Spam levelek továbbküldésének tiltása Postfix+SA

Üdv,

Van egy Postix+Amavisd+SA felállású mailserverem. Itt vannak mailboxok, melyekre be van állitva automatikus forward. A problémám az, hogy az összes levelet továbbitja - ahogy kell. Azt szeretném, hogy a SPAM-nek minősített levelekre ne fusson le a továbbküldés.

Ez megoldható kulturált módon?

Előre is köszi

Hozzászólások

Alapvetoen eleg nehez, mert ugye eleve fel kell ismerni, hogy spam, es az mar eleve problemas. De tegyuk fel, hogy ez megoldott, akkor megteheted azt, hogy kozbe iktatsz egy policy daemont, ami a az X-Spam-Flag headert megnezve tovabb engedi a levelet vagy sem. Eximben ezt konnyebb, ott egy ACL-lel meg lehet valositani.

Altalanossagban erdemes elkerulni a kulso forwardokat ha lehet, ugyanis a gmail pl jellemzoen mas szuro algoritmussal mukodik mint a tobbiek, es ennek kovetkezteben a nalad atcsuszo spamekre kaphatod a buntipontokat. Ha ez nem opcio, akkor legalabb tedd kulon IP cimre az ilyenek kikuldeset.

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears
Development Lead @ IXOLIT

Pont ez az alap problémám, hogy a bejövő levelek spamnek vannak minősítve, meg is kapják a header módositást és nem is kerülnek az inboxba, hanem a spam mappába. Viszont a gond az, hogy a postfix nem az inbox mappára alkalmazza a forward szabályt, hanem magár a bejövő levélre. Ezáltal szemrebbenés nélkül továbbitja (pl gmailre) a 100+ pontos viagra reklámokat módositott spam headerrel.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Amavis után.

Bejövő levél -> Amavisd -> SA -> Mailbox -> Forward (Postfix Virtual Alias). A spam levelek pedig nem is kerülnek be az inboxba, hanem egyből a Spam mappában landolnak (IMAP folder)
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

én az első fiókra beállítanék egy szűrőt, így mielőtt a beérkezettbe jönne, megszűri és nem küldi tovább