( doc | 2010. 12. 27., h – 20:35 )

nem vallasi fanatizmusrol van szo, hanem arrol, hogy az Android nem a gyarto/forgalmazo-gyarto telefonja-gyarto oprendszere rendszerben mukodik. ebbol adodoan nem realis ugyanazt elvarni tole, amit egy valoban igy mukodo felallastol. nekem sem azert van androidom, mert 'fanatikus' vagyok, sot, mivel kb. 90%-ban OSX-et hasznalok, az iPhone elegge adta volna magat, de jobban megnezve kiderult, hogy baromira nem tudja azt nyujtani amit a leendo telefonomtol elvarok

"A Google-nak meg meg kellene követelni a gyártóktól, hogy a megjelenés pillanatában legyenek készen ők is a frissítésekkel,"
nem hiszem hogy ez realis elvaras lenne, raadasul mennyi ideig kellene a gyartot arra kotelezni, hogy akar tobb eves telefonokat (tobb tucat tipusrol van szo!) tamogassanak folyamatosan, ahogy kijon az uj rendszer? amig egy gyartonak osszesen ketto tipusu telefonja van, ez nem gond, de ennel siman egy nagysagrenddel tobb tipusrol beszelunk
raadasul a vicc az, hogy nem csak a gyarto a saras. a topicban mar sokat emlegetett X8-as frissitese erre a legjobb pelda: tudtommal a Telenoros X8-akra meg mindig nincs android 2.1 hivatalosan (persze attol meg felrakhato ra ugyesen), pedig a fuggetlenekre mar regen kijott, es ha jol tudom, a Vodas es T-s keszulekek is mar hetekkel ezelott megkaptak a frissitest (bar lenyeges csuszassal a fuggetlenekhez kepest)

"Nem, az Android egy remek mobil operációs rendszer. Viszont a frissítési koncepciója valóban szar."
pl. OTA? :) erre azt fogod valaszolni, hogy akkor legyen kotelezo minden telefonra ennek a lehetosege, amivel en egyet is fogok erteni ;) attol most tekintsunk el, hogy ez valoszinuleg nem fog megtortenni (ld. a fenti, szolgaltatofuggo szopatast, stb)

-
Slackware current / OSX Snow Leopard