youtube szűrővel? létezik?

Fórumok

létezik olyan kiegészítő/kombó/akármi megoldás, amivel bizonyos videókat ki lehet szűrni/cenzúrázni a youtube videók listájából?

pl.: h. ne lássa az ember a böngészőben a:

  • tátott szájú thumbnail-es videókat
  • celeb
  • zene
  • táncikálós
  • non-technikai sport
  • "meg fog lepődni"
  • "trükk, amit nem akarják h. megtudj"
  • játékok
  • női bugyik/hátsók/dekoltázs thumbnail-es videók

most csak az alap firefox (telón is) + ublock origin+adguard adblocker megy h. legalább reklámok ne legyenek :)

Hozzászólások

...meg a tiktokrol a tincitancit, a twitterrol a fasisztakat, a faszbukrol az idiotakat, stbstb...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ha jól értem tulajdonképpen a youtube algoritmus ellen akarsz küzdeni, mivel ugye elméletileg amire feliratkozol, azt látod. Ez természetesen nincs így, de azt hogy a blokkolásaid és feliratkozásaid ellenére a képedbe tolja amit ő gondol, azon esetleg egy másik frontend segíthet pl. invidious.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

A YT teljesen random videókat is ajánl. Többnyire azokat, amelyeknek hirtelen fut fel a nézettsége. Nekem egy időben divatbemutatós videók jöttek, holott a női divat annyira se érdekel, mint vadászvizslát a kvantumfizika. Kb. a huszadik "Nem érdekel" és "Ne ajánld ezt a csatornát" után aztán leszokott róla.

Én úgy látom kellően okos a youtube algoritmus, nekem például nem listáz olyan dolgokat amire nem vagyok kíváncsi, szinte csak olyan dolgokat ad ki amikre korábban már rákerestem, és szoktam nézni egyébként is.

Viszont a főoldalon a felajánlott videók neve mellett ha rákattintasz a három pöttyre, ott van olyan opció hogy "Not interested", magyarul gondolom olyasmit ír hogy Nem érdekel, akkor figyelembe fogja venni az algoritmus hogy téged az nem érdekel.

Androidra brave böngésző

Android tv-re smartyoutube

Ezeket nem tudod szűrni. Annyit tudsz csinálni, hogy Google-account-tal lépsz be, és feliratkozol téged érdeklő csatornákra, és csak azokat nézed, meg amit a rendszer az oldalsó sávban még arra ajánl. Kerülöd a YouTube főoldalát, helyette a Feliratkozások aloldalát látogatod csak. Akkor nem ajánl fütyiségeket. Ha így megnézel egy csomó téged érdeklő videót, akkor onnan már jobbak lesznek a főoldalán az is ajánlások, és nem lesznek ilyen tátott szájas, meg táncikálós videók.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Sokkal gyorsabban töltődne be a szennytől mentes tartalom, ez biztos. :)

vfero

Szerkesztve: 2023. 04. 23., v – 07:14

tátott szájú thumbnail-es videókat

Ezt a buziságot kitalálta valami fasz marketinges a hülyék amerikájában, azóta az ottani összes jutuber átvette azonnal. Amúgy "hasznos" csatornák is rendszeresen alkalmazzák, mert mint tudjuk mindenki kurva és bármit megtesznek a nézettség növeléséért. Ha van 1 millió felíratkozó, akkor kell 2. Ha van 2 millió akkor meg 10 kell. És így tovább. Valamiért ez a tátott száj vonzza az átlaghülyeamerikai nézőt. Vagy a szopáshoz van köze, vagy a debilséget szimbolizálja (nem tudtam eldönteni), és az átlaghülyenéző szimpatizál a thumbnailen látszódó debil fejűvel. Hogy ha az is hülye hozzá, akkor én is felvállalom h. hülye vagyok, és megnézem a videót h. miért is hülye ő. És bumm, +1 néző bezsákolva.

"meg fog lepődni"

Végigpörgetek egy index vagy 444 szennyújság főoldalt, 300 linkből 250 így van szövegezve. Hányok én is ettől. Csakazértsem nyomok rá, inkább továbbpörgetem rohadjon meg az összes zsurnaliszta fasz.

A víz ideát oldalán mi meg (még!) viszolygunk ezektől a faszságoktól. De mint minden szar amit a víz másik oldalán kitalálnak, átfolyik ide is. Mind. Mert működik, sajnos.

Szerkesztve: 2023. 04. 23., v – 07:18

van ezeken kivul mas is? egyszerubb lenne azt felsorolni, mit szeretnel latni :)

amugy YT-n nincs valami szoveges leiras amire szurni lehetne?

facenal az FBP tud a kep alt text-jere szurni, pl. ki lehet egyszeruen szurni a kutyas, kisbabas kepeket...

dehogy az user. az FB valami AI-val (kepfelismeres) csinalja automatikusan, es egesz jol. legalabbis a kutya/macska/gyerek/kocsi/kaja/stb dolgokat felismeri. meg a kepre rairt szovegeket is (OCR). gondolom latasserulteknek vagy lynx usereknek szanjak, de erre is hasznos.

Eleg nehezen kategorizalhato (szurheto, greppelheto) halmazt allapitottal meg. Szerintem a DIY MI elso ertelmes feladata ez lesz, hogy megallapitsa, hogy az adott videon egy voros szalag vagy egy szoros valag van-e, es ennek megfeleloen letilthassa.

Meg fogsz lepődni, de az általad problémásként jelölt videókat szinte fel sem ajánlja nekem a youtube, é nem kellett semmi szűrő, egyszerűen használtam a szoftvert. Like-oltam ami tetszik, dislike-oltam ami nagyon zavaró, és feliratkoztam arra, ami érdekel.

Ennyi. Az algoritmus tanul. 

Ha neked ennek ellenére a fenti videókat adja, akkor te valahogy tettél ellene, hogy ne tanuljon tőled, majd aztán elvárod, hogy az igényeidnek megfelelő videókat adjon. Fene se érti.

Ps: Nem azt mondom, hogy az algoritmus százas, és sose keveredik be olyasmi amire nem vagyok kíváncsi, vagy ami minőségileg alacsony. De szerencsére ez az elenyésző. Mondom. Algoritmus.

A legjob szuro, ha direkt linkeket mentesz el azokra a csatornakra, amelyeket nezni akarsz. Szinte kizart, hogy 50-nel tobb lenne, de par havonta egyszer tehetsz egy kirandulast. Kezdokepernyore hetente ha egyszer lepek, de akkor is tudom, hogy mit keresek.

+ FF privat mod, de legalabb allanto cookie torles

+ ublock origin

+ nem jelentkezel be soha

Az IP cimre is ratanul, szoval a csalad tobbi tagjanak a zaja azert bejon.

Egy ideje én is ezen gondolkodom. Vagyis hülyeségszűrőn.  Pl címsorban kérdőjel alapból ban.