TFT/LCD de milyet

Hi all

Ugy nez ki hogy hamarosan uj monitort kell vennem es ha mar igy adodott akkor szoba kerult hogy vegyek TFT/LCD monitort.
Na de milyet melyiket , ebben kernem a segitsegeteket.
Varom a javaslatokat es tapasztalatokat , max 50E HUF az anyagi hatar.
Elore is koszonom.

Hozzászólások

Ja es a lenyeg ki is maradt hogy mire is kene.
Altalanos otthoni felhasznalasra lenne film, bongeszes, miegymas valamint neha jatszok is. A kesleltetesi ido max 8ms.

szerintem az 50e HUF az pont az a határ, amiért még pont nem kapsz jót. ráteszel még néhányezer forintot, és lőn...

a 15"-os modellek mára kifutottak. (jogosan)

a 17"-os modellek 1280x1024-es felbontást használnak, ami a tapasztalatok alapján túl sok a fizikai képméretéhez képest. egyszerűen túl pici rajta minden. többtucat céghez szállítottunk 17"-os monitorokat nagy tételben, szinte mindenhol azt kérték 1-2 hét után, hogy állítsuk nem-natív felbontásba, mert nem látják... persze, ha szerencséd van, akkor ikonokat, fontokat át tudod méretezni, de ez pl. a weboldalak többségén nem segít. a szoftverek dialógusablakairól nem is beszélve.

egy 17"-os analóg TFT manapság kb. 40e, egy DVI-s modell kb. 50e forintnál kezdődik.

19"-os modell remek. manapság szinte mindenki azt rendel, mert - szerencsére - mára alig drágább a 17"-osnál, viszont sokkal jobban látható, és szép nagy :)

egy 19"-os analóg TFT manapság kb. 50e, egy DVI-s modell kb. 60e forintnál kezdődik.

én analóg bemenetes TFT-t nem vennék magamnak. (céghez, többszáz darabot, kommersz, DVI nélküli gépekhe z persze más...)
kb. 10-15 ezer forint, és a tökéletes kép (DVI) kontra zajos-hullámzó-elmosódó-kilógó kép (analóg) között lehet választani.
igen, láttam már olyan gépet, ahol egész jó volt a kép analógon... te az általános tapasztalat nem ez... arról nem is beszélve, hogy manapság a TFT-k többségéhez olyan rossz minőségű analóg kábelt adnak , hogy az első tennivaló egy rendes, árnyékolt kábel beszerzése...

érdekes még: kontrasztarány, zero-bright-dot garancia, stb.

ja, és a TN és MVA/PVA panelek között is nagy különbség tud lenni. (az utóbbi javára)

szóval, ha engem kérdezel, mindenképpen 19"-os, DVI-s modell.

Ha a felbontast allitottatok at nekik, es nem a betu, ikonmeretet meg hasonlokat, akkor az titeket minosit. En amugy 14 colos notebookon hasznalok 1400x1050-es felbontast, ez mondhatni tokeletes, szoval embere valogatja. Szerintem a 19 colosnal nem er annyit, hogy csak fizikailag nagyobb, es "ugyanakkor helyed van rajta".

hat ugy latom marad a crt ha nagyon vennem kell de lehet varok meg valamennyit a monitorvasarlassal.
Koszonom a segitseget.

TFT/LCD mindig így látom, de mi is a különbség?
Az LCD a régebbi technológia? Mégis mi a különbség?

Köszi :)

Sziasztok!

Öcsémnek nézek monitort, egy 19" TFT-t szeretne. A gond az, hogy kb 35e pénzt tudott összespórolni (még iskolás, szóval már ez is szép teljesítmény) és ilyen áron nem nagyon találtam monitort.
Viszont ma egyik partnerünk küldött emailt, hogy van akciós monitor raktáron. Kb 35e-ből ki is jönne ez:

MIRAI 619N 19" 1280*1024, 300cd/m2 700:1 kontraszt, 5ms, 150/140 rálátási szög. 3 év garancia, 72 órás pixelhiba garancia.

Szerintetek merjem ezt venni? Nem tűnik annyira rossznak ezért a pénzért, csak erről a márkáról még nem is hallottam. Nagyon noname-nek tűnik. Valakinek tapsztalat esetleg?

-- pgergely --

Hello!

Nekem egy Samsung 940N figyel az asztalomon, en nagyon meg vagyok elegedve vele. 3 ev gari, ha jol emlekszem, es subpixel hibanal is cserelik mar a keszuleket. 19", 8ms, 300cd/m^2, 700:1 kontrasztarany, 1280x1024@75Hz, D-sub csatlakozas. Depon 38k a minimalara. Csak ajanlani tudom.

Szeretném kérdezni valaki otthon van monitor terén?

Mert kaptam egy Sony "19-os TFT-t típusa SDM-HS 95 és szeretném tudni, hogy milyen jó, rossz stb. és a legfontosabb, hogy hány millisecundumos mert ez se a használatijából sem a hozzáadott cd-ről nem derül ki, unokatesóm szerint 16 millisecundumos, de nem biztos benne.

Ja és a panel a-SI TFT ez mit jelent jobb a TN típusnál mert a samsung "15-ösben az van?

Sajnos a sony weboldalán nem találtam semmit ami erre utalna.

Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv

---------

Hamis Windows Legális Lunux

Egyébként megint sikerült egy olyan eszközre szert tennem (pechemre) ami szuper hiper titkos sőt biztos kimondott az USA hadseregének, CIA, FBI, stb. fejlesztették ki mert annyira titkos, hogy a google-n sem találni semmit róla, ha valaki mégis tud valamit eme titkos csodafejlesztésű moncsiról kérem írja ide.

Előre is köszönöm.

Üdv

------
Hamis Windows Legális Lunux