Közeledik a Debian GNU/Linux 5.0 életciklusának vége

Címkék

Moritz Muehlenhoff (jmm@) egy előzetes figyelmeztetőt küldött tegnap a debian-security-announce levelezési listára, amelyben arra figyelmeztetett, hogy a Debian GNU/Linux 5.0 (kódnevén "lenny", vagy ahogy még ismert "oldstable") közeledik életciklusa végéhez. A figyelmeztető szerint a lenny biztonsági támogatása két hónapon belül véget ér.
A Debian projekt 2011. február 6-én adta ki a Debian 6.0-t (kódnevén "squeeze"), így a felhasználóknak és a disztribútoroknak egy év áll(t) a rendelkezésére arra, hogy frissítsék régi telepítéseiket a jelenlegi stable kiadásra. A részletek elolvashatók itt.

Hozzászólások

ahh, nem álltam át nyáron squeezere, és most meg már jó volna, csak kinek van erre ideje :|

Köszi az infót, hogy figyelmeztettél! :)

Lenny, vagy nem Lenny? Ez itt a már nem kérdés...

Van, ahol még woody-t használok...

szeva all!

nem rég frissítettem lennyt squeezere. csont nélkül megy minden, nincs probléma semmivel. viszont egyetlen zavaró tényező még is akadt, a grub1-ről grub2-re való update után (ill teljes distro upgrade), mind a kettő grub menü betöltésre kerül. nem találtam leírást, vagy csak nem vagyok "kereső képes", arra hogy hogyan lehetne a grub1 egyet letörölni vagy inaktívvá tenni, h csak a grub2 legyen. mielőtt az éles vason kipróbáltam volna csináltam egy teszt környezetet vmware-ban hasonló módon dist-upgrade, majd grub2 install után remove grub1, és aztán nem is indul a rendszer, hiába fent a grub2. szóval itt akadtam le. éles rendszer mint ahogyan írtam müxik, nem is lett evvel a dologgal macerálva, csak azért mégis.
biztos valami triviális dolog maradt figyelmen kívül ami nekem nem tűnt fel. ebben kellene egy kis help.
köszi.

Kezdetekben vala az unstable, majd innen migralodanak volt csomagok testingbe, mely egyszercsak befagy, es hasrautes-szeruen stable lesz belole. Majd ez tamogatott lesz kovetkezo stable kiadasa + 1 evig.

De ezutan sem szunik meg teljesen, csak archivalodik.

Mindez menet kozben neha valtozhat, de nem szokott.

--
|8]

Még használom a Potatot, a konyhában. :-)

hú basszus, ideje frissíteni a fateromék gépét. :)

Én is ezen gondolkodom. Mindkét nagyszülőnek (mármint gyerekeim nagyszüleinek) Lenny-je van.
A bökkenő a régi ATI FireGL 5200...
Addig is a sajátomon életemben először adtam ki: apt-get dist-upgrade. (előtte külső hdd-re egy rsync -avx /)
Várom a végét...

----
Hol van a kígyónak farka? Minek annak az a nagy karkötő?