LG G4 battery drain

Fórumok

Haló!

LG G4-em van, amire hasznos frissítés jó ideje nem érkezik már (2016-07-01 biztonsági javítási szint), leszámítva tavasszal a néhány (feltehetőleg) GDPR-ral kapcsolatos újabb EULA/TOS/whatever kérdést.
Tavasszal vettem bele új akkumulátort (elvileg igazi!, még LG logo is van rajta), így gondoltam, még legalább egy ideig jó lesz majd, míg nem találok valamit a piacon, ami meggyőzne.

Nos, az a kis idő mintha még a találkozás előtt lejárt volna, ugyanis valami történt péntek délután (2018-11-09 CET). Ez a szerencsétlen készülék nagyjából 2-3 óra alatt teljesen lemerül, korábban azért reggeltől estig megvoltam vele. A merülésen túl érezhetően, hogy melegebb a telefon, nyilván dolgozik valamin.
Először arra gyanakodtam, hogy valamelyik, az éjjel felkerült - többek között természetesen biztonságot és teljesítményt is javító - frissítés hozta magával.
Mivel szerettem volna már szombaton is használni hotfixként a factory reset mindent megoldó módszeréhez folyamodtam. Ennek köszönhetően a szombat este 6-7 körül még üszkve a fele delej megvolt a akkuban (legalábbis az ikon ezt mutatta). Aztán egyszer csak újra érezni kezdtem a zsebemben, hogy melegszik a kis szemét és igen, újra csak pár órás üzemidő jut ki nekem osztályrészül.

Mire tudok gondolni?
Továbbra is fennáll a lehetősége, hogy a stabilitást, sebességet és különböző programhiba javításokat eszközölő frissítések egyike okozza a gondot, főleg, hogy a telefon fő fogyasztóként a Google és a Google-szolgáltatások nevű processeket(!?) említi 14-14% felhasználással. Aztán ott van még az Android operációs rendszer a maga 7%-ával, a Telekom 6%, és a többi, és a többi. A processek mellett lévő leállítás gomb a legritkább esetben sem csinál semmit, ezek futnak, ha akarom, ha nem.
A másik ötletem arra alapul, hogy maga a magasságos issue tracker sem tudja már, milyen lyukak vannak ezen a valaha technikai csodaként, zászlóshajóként nevezett mobilon. Ha hozzáveszem, hogy manapság oly divatos a crypto bányászat, el tudom képzelni, hogy valami program észrevétlenül bejut, elszabadul, álcázza, elrejti magát majd bősz bányászatba kezd. Abban meg csak reménykedni tudok, hogy eközben adatot nem lop.

Kérdezem hát, hogy hallottatok-e ilyenről, elképzelhetőnek tartjátok vagy inkább csak lejött a call az LG-től vagy Google-től, hogy a tulajdonost (vagy bérlőt?) mielőbb ösztönözni kell egy újabb készülék vásárlására?

Hozzászólások

sub

Nekem is ilyenem van, magyar boltban elvileg eredeti új LG akkut vettem hozzá. Ilyeneket nem tapasztaltam, de ha használom akkor tud melegedni.

Mennyire biztos az, hogy eredeti az akku? Még a másolatot is másolják. És ráteszik gond nélkül az LG logót. (hint: vagy ~5 akkut dobáltam ki az elmúlt két évben különböző telefonokból, és mindig megbántam amikor az aliról berendeltem valami jónak tűnőt. Még odáig is elmerészkednek hogy sokkal nagyobb kapacitást ráírnak a valódinál (pl. 3800 mah-ot irnak a valójában 2000-2400-asra).

szerk.: ha biztos akarsz lenni a dologban akkor eredeti akkut vegyél hazai kiskerből, ez ugyan drága, de kissebb a kockázat. Illetve, ez egy (elvileg) német gyártó, és nekem bevált: https://www.cellephone.de/en/cell-phone-accessories/polarcell-battery/l…

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Hát nézd, én ránézésre nem tudom megállapítani, hogy mi számít eredetinek és mi nem. :)
Azt gondolom, hogy bármilyen matricát rá lehet tenni bármire, csak fogja a ragasztó. Aztán, hogy amikor a matricát vették, akkor a számlát LG Inc. nevére állították-e ki vagy valaki máséra, azt nem tudhatom. :)
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Nekem is volt már ilyen 2x is. Mivel én kézzel frissítem a progikat, azért egy ilyen után elég durván melegedni, meg merülni kezdett a teló. De hála istennek, mivel custom romom van, ezért itt lényegesen jobban lehet ezeket kezelni.
Például ideiglenesen, vagy véglegesen lehet blokkolni (szinte) bármit. Szóval custom romra fel. Egyébként a fordítás sem nagy etvasz. Egy virtuálisgép, kicsit több hely, és egy kis rendszergadiság kell hozzá.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.