Hogyan kössem rá helyesen a vga-t a tápegységre átalakítóval?

Sziasztok!
Van egy FSP 400-60APN típusú tápegység a gépemben és veszek hozzá egy új videókártyát(Zotac GTX550) amihez kell molex 6pin PCIE átalakító.
Mivel a tápegység címkéje szerint a +12 voltos ág 2 részből tevődik össze a 2 molex 4pin áganként különböző +12-es ághoz fut vagy mindkét molex ág 1 közös +12 voltos ágba fut be?
Ha a 2 molex ág a különböző részbe fut be akkor én így gondoltam el a bekötést, hogy egyenletesebb legyen a terhelés a videókártya irányából a tápegység felé és ne csak az egyik részt terheljem meg nagyon, hanem mindkét +12-es rész egyformán kapjon terhelést, vagy mégis helyesebb úgy?
Szétszedni nem akarom a garancia miatt.

Hozzászólások

Én is voltam ilyen dilemmában, de a reszelgetés helyett a végén vettem inkább egy rendes tápot. Mondjuk nekem sokkal rosszabb tápom volt eredetileg és a videokártyám is többet igényel, mint amit te tervezel venni, nekem nem volt igazán választásom.

Mindenesetre örök mondás, hogy a jó gép alapja a jó táp. Szerintem a videokártyának dedikált külön ág lenne a legjobb megoldás.

--
trey @ gépház

Új tápot még nem akarok venni, sok időt töltöttem a vga kiválasztással rengeteg teszteredményt megnéztem azzal kapcsolatban is melyik mennyit fogyaszt és igyekeztem meghatározni a tápegység felső tűrési határát, hogy melyik az a vga amit még elbír(attól egy kicsit visszább választottam).
Valóban ez reszelgetés, de míg stabilitási vagy egyéb probléma(pl. a táp hűtése túl hangossá nem válik nyáron) nem áll fent addig marad ez a táp.

Mindegy hogy kötöd be, mert azok a molex csatlakozók 1 ágon vannak, a másik ág az a 4 pines két sárga, két fekete vezeték, ami az alaplapra csatlakozik.

Az első megoldás annyiban jobb hogy kevesebb áramerősség megy át 1-1 kábelpáron, kevésbé melegszik fel a táphoz közelebbi 4pin csati, stb.
Viszont ez az fsp táp nemigazán erre van kitalálva. Bár simán el fogja vinni mivel jó minőségű cucc de rendesen ad neki egy ilyen kártya. A helyedben beneveznék valami nagyobb tápra.

http://prohardver.hu/teszt/uj_fsp_tapok_az_alvegen/nyomtatobarat/teljes…

http://www.legitreviews.com/article/1688/1/

A prohardveres cikk és a képek szerint a két táp azonos felépítésű, csak a "szürkéből" kihagytak pár (pl a PCI-E) csatlakozót.

A második cikk alapján, amennyiben hasonló procid van, kb 250W-os fogyasztást produkál a gép. Nálam is kb ennyit eszik (220W tops) a Phenom II 955 + HD6850. Egy EA-380-al hajtottam idáig, most váltani fogok egy pár éves Seasonic S12-re.

A Molex csatkakozókat jól nyomd össze! Ne csak a műanyagot, hanem a tüskéknek nyomj utána egy kicsit csavarhúzóval az apa oldaláról. Érdemes lehet az anya molexet egy kicsit összenyomni csavarhúzóval, ha már használva volt.

Amennyiben két Molex csatlakozód van, kösd két ágra, nagyjából azonos távolságra a táptól, hogy egyenletesen oszoljon a terhelés (ezt már mondták feljebb is).

Én ennek a videókártyának a gyengébb(nem APM-os) változatát vettem a kisebb fogyasztása miatt.
Nekem is Phenom II van csak 550 x2. Emellett 1 sata vinyó és egy dvd író van, 2 ddr3 ram egy Gigabyte Ma770T ud3 lapon.

"A Molex csatkakozókat jól nyomd össze! Ne csak a műanyagot, hanem a tüskéknek nyomj utána egy kicsit csavarhúzóval az apa oldaláról. Érdemes lehet az anya molexet egy kicsit összenyomni csavarhúzóval, ha már használva volt. "

Köszi, ez meglesz. Ezekkel a csatlakozókkal régebben is volt érintkezési problémám hosszabb távon(a régebbi gépemnél), ha megint előjön ez az átalakítónál kicserélem csokira(vagy összeforrasztom a kábeleket). :)