Video vago

Fórumok

Tudna-e valki egy jo es egyszeru video vago progit ajanlani? Pontosabban egy olyan progi erdekel ami kepes egy 1.4GB-s .avi filet 2 700MB-se alakitani...
Mar probaltam a Kdenlive-ot de nem ismeri fel az .avit-t
Elore is kosz!

Hozzászólások

Engem olyan erdekelne, ami tud divx-et vagni. Tudom, hogy letezik, valami Fedoras ize, de nem emlekszem a nevere.

Ja, most latom, hogy ez tamogatja a DivX-et. Megnezem ezzel.

Szerintem ez mencoderrel nem lehet probléma.

A -ss -sb -endpos kapcsolókkal érdemes operálni.

Csaba

Igen, feltéve ha keyframek közt akarsz vágni, nem másodpercre pontosan :P
Ugyanis a MPlayer/MEncoder arra teker, hiába a másodperc megadása, az csak valami homályos távoli támpont nekik. Pontos vágásra használhatatlan (ahol még sokszor a tized/század másodperc ill. egyedi képkocka is számít).

-sb (also see -ss) Seek to byte position. Useful for playback from CD-ROM images or VOB files with junk at the beginning.

Innentől kezdve felejtős, x byte-tól kezdi egyátalán értelmezni a fájlt, ezt használva hibátlan, főleg indexelt(minden AVI, OGG, MKV, Real, ...) és/vagy köztes és számított képeket tartalmazó (a legtöbb mai videokodek így működik) anyagnál sejthető az eredmény......

Tehát MEncoderrel a -ss és -endpos kapcsolóval kell addig szórakozni amíg sikerül eltalálni egy keyframet, persze minden próbálkozásnál generálva legalább 1 700 MB-os fájlt... Sajnos ezzel a módszerrel sokkal több a szívás mintha fogna egy avidemuxot és kettévágná.

Ilyenre jó megoldás a Kmenc15 ami egy egyszerű és könnyen kezelhető mencoder frontend.

urpmi kmenc15 :)

Koszi a valaszokat!
Feltettem az avidemuxot es pontosan azt csinalja ami nekem kell.... gyakorlatilag ellege gyenge vagyok ami a video vagast illeti de az Avidemuxal siman boldogulok meg megprobalom a tobbi javaslatot is :)
ja es feltettem a Cinelerra-at is csak az egy kicsit bonyolultnak tunik... az valahogy inkabb moziszerkesztonek tunik... :)

Én a cinerelát használom, bár elég nagytudásúvagy 1 hómapig tanúltam, ( azért vannak vele terológiai problémák :) ) nem tudom hogy van e belőlle mandrake csomag, de fordítsd le és úgy is jó én is kézzel forgattam (mondjuk én gentoo alá)
A veblap ahonnan letölthertő:
http://heroinewarrior.com/cinelerra.php3

Lives ?
homályosan emléxem mintha tudná .--

-TamsA-