Munin-node nincs grafikon.

Fórumok

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy frissítettem a munin-t és azóta nincsenek grafikonok csak a kép helye. http://kepfeltoltes.hu/120613/bug_www.kepfeltoltes.hu_.png

Dist: Debian Wheezy

További érdekesség, ha a kép urljét nézem akkor
http://xxxxx.xx/cgi-bin/munin-cgi-graph/localdomain/localhost.localdoma…

De abban a könyvtárban nincs is cgi-bin. Mi lehet a megoldás?

Előre is köszi.

Hozzászólások

Hm a legutóbbi frissités (1.4.7.1-re, EPEL repo) az összes pluginra mutató linket törölte, grafikon volt csak nem frissült. Nézd meg a changelog-ot mi változott és a releváns bug report-okat.

Ellenőrizd, hogy fent van-e a munin és a munin-node is, illetve ez utóbbi fut-e?
Keresd meg a pluginokat és próbáld meg lefuttatni, mit adnak eredményül.
Indítsd el a munin-node-t, telnetelj bele és add ki a list parancsot, aztán kezdd el lekérdezni az egyes plugineket.
Ellenőrizd, hogy az /etc/munin/plugin.conf.d/munin-node fájl tartalmát, megvannak-e a megfelelő jogosultságok a futtatáshoz.

Linuxscripting

A munin (a grafikonrajzolo, "munin" csomag, masneven munin-update, munin-graph, munin-html) ket uzemmodban tud dolgozni:

- grafikont legeneral
- cgi

ezt allitani lehet (elfelejtettem hol, gondolom /etc/munin/munin.conf)
a hibauzeneted ugy nez ki, mintha a squeeze -> wheezy atmenet kornyeken megvaltozott volna a munin defaultja, es most cgi uzemmodban megy.
Viszont a hozza tartozo kornyezet (webszerver stb) nincs beallitva.

nincs cgi uzemmoddal tapasztalatom.

/var/log/munin/* ? Esetleg apache log? Nekem eddig mindig sikerult megtalalni az okat. (volt, hoyg asszem /var/cache/munin helyett /var/www/munin-ba ment a cucc vagy hasonlo es az apache ala meg az elozo volt linkelve)
--
http://www.micros~1

Sziasztok,

Nem csinálok neki újat. Egy pár gépre tettem munint, de most elakadtam. Debian sqeezre feltettem a munint, és a munin-node-t, és az apache2-őt, meg amit rántott magával az apt. A munin.conf-ba felvettem a hostokat, az /etc/apache2/sites-available alá felvettem szintén a megfelelő confog fájlokat. Apache2 restart megvolt, de egyszerűen nem kreál semmit a /var/cache/munin/www alá, tök üres ez a dir. Ha bemásolok egy index.html-t, akkor ezt le tudom kérdezni másik gépről, tehát az apache ok. Vki tapasztalt már ilyet?