microSD-USB - read-ONLY

Hi,

Van egy a Noname markaju microSD-USB adapterem, ami minden gepben / operacios rendszeren read-only-kent jelenik meg barmilyen kartyat teszek bele. A mikroSD-n nincs kapcsolo, szoval ez nem lehet gond. Az adapter hardware-ebol sok nem latszik, egy "leontott" chip + 3 SMD kondi meg 2 ellenallas valamint az erintkezok, a forrasztasok rendben vannak, azt gondolom a vassal nem nagyon lehet problema. Bar regen vettem, ugy emlekszem akkor meg mukodott rendesen. Lehet esetleg az atalakito flash-eben valami amit at lehet irni es megtortent? Valami driver atirhatta? A gugli nem igazan segitett...

Talasztalt mar valaki ilyet? Van esetleg megoldas? Vagy kuka (mondjuk, ha nem is lehet megoldani, mindenkepp erdekelne, hogy mitol lehet ez)?

/sza2

Hozzászólások

Szerintem nem készítenek külön chip -et Micro SD kártyaolvasóba. Ergó a read-only switch kezelési képesség a tiédben is ott van. Véleményem szerint ez hibázhat. Vagy nyák hiba, koszolódás, vagy döglött elektronika tűnnek lehetséges oknak. Az első kettő javítható, bár egy rendes nagyító (vagy mikroszkóp) nélkül elég esélytelen.

Buta kérdés: több kártyával is próbáltad?

van némi tapasztalatom az interneten rendelhető selejtes kártyákkal kapcsolatban... már már szórakozás szintjén űzöm, hogy vajon mikor tudok vásárolni egy 32GB-os microSD-t?! Eddig 13 alkalommal rendeltem a világ különböző pontjáról, különböző típust. A végeredmény a Kingston-ra már majdnem fel lehetett írni 5GB-ot! Az átlag a 3GB volt előtte. Szóval a történet úgy néz ki, hogy megrendelem a kártyát -már előre röhögök-, be a gépbe, telefonba, stb. aztán elkezdek rámásolni 30GB-ot. Nem elég csak a fájlokat, több mélységben kell mappákat is, így hamar kiderül, hogy mennyire szar a kártya. A vicc, hogy a legtöbbször felmegy a kártyára az adat, aztán reconnect után eltűnik és csak pár százalék marad meg. Sokan megszívhatják mert megveszik ezeket, berakják a telefonba, mentik a dolgaikat és lehet, hogy fél évig észre sem veszik, hogy selejtes amit vettek.. De mikor eléri a kritikus méretet az adatmennyiség, még az is eltűnik ami előtte rajt volt, vagy csak olvasható lesz a kártya és rakat "törött" fájlal.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu