Zimbra tapasztalatok

Sziasztok!

Felvetődött bennem, hogy pár helyemen átállok Zimbra-ra. Egyenlőre Open Source verzióval.

Van esetleg aki használja régebb óta? Beüzemeltem egyet, részben át is néztem. Van esetleg valami amire figyelni kell, vagy rossz tapasztalata valakinek?

Hozzászólások

Hello

Zimbra volt, de SOGo + Postfix és pajtásai (Amavis, Dovecot, ClamAV, sieve, ...) lett belőle. A Zimbra valamivel többre képes, cserébe lassabb volt, sokkal több erőforrásba került és nem mondanám azt, hogy könnyebb volt az üzemeltetői élet mellette.

Én nehézkesnek éreztem, minden máshol van, mint ahol várnám, de ez már megint üzemeltetői oldal.

Ha az ügyfelelknek nincs olyan igénye, amit csak azzal lehet teljesíteni, akkor én az említett másik megoldást választanám.

Mi már elég régóta használunk zimbrát, több főverzió váltást is csináltunk már, végig az openszosz verziot használtuk... tudnék mesélni... Anno meg a magyar localizacioval is gondok voltak, es lokalizalgattuk is picit.

Vannak betegsegei az biztos amik meg tudjak keseriteni az uzemelteto es adott esetben felhasznalo eletet is, OS verzional a tamogatas nyilvan minimalis, voltak gondok amikkel forumhoz fordultam es vegulis jott segitseg de eleg lassan. Vannak bugkoveto rendszerukben hibak amik sose akarnak megjavulni, meg az nekem hatalmas fajo pont hogy debiant dobtak tamogatott oprendszerekekbol.
Mi nagyon sok részét használjuk nem csak sima levelezést, címjegyzéket. Naptárat aktívan, arra külön kis küldő programunk van ami lekérdezi és feldolgozza a naptárjába felvitt dolgozói bejegyzéseket és azokból statisztikákat készít. Az email megosztási rendszerét is masszívan kihasználjuk, meg a terjesztési listákat is...

Nézz meg szerintem több megoldást arra amire neked kell a cucc, mi az amiben a Zimbra több/jobb többi megoldásnál és abból neked mi kell(het).

Erőforrásban sok kell neki az tuti, opensource verzionak a mentése is rémálom, ha nem ad semmi pluszt ami neked kell és masik rendszer nem tudja akkor...

Szia!

ISPConfigot használok levelező szerverekhez, évek óta gond nélkül megy ( szokásos Postfix, Dovecot és társai ). Könnyen kezelhető, van hozzá Roundcube kiegészítés amivel user szinten beállítható ami kell. Ahova nem kell több ott tökéletes.

Viszont saját cégünkben, pár üzemeltetett helyen jó lenne a naptár, címjegyzék. SOGo is fut egyik helyen, 2-es verzió már jó pár éve.

Van leírás, videóm és minden ami kell openchange-hez is. Nincs kedvem, időm reszelni. Lassan remélhetőleg kell kollégát keresni, akkor tudjon ő is hozzányúlni.

60-80 postafióknál több nem futna egyik példányon sem. Ha kell kompletten VPS-el együtt le tudom menteni, saját fizikai vason futnak.

Van olyan része amiért azt mondanád, hogy bele se vágjak mert szívás van vele? Vagy együtt lehet élni az ismert hibákkal? Illetve van-e jobb ötlet?

Valaki esetleg tájékoztató jellegű árakat tud mondani a fizetőshöz?