Microsoft Technet : Ingyen letölthető tananyag és virtuális gépek a laborgyakorlatokhoz

Valamikor pár hete volt hír, hogy ismét lesz "Informatika tisztán". Ekkor el is raktam magamnak könyvjelzőbe, de azóta nem túl sokat foglalkoztam a dologgal. Aztán ma rákattintottam és elkerekedett a szemem, mert ilyet még nem láttam a Microsoft -tól: ingyen letölthetővé tették a teljes előadással kapcsolatos IT tankönyvet. A második dolog már sokk-ként ért: letölthetők a laborgyakorlatokhoz szükséges virtuális gépek image fájljai (Windows Vista és Windows 2003 R2 Enterprise). :)

A virtuális gépek használatához a MS által szintén ingyenesen biztosított Virtual PC 2007 szükségeltetik (vagy Virtual Server). A program maga egyébként nekem szimpatikus. Ugyan funkcionalitásában a VmWare jóval többet tud, de a Microsoft laborgyakorlatokhoz tapasztalataim szerint jobb a Virtual PC 2007. (Pl. egyszerűbb az ablakok kinagyítása, a virtuális gép képernyőfelbontását automatikusan átallítja, stb)

Ezek után már természetesnek vettem, hogy az előadás prezentációs anyaga is letölthető Powerpoint formátumban. Csemegének a végére pedig a videó-prezentációk és az online laborgyakorlatok maradtak.

Tényleg őszintén meglepett a Microsoft ezen lépése, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek. Persze lehet jönni azzal, hogy M$ agymosás az egész, így vezetik meg a népet, mert ingyen okítják a termékeik használatát és több a marketinges haszon, mint a jó szándék. Lehet. De nézzük a dolgok jobbik oldalát: elkezdődött valami. Eddig még ilyen sem volt, ezt szerintem simán vehetjük egyfajta nyitásnak a Microsoft részéről.

Ez egy kiváló lehetőség azoknak, akik szeretnének megismerkedni a Windows rendszerek adminisztrációjával. Akár Unix/Linux szakemberként kíváncsiságból, akár egyszerű érdeklődőként (de persze már min. WinXP -s felhasználói tapasztalattal).

Nem a flame kedvéért nyitottam a topic -ot és jómagam vegyesen használok is, meg adminisztrálok is Unix/Linux/Windows rendszereket. Tehát nem M$ fan vagyok, a vád nem áll meg! :P

Jah és mielőtt a lényeg kimaradna, itt a link: http://www.microsoft.com/hun/technet/?article=f0c8cf69-ae4c-4b1b-b333-9feeda419509

(FF böngészőben működött a weblap csodák-csodájára és a letöltés is elindult minden kérdezősködés nélkül... mivel még nem töltöttem le a teljes anyagot, a kipróbálásra csak holnap lesz időm)

Have fun! :)

Hozzászólások

"simán vehetjük egyfajta nyitásnak a Microsoft részéről"

Kinyitotta az erégcsapdát. :)

Azt hiszem valamilyen szinten a virtualis gepek kompatibilisek egymassal, vagy konvertalhatoak ide-oda. Peldaul a qemu tobb masik gep formatumat ismeri (HW-t persze nem feltetlenul).
Akkor ez most azt is jelenti, hogy ingyen hasznalhato a Vista es a 2003? Mert ha nem csak a win alatt futtathato VPC-n mukodik, akkor ettol kezdve minden futtathato Linuxon, lehet migralni :).

----
Be nice to America. Or we'll bring democracy to your country.
honlap készítés

megnéztem az anyagot, nagyon korrekt, lehet belőle tanulni

B10

ez nem ujdonsag, régebb ota lehet ilyesmiket letolteni.
________________________
Blog

Ez tök jó, de kell ez tényleg valakinek? Mármint hogy így jutni vistához. pfhh
---MacOsX10.5, MB---