osmand

Fórumok

Sajnos nem találom a topicot ahol olvastam erről.
A lényeg, hogy aki használja árulja már el, hogy lehet a navigációt rábírni hogy megmondja merre menjek?
Az útvonalat megtervezi, mutatja is, de akármit állítok a nyelvi beállításokon, nincs hangja. A magyar TTS fájlt letöltöttem.

Hozzászólások

9.0-es Android és fizetős osmand+ esetén nálam ennyi volt (valószínűleg a normál osmand esetén is így néz ki):

Android: Settings -> System -> Languages & input -> Text-to-speech output, itt megkeresed az Install voice data-t és ott felrakod a magyart.
Osmand: Menu -> Settings -> Navigation settings -> Driving (vagy amelyik profil éppen kell) -> Voice guidance, itt kikeresed az "Install more..."-t, majd felrakod a magyart és kiválasztod.

Bocs az angol menüpontokért.

Hangnavigacio kimenete mire van allitva?
Telefon text to speech engine-ben a magyar nyelv telepitve van? Ezzel volt mar gondom, ugyanis a Lineage OS Pico nevu tts nem tamogatja a magyart, kell neki a google fele verzio.
Meg valami, ha az F-Droidbol telepited az osmand-et, akkor a terkepek mennyisege nem korlatozott.

Ez egy régebbi készülék. Huawei P9 Lite 2016, Android 7.0 van rajta.

Android: Settings -> System -> Languages & input -> Text-to-speech output,

Nálam ilyen van: Beállítások/Speciális beállítások/Nyelv és bevitel/
De nem találok kimenetet. "Google hangalapú gépelés" létezik, de az automatikus. Magyar, és angol. "Offline beszédfelismerés"-nél nincs magyar lehetőség.
Voice match - nem élesíthető.

OSMAND - A magyar TTTS felolvasó telepítve van. A hangkimenet a zenei csatorna.

Továbbra sincs hang.

Találtam 4.4-es Android-t magyarul, hátha azzal közelebb leszünk.

Nyelv és bevitel -> BESZÉD szekció -> Szövegfelolvasó kimenet
A preferált motor listában van egy Pico TTS és a 'Google Szövegfelolvasó'. (Ha ez utóbbi nincs fent, akkor a Play Store-ban megtalálod, mert a Pico TTS nem tud magyarul.)
Mellette a beállításokban válaszd ki nyelvnek a magyart és telepítsd a magyar hangadatot. Ha kész, akkor nyomj a telefonnak egy újraindítást, úgy emlékszek, hogy nálam kellett.

A reszletes terkepet is letoltotted? Angolul se megy? Nalam a Google szarok nelkuli LineageOS-en siman megy az OsmAnd~ TTS funkcioja a gepi hanggal es az elore felvett hanggal is. Az android settings -> languages & input -> text-to-speech reszben (csak) a Pico TTS nevu cucc van, annak a beallitasai kozott nincs magyar nyelv, csak angol, nemet, franszia, stb. Ebbol is arra kovetkeztetek, hogy az OsmAnd nem hasznalja/nem feltetlenul hasznalja az Android beepitett TTS-et, hanem sajat erobol oldja meg, igy nincs ertelme az Android TTS reszet allitgatni.

A felvettet. Most kiprobaltam a TTS-t is, az valoban nem mukodik, angolul probalja kiejteni a magyar szoveget. Ugy emlekszem regebben az is ment, de nem vagyok biztos benne, nem hasznalom magyarul. Ugy emlekszem a TTS-t gagyinak, a felvettet felkesznek talaltam (bizonyos mondatoknal az is angolra valtott), ugyhogy angolra allitottam.

Nos, siker! Én már nem is emlékeztem rá, de le volt tiltva a Google felolvasó. Ezért nem volt hang. Ilyen kis apróságok okoznak nagy bosszúságot.