APC Back UPS CS 350 fura hiba tftp-n (igen, ott)

Fórumok

Sziasztok!

Van egy vas, amire rá lett dugva egy öreg, de még a célnak megfelelni látszó ups. Üzembe helyeztem, apcupsd-t feltettem, az alap konfigot belőttem rajta, hogy lássam megy-e, tudok-e vele kommunikálni. Úgy néztem megy, gondoltam akkor finomhangolom. Még mielőtt bármit csináltam volna kiderült egy kezdetben teljesen más forrású dolognak látszó probléme: nevezetesen a gépen levő tftp timeoutolt a kliensek oldaláról (néha még a localhostról is).

Nem tűnt összefüggőnek a kettő, de amint az ups-t lehúztam a gépről (mert ugye az egyetlen változás a gépen ez volt, kezdtem ezzel), megszűnt a probléma. Látott már valaki ilyet? Nem hálózati hiba globálisan, hanem csak a tftp-n vehető észre (ssh pl nem szakad meg, letöltés se, stb). Állok csak és pislogok, hogy logban semmi és egy _ups_ okoz gondot a tftp-nek? (jó, gondolom nem csak annak, de valamiért azon jön ki a hiba egyáltalán)

Valakinek van efféle tapasztalata?

Hozzászólások

Bármi megtörténhet... Nekem volt egy szerverem ami 1-2 naponta random csonttá fagyott amíg egy APC ups mögött volt. Amint csak simán bedugtam a konnektorba tökéletes lett. Ráadásul csak a táp volt egy idő után rádugva az usb-t lehúztam, mert úgy voltam vele hátha ott szed össze valamit. Nem ott szedett.
Elment a szervizbe->visszajött és jó lett.
"Az a gyanús ami nem gyanús!"

--
Rózsár Gábor (muszashi)

igen az ups-volt szervizben. :)
Kis pénz kis foci. Ha nem költenek rá, akkor számolni kell leállással, adatvesztéssel stb. Meg kell mondani, hogy ez ezzel jár. Ha azt választják nem, akkor tudomásul veszik a kockázatot is.
Ilyenkor legyen mentés a teljes rendszerről (az amúgy is) hogy ha kifingik a fájlrendszer, akkor onnan gyorsan helyre lehessen állítani és napi mentés az adatokról is (az amúgy is) szintén megelőzendő az adatvesztést.
Aztán hátradől és vár. :)

--
Rózsár Gábor (muszashi)

alapjában véve egyetértünk, de ezen változtatni nem nekem kell ugye. most játszogatok az ups-sel egy kevésbé veszélyes környezetben (értsd nem éles, de tartalmilag azonos, viszont csak teszt kliensekkel, ami közel sem azonos mennyiségű mérést ad ugye). átdugtam a kiemetet a pc felé egy másik likba (csak egy vasat lát el), a csatlakozóit "megtisztítottam", stb. jelenleg nem tudtam reprodukálni a reggeli horrort. amennyiben 1-2 napig tünetmentes, akkor megy vissza élesbe. ha ott is így marad, akkor vagy x-akta, vagy több dolog véletlen egybeesése (nem hiszem) és lehet többet sosem látom. mindenesetre több, mint frászt hozott rám ezzel.

--
xterm