetve hiányzik ezeknek a parancssoros változata is (appletviewer, javaws).
Mindenesetre Ubuntuhoz van előre csomagolt 32 bites JRE (Java5 és Java6 is), ami tartalmazza ezeket, és szépen futnak amd64-en.

NetBeans - Ami persze nem is annyira Sun, mint a kirúgott, majd visszavett fejlesztőké.

A póló!

Épp a minap emlegettem, ha mást nem is, de pólót tudnak gyártatni. Stabil. Még sosem fagyott le.
--
the tide is turning

Java-ra szavaztam, de beleértem a netbeanst is :)
A második jelöltem lett volna a sparc architektúra, amit nagyon sajnálok, hogy nem terjedt el (még anno a szutyok 8008-as helyett).

"még anno" nehezen terjedhetett volna 1972-ben (i8008), amikor 1985-ben mutatták be.
De igazad van, pont 13 évvel előzte volna meg a korát ;)

Még az i8088 (ami az első PC-ben volt) is 6 évvel előtte jelent meg... Vesztes pozícióról (sokkal később, sokkal drágábban) könnyű nem elterjedni, főleg az "olcsó szart mindenkinek" by IBM&co koncepcióval szemben.

A PC == "teh" desktop kör 85-ben rég lefutott volt... 95-ben már az volt a kérdés, hogy megy-e rajta az MS-DOS ill. később Windows alapú xy szoftver (egyátalán a DOS/Win) - erre egyértelmű a válasz.

UI: a Sun egyátalán próbált a low-end szegmensben terjeszkedni? A "desktop" üzlet többésge Jucika írógépével ott van. A SPARC meg efölött fényévekkel - árban meg ennek a négyzete. Van egy olyan érzésem hogy a te vágyálmodról beszélünk, de belelóg a kezed a bilibe - a Sun meg közben nem is gondolt erre soha.

Nem tudom, hogy megpróbált-e betörni a desktop piacra. Lehet amúgy csak az én vágyálmom, hogy mi lenne, ha nem egy olyan procira épülne a gépem, ami architekturálisan elég gyenge.

(off: nem vagyok SUN fanboi, se intel-gyűlölő. Az Itanium pl tetszik, ahogyan a PPC is [azzal se lenne semmi bajom, ha az apple nem vált x86-ra; valószínű akkor macbookra gyűjtenék, és nem thinkpad-re]).

A solarisra szavaztam, de a lustre is jo dolog.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Hm tényleg, a Virtualboxot és a NetBeans-t is sokan használják. Több Sun cucc van körülöttünk mint elsőre gondoltam, pedig igyekeztem összeszedni :)
--
Keep it simple, stupid.

Szerintem a Java és a MySQL! :)))
--
blackPanther Beta Testing Man

Nem akarom gerjeszteni a trollkodást, de ahogy megveszi egy cég a másik termékét, azonnal a saját sikere lesz a termék kifejlesztése?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Nekem a VirtualBox a kedvencem, és csak utána a starOffice. A java ha majd kicsit stabilabb lesz, akkor már jobban fogom kedvelni, de szerintem még kell neki pár év. Addig is használom, de azért legjobb terméknek nem nevezném...

Nagy Péter
www.konquer.org

Nem tudom, mire gondolsz? A Java egy programozási nyelv, mint olyan, különösebb gond nincs vele, a világon jó pár elég fontos dolog Java-ban lett írva.

Ha azt mondod, x.y appserver sz@r, elfogadom, vagy x.y JSR nincs átgondolva, azt is, de hogy a Java instabil? Van olyan alkalmazásom, ami 1 évet megy átlagban leállítás nélkül, de ha C-ben lenne írva és segfaultolna, akkor sem a C-ben keresném a hibát, de nem is a compilerben..

MySQL Workbench! Kár hogy csak Windows alá van. :(