Wordpress áttelepítése localhost-ról webre (rossz hivatkozások!?)

Sziasztok!

Adott egy Wordpress 3.0.4, és egy belső webszerver egy gépen. Egy wordpress weboldalt fejlesztgettünk a belső szerveren, feltöltöttük tartalommal, képekkel stb. Úgy néz ki hogy már kész, és nyilvánosságra szeretnénk hozni.

A klasszikus módszer alapján csináltam egy mentést az adatbázisról, feltöltöttem az oldalt egy FTP szerverre, majd a nyilvános webszerver adatbázisába beimportáltam a lementett adatbázist.

Nagyszerűen bevette, működik is az oldal, viszont a cikkekhez és oldalakhoz hozzáadott képek meg egyéb fájlok hivatkozása maradt a http://localhost...stb.

Nézegettem az SQL REPLACE-t is hogy mondjuk átírjam egy parancsra minden ilyen hivatkozást, de valamiért nem megy.

Esetleg valaki ebben jártas nem találkozott hasonló problémával?
Valami ötlet, hogyan lehetne gyorsan lecserélni azt a rengeteg localhost hivatkozást?

Üdv,
tomseck

Hozzászólások

Az adatbázis mentésben a "http://localhost/" bejegyzéseket kicseréled egy szövegszerkesztővel a számodra megfelelőre és azt töltöd föl.

Szerintem a legyegyszerűbb, ha a kidumpolt adatbázisban vi, majd :%s/localhost/www.valami.hu/g
Ezután importálhatod az új helyre. A www.valami.hu természetesen a megfelelő url.

Köszönöm, ésszerűbb ha nem az sql-ben intézek változást, hanem a közvetlenül a wordpressből az export menü segítségével kiexportált XML fájban eszközöljük a cserét.

Az összes localhost/ -al kezdődő hivatkozást átirattam a domain nevére.

Köszönöm mégegyszer mindenkinek!

Te tudod, hogy jó neked. Én úgy szoktam, hogy postgresdump, targz a documentroot-ra, áttesz az új helyre, a szükséges módosításokat megcsinálom a dumpban, postgresbe beimportálom, documentroot-ba kitömörítem, beállítom a szükséges jogokat, majd újból létrehozom a cache-t. De ez mindenkinek a saját szája íze szerint történik szerintem.