[Megoldva] RTL+ Ubuntu Linux alatt (jelenleg) nem megy, miért?

Korábban működött, de most nem indulnak el jelenleg a videók: https://www.rtlplusz.hu/

Lassú az oldal, ha rá is tudok nyomni egy videóra, akkor is csak tölt és nem megy a lejátszás. Ubuntu Linux, próbáltam Firefox és Chrome alatt is, minden frissítve. Cookie-t, gyorsítótárat töröltem de nem oldja meg. Korábban ez gond nélkül ment. DRM engedélyezve van.

Ez náluk átmeneti szerverhiba, vagy nálam van a probléma? Másnál működik?

Frissítés: átmeneti szerverhiba lehetett, mert nem állítottam át semmit, és mostmár megy. Csak kíváncsi voltam rá, hogy nálam vagy náluk van-e a hiba, de már megoldva.

Hozzászólások

Nem megy. Biztos sikeres frissítésen eset át! :)

trey @ gépház

Frissítés: átmeneti szerverhiba lehetett, mert nem állítottam át semmit, és mostmár megy. Csak kíváncsi voltam rá, hogy nálam vagy náluk van-e a hiba, de már megoldva.

Megmondtam, Kolosi frissített :D Egyébként meg kibertámadásssss!!!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 05. 01., sze – 14:32

nem lehet h megkoveteli a Widevine L1 -et most mar? (mar ha Win alatt amugy megy) Asszem a telekom tv go is megkoveteli mar egy ideje.

 

Szerk: Win alatt megy. Akkor lehet ez tortent.

Természetesen csak 720p-t enged Linuxon a Widevine plugin. Ennek is örülni kell, mert BSD-ken meg nem is megy, csak linuxos vagy wine-os emulációs réteggel.

Androidos telókon is nagyon szór, procitól is függ, hogy milyen felbontást enged. Mármint nem a proci teljesítményétől, hanem hogy hitelesített proci-e, ami rajta van a Widevine listáján. Ha nincs, akkor cseszheted, csak 360-480p körül megy.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nekem csak az alap előfizetésem van, az csak 720p-t ad, és az jön is az összes browserrel Linuxon, amivel próbáltam (Firefox, Edge, Chrome, Vivaldi). Az 5.1-es hang viszont csak a Windózos desktop klienssel (meg talán Win-en Edge-el) megy alapból.

Van mind a Firefox, mint a Chrome kiegészítők között olyan, ami azt ígéri, hogy 1080p-t is össze lehet hozni. Nálam ez azt jelentette, hogy már választható az 5.1 hang is, és a bitráta is a duplája lett, de maradt a 720p.

Én próbáltam FullHD-s előfizetéssel, és Linux alól akkor is csak  720p-t enged. Nem a böngészőtől függ. Az OS-től. Egyszerűen a Netflix leboltolta az Apple-lel, MS-tal, hogy csak Windowson és Mac-en lehet szabadon nézni akármilyen felbontásban, mint exkluzív funkció, a többi platformon korlátozza a Netflix, egyszerűen szerveroldalról. Telókon még a procik és TPM szintjén is szabályozva van, lásd részletek.

Sokáig volt egyébként Firefox és Chrome addon rá, ami kitrükközte Linux alatt az 1080p-t legalább, de a Netflix állandóan eltörte, variált valamit, hogy ne működjön. Én az ilyen és hasonló szemétségek miatt mondtam vissza a Netflixet. Tényleg sokat szarakodtak, elmozgattak sorozatot, amit néztem, és nem tudtam befejezni, meg sokszor volt, hogy ingázás közben néztem volna telón előre letöltött tartalmat, de azt se engedte nézni, valami 1043 vagy mi a tök hibakóddal, többször egymás után. Úgy voltam vele, hogy azért nem fizetek, hogy szivassanak.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A Samsung TV-men sem megy, össze kellett madzagolni a Win11-es laptoppal, hogy nézhessük.

A Szintézisnek saját mindenen is remekül futó DRM rendszere van? 

Nyugtass meg , hogy az NVI-nek soha nem vittetek semmit mert megmagyarázná a ma délutánt. :)

De igazából csak az érdekel, hogy egy szakmai "veteránnak" miért okoz ez (aka minden DRM szar) meglepetést 2024-ben.

Ez olyan mintha a Szintézist hasonlítád az a Google-hoz vagy az Apple-hoz de tudom , hogy ez amúgy nem zavar. ;) Amúgy úgy rémlik , hogy a Netflix 480p hozta anno a Vero 4K-n , az HBO Go-t nem próbáltam, de ha mindkettő hozza Linux alatt már legalább a fullhd-t megkövetlek :)

Még mindig nincs retekklubos rokonom ;)

Gyerekek!

gemonon válasza: NEM BAJ, ha nem megy az általatok pénzért fizetett RTL FOS Linuxon, ne reklamáljatok, mert  ....  figyeljetek jól .... a Szintézis kisebb mint a Google.

Bazmeg, beszarok! :D

Az ország legnagyobb kereskedelmi TV-je, évi 7 milliárd EURÓS árbevétellel :D 

Te egyébként mi a holdkóros faszért kevered ide mindig a Szintézist? Valami személyes sértettség ez? Gyere, sírd el, meghallgatlak! Sőt, szólok az érdekedben, hátha tehetek valamit ...

trey @ gépház

Szerencsére semmi közöm nincs Szintézishez sem , abból tudom ítélni amit a CIO-juk itt lenyom (full politics, no szakma) az alapján pedig remélhetőleg nem is lesz.

Amúgy is csak hasonlat volt, bár tényleg túlzó :) 

De te hasonlítottál egy hazai streaming szolgáltatót a Netflix / HBO Go-t hoz ha azt is el kell magyarázni ezt neked mint CIO-nak ,hogy miért gáz akkor tényleg baj van. 

Szerinted ugyanolyan infra van a Retekklub most mögött mint egy Netflix/HBO Go/ Amazon prime mögött? Komolyan?

Ahhoz képest, hogy állítólag 19,5 éve vagy itt regisztrálva, nem vagy tisztában azzal, hogy mennyi szakmai kontentet tettem itt le az asztalra. Három lehetséges verzió van:

  • nem te vagy a fiók mögött a kezdetek óta
  • szándékos troll vagy
  • értelmi képességek

A többi nyomorod, ahogy védeni próbálod az RTL amatőrködését, szánalmas. Kérjenek receptet máshonnan, ha maguktól nem megy. Az ügyfél joggal vár el normális működést.

Az, hogy te megmagyarázod, hogy az normális felhasználói élmény pénzért, hogy valaki nem tud egy okostv-n probléma nélkül megnézni egy RTL szart, ahhoz egy Windows 11 laptop kell, valahol szánalmas és ha már szakmáról volt szó, kajak szakmaiatlan. Mintha öreganyám érvelne.

PS: sosem voltam CIO

trey @ gépház

Hol védtem a retekklub szolgáltatását? Abba álltam bele , hogy te a Netflixel/HBO Go-hoz hasonlítgatod (ami azért nagyon nem ugyanaz a szint).

Szerintem azt sem írtam sehol, hogy szerintem normális felhasználói élmény, nevezhetnék egyszerűen magyarnak (mert ott van például a Telekom TVGO vacka azt se fogod nézni okostv-n mert nincs hozzá Android TV-s kliens azaz van de a csak a sajátmárkás (átmatricázott :)) kínai Amlogic dobozukon megy). És szerintem több előfizetőjük van mint a rétegigényű Retekmostnak.  

Gondolom van rá valami féle szolgáltatási szerződés amiben gondolom le van fektetve miért vállalnak felelőséget, gondolom ezt az előfizető elfogadja amikor szerződik a céggel.

Életemben nem volt retekmost vagy ezek szerint már plusz előfizetésem, de egy gyors google ezt dobta:

XI. Szavatosság és felelősség

  1. Nem szavatoljuk, hogy a Szolgáltatásokba történő regisztráció, belépés, előfizetés, a Szolgáltatások letöltése, vagy a Szolgáltatások használata mindenkor zavartalan, megszakítás- és hibamentes lesz, úgyszintén nem szavatoljuk, hogy bármely, a Szolgáltatásokon megjelenő, vagy az ezeken keresztül elérhető anyag mindenkor hiba, vírus, illetve bármilyen egyéb káros tartalomtól mentes lesz, továbbá nem vállalunk felelősséget az internetkapcsolatod minőségéből, hibájából, megszakadásából eredő szolgáltatás-kimaradásért, a Szolgáltatások igénybevételéhez szükséges eszközeidben előforduló hibák vonatkozásában.
  2. Kizárjuk a felelősséget bármilyen pontatlan információból, zavarból, a Szolgáltatások elérhetetlenségéből, letöltéséből, használatából, regisztrációs, illetve előfizetési folyamatból vagy egyéb eseményből eredő közvetlen (pl. számítógép meghibásodása) vagy közvetett károkért (pl. elmaradt haszon), ugyanakkor mindent megteszünk a gyors adatcsere, valamint a legjobb minőségű kép-és hangminőség érdekében. Ennek megfelelően vállalod, hogy a Szolgáltatásokat kizárólag saját felelősségedre használod, a Szolgáltatásokban található anyagokat kizárólag saját felelősségedre tekinted meg.
    Az esetleges Szolgáltatás szünetelés (ideértve egyebek mellett az esetleges regisztráció, illetve előfizetési lehetőség szünetelését is) esetén mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Szolgáltatás mielőbb újra elérhető legyen, de nem vállalunk szavatosságot a helyreállítás tekintetében.

https://www.rtlplusz.hu/altalanos-felhasznalasi-feltetele

Elfelejtettem múltkor írni, pedig azért jöttem a topikba, hogy az ilyen időleges nem működésekre magyarázat lehet, hogy vagy a kliens vagy a szerver oldalán el van állítódva a pontos idő, dátum.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)