(Még nem jelent meg a) Firefox 2.0

Címkék

Megjelent a Firefox 2.0 végleges verziója a mozilla.org FTP-jén. Mind a linuxos verzió (angol és magyarul egyaránt), mind pedig a win32 eredeti és lokalizált változat.

Frissítve: noha minimum 10-en küldték be, hogy megjelent a Firefox 2.0. a helyzet az, hogy nem jelent még meg - a szerk.)

Hozzászólások

ezt is tessek hozza elolvasni

Huh.. Hát én most felraktam a win32-est melóhelyen gyorsan, de nagyon bugos még szegényke.. Főleg a Tab-ok kezelésével van bajom, meg a Back funkcióval ( 1xűen nem tudomn előhívni.. ).. Tab-oknál meg hiába hívok be új Tab-ot, és gépelek be a címsorba bármilyen URL-t midnig csak az első TAB-on akarja megnyitni... Szal megy vissza 1.5-ös..

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Furi.. Igaz nem úgy raktam fel, hogy az 1.5-öt uninstalláltam, majd utána fel a 2.0-át, hanem kapásból update-eltem... Elvileg ez még lehet gond.. Majd ha ismét lesz szabad 15 percem ismét ránézek..

Viszont most találtam még 1 hírt, ami meg az eredeti címet támasztaná alá:
http://it.news.hu/c.php?mod=10&id=21046

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Oks sorry mindenkitől.. Jogos.. A FasterFox-ommal akadt össze.. Most le lett tiltva, és szépen megy ahogy illik.. :) ( legalább is azóta nem találtam újabb hibát.. )

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Fel lehet-e úgy pakolni 2.0-t és az 1.5-öt egyszerre (WinXP), hogy más konfigurációs-cache-stb könyvtárakból dolgozzanak? Tehát párhuzamosan a kettőt?

en ezt igy csinaltam meg. letrehozol mondjuk egy FFprofile15 konyvtarat, ebben lesz a profilod, aztan a firefoxot a kovetkezo paranccsal inditod:

@start "%PROGRAMFILES%\Mozilla Firefox\firefox.exe" -profile FFprofile15

ezt elmented egy .bat fileba, es aztan csak azt intidgatod.

pisz, bud

ps: gondolom *nix alatt is hasonloan mukodik a -profile parameter, ott meg nem probaltam, ez meg csak win-en kellett nekem eddig.

Most akkor van stabil, vagy nincs stabil? Nekem par nappal ezelotti van, de az annyiszor kilep, hogy mar kiidegel...

(Amugy Safari nincs portolva linuxra?)

De miért használja az ember fia a mozilla (jelenleg) lassú ftpjét amikor van nékünk téglákból épített szép fsn szerverünk is? :)

mj: Az hogy van ilyen szerver igaz lesz a kiadás után is...

firefix 2.0 RC3 win32: gyorsabb, mint az előző széria

CIB internet bankolásnál valamivel jobb a helyzet Java-val: már tudtam vele bankolni a Java-s applettel, de applet ablak becsukása után elszáll.

Azért így már jobb, mint ezelőtt, hogy az applet fagyott ki - de azért még van mit csiszolni a fiúknak.

KDE 3.5.4-et hasznalok, elozo ff-nek kb 2 betumerettel kisebbek voltak a menui mint ahogy a gtk programoknak (meg a qt-seknek) be volt allitva, most meg 2 vel nagyobb:) mi a jo uristen okozza ezt?

persze ha utanaallitok a .gtkrc-2.0 -ban, akkor nem koveti a valtozasokat a fontmeret, mintha hard-coded lenne:S

::powered by Archlinux

A www.firefox.com-ról közvetlenül letölthető, tehát akár hivatalosnak is lehet tekinteni.

Viszont valaki elárulná, hogy:
1. Hogyan lehet megszabadulni a tab bar design-jától?
2. Hogyan lehet eltüntetni a tabonkénti [X] gombot?

Nagy hirtelen egyikre sem találtam módot.

--
tetemes

Köszönöm!

1. igen, az árnyékolással van gondom, mert lehet, hogy szebb, de nehezebb is olvasni rajta.
2. hmmm... arra nincs about:config-os megoldás a tarsolyodban, hogy hogyan lehet azt az egy megmaradó [x]-et visszavarázsolni a jobb felső sarokba? Mert úgy lenne értelme igazán.

1: próbáld meg az 1.5 theme-jét betölteni.

2: elsőre nem láttam triviális megoldást, aztán gondoltam sok ilyen "retro" érzésű ember van, szóval gugli...nem jártam messze a megoldástól:


      0 - Display close button only on the active tab
      1 - Display close buttons on every tabs
      2 - Never display close buttons
      3 - Display single close button at the end of the tab strip (This is the old, default Firefox 1.5 behavior)

A lapfelsorolások eltüntetését passzolom, de biztos ki lehet törölni valahogy a tab sáv template-jéből

Allat! Errol a harmadik lehetosegrol nem tudtam, pont ez kellett.
Most mar csak az hianyzik, hogy ne jegyezze meg melyik tab volt kinyitva elotte, amikor lezarok egyet. Van ugy hogy ket egymast koveto tabot kell lezarnom, 1.5-ben nagyon szepen mukodott, ketszer klikk a piros gombra :) Ebben az ujban viszont sose tudom hogy hova fog ugrani miutan lezartam egy tabot.

pisz, bud

szerk: meg is van: browser.tabs.selectOwnerOnClose tudok mi? :D
Most mar csak az hianyzik hogy ne legyenek olyan bohom szelesek a tabok fent, es tobb ferjen el.

szerk2: ez is megvan: browser.tabs.tabMinWidth = 50. Most mar majdnem ugy mukodik mint az 1.5 :D Jol elvagyok itt magamnak...

szerk3: mar csak azt a list all tabs bizgentyut kellett eltuntetni, itt le van irva az is, a tobbivel egyutt: http://mozillalinks.org/wp/2006/10/firefox-2-tweaks-tab-browsing/