Letilthatják a torrenteket Windows 10-en

Több torrentoldal megvonta a támogatást a Microsoft új operációs rendszerétől az új biztonsági beállítások miatt.

http://www.origo.hu/techbazis/20150824-windows-10-letilthatjak-torrent-…

Ez valóban igaz? Történt azóta valami a témában?

Hozzászólások

Én még nem találkoztam ezzel a problémával, bár a cikket ismerem.
Azért azt megjegyezném, hogy már a Windows 7, 8 is küldött adatokat, és az Office-okban is volt/van telemetria, csak ott még nem foglalkozott vele a közönség, annyira.

"Értem én, hogy villanyos autó, de mi hajtja?"

A témában azóta sem történt semmi és egészen addig nem is fog, amíg előszőr meg nem történik egy ilyen tiltás.
Win7-8-8.1-re legújabb frissítésekkel (minden figyelmeztetés nélkül, ez mondjuk megérne egy misét) ugyanúgy betelepülnek a win10-ben automatikusan beépített "mindent hazaküldök az ms-nek" cuccok, úgyhogy ennyi erővel win7-től felfelé minden verziót blokkolhatnának a torrentoldalak.

miért, nem elég ha az utorrent nem árulja el a trackernek, hogy win10-en fut? Egyáltalán a torrent kliens elárulja ezt? Nem arról van szó, hogy a webes felületet nem lehet majd elérni? Nem mint ha ott nem lehetne egyszerűen akármi más UA stringet hazudni... :)

Mert szerinted majd foltozzák a réseket, ha találnak egyáltalán? Ki tudja hogy a fejlesztők mennyire értenek a kódoláshoz biztonsági szempontból. Szerintem hiba megelőlegezni azt, hogy az új verziókkal mindenképp tömődnek be biztonsági lyukak.

Torrent kliens amúgy is gáz, mert millió helyről fogad idegen hálózati csomagokat. Minimum sandbox-ban engedném csak futni.