használható PGO

Fórumok

ha valaki még nem tudná, pár hónapja elérhető a larrythecow.orgnak köszönhetően a régi stílusú, kereső funkcióval is rendelkező, azaz használható packages.gentoo.org. azaz ebben az esetben PLO.
volt róla hír a magentán, de itt a hup.hun még nem írt róla senki.

úgy tűnik a gentoo jelenleg a totál bazaar modell mintapéldánya. még a hivatalos anyaprojectnél eléggé sok probléma van mostanában, különösen a web alapú szolgáltatásokkal kapcsolatban, addig a független, sokkal rugalmasabb unofficial egyéni kezdeményezések kiváltják/helyettesítik ezeket, a felhasználók szempontjából fontos szolgáltatásokat.

PLO
gentoo portage
gentoo wiki

Hozzászólások

Hi!

Én elég rossznak tartom ezt. Főleg hogy én nem teljesen bízok meg a nem hivatalos adatokban (rossz szokás).
Engem nagyon zavar hogy nem működik a PGO rendesen.
Mondjuk én ehelyett az esearch csomagot dobtam fel, és az esync (ez lefutattja az emerge --sync; parancsot) az adatbázisa frissítése után kidobja a megújult/változott (akár downgradelt) csomagokat, nekem elégséges...
Ha keresni akarok akkor az esearch csomagnév parancsot használom,
ha csak csomagnév alapján keresek és tudom hogy nagyon sok találat lesz,
akkor is segít az esearch parancs a -c paraméterrel (ez csak a csomagneveket dobja ki)

kedz

őszintén szólva én a hivatalos forrásokban sem bízok meg feltétlenül. lásd a nemrég történt debian openssh affairt. máshol is lehet egy Kurt Roeckx féle maintainer, és onnantól lőttek a hivatalos forrás biztonságának. a gentoowiki így unofficial állapotában is az egyik legnagyobb gnu/linux howto gyűjteménnyé nőtte ki magát mára, és nemcsak gentoo userek olvassák. a PLO pedig ugyan milyen kárt okozna? max szándékosan dezinformál az aktuális csomagokról. ennek sok értelme nem lenne, és a levelezési listákon, fórumokon is hamar híre menne. ráadásul az első emerge parancs után ki is kerülne a turpisság. ha már itt tartunk, imho mindenféle ubuntu repo zabolátlan használata sokkal nagyobb kockázatot jelent, mint egy unoff csomagkereső, ami ráadásul csak weben érhető el, és sosem lesz közvetlenül része a rendszerednek.
az esearch természetesen szintén jó kereső. de nem árt ha vannak párhuzamos megoldások, ugyanarra a feladatra.

a gentoo coreteam webes teljesítménye eléggé csapnivaló volt az utolsó 10+ hónapban imho. és tessék lett alternatív híroldal, alternatív újrégi, és működő keresővel. volt igény, a hivatalos megoldás váratott magára, így lett nemhivatalos de működő. ez a bazaar modell a gyakorlatban.