ATI Catalyst™ 10.1 Proprietary Linux x86/x86_64 Display Driver

Címkék

Megérkezett a idei év első zárt forrású, proprietary ATI videokártya eszközmeghajtó-programja 10.1 verziószámmal. Ahogy a videokártyáknál lenni szokott, legfőképp a legújabb, vagy az aránylag új kártyák tulajdonosainak érdemes minden alkalommal frissíteni. A meghajtócsomag a következő X.Org verziókkal használható: 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4.

[ Letöltés | Kiadási megjegyzések ]

Hozzászólások

- XV alatt nincs tearing.
- XV alatt nincs alapértelmezett kb +10% brightness.
- Kaffeine XV kezelése nem fagyasztja meg a gépet.
- Több X szerver nem fagyasztja meg a gépet.
- X szerver lelövése majd elinditása és közben konzolváltás nem fagyasztja meg a gépet,
- Többmonitoros mód működik és nem fagyasztja meg a gépet.
- Nincs szívás az új kernelek támogatásával.
- Nincs szívás az új X szerver támogatásával.

Nyilván nem mindegyik kártyával jön elő az összes hiba, de nekem sikerült már minddel találkozni. Ha neked stabilan megy fglrx-szel amit szeretnél, akkor örvendezz, mert a kiválasztottak közé tartozol. :)

Az opensource driver kártya támogatása nem fog megszűnni a néhány évnél öregebb kártyákhoz.
Az ATI simán dobta a 3-4 évnél idősebb kártyákat, és nem is szándékozik hozzájuk drivert írni (még winre sem). Most ennél nagyobb kiszúrást a vásárlókkal nem nagyon tudok elképzelni.

Szerintem száljunk le lassan az atiról. Anno azt mondta a fejlesztő közösség, hogy csinálunk magunknak drivert, csak adjanak (gyártók) elég dokumentációt. ati adott. (1-2 apróság hiányzik már csak)

Szerintem 1-2 év és el lehet felejteni végleg az fglrx-et.

>>: sys-admin.hu :<<

Nos én is megpróbáltam az xorg-os drivereket de nagy lebőgés volt. Egy hd 3200-as kártyát akartam beizzítani 2d-re és kompizra xubuntun(9.10), de a sima radeon-nal nem volt 3d,(2d igen). A radeonhd-vel ugyan volt 3d de a fél asztal eltünt asztal váltáskor, illetve baromi csúnyák voltak az effektek. Pedig a huppon közölt leírás alapján csináltam. Ja és mindkettő fagyogatott. És ekkor jött a 10.1-es driver. Feltettem azóta minden ok. Egyenlőre. Úgyhogy van még hova fejlődni. De a végső konklúzió SOHA TÖBBET ATIT. Na.

Kíváncsi vagyok valaha támogatottá válik -e a videókártya ki/be kapcsolása hivatalosan. A win7 driver egészen kezes ebből a szempontból...

Nos engem kellemes csalódás ért. Feltettem a laptopomban lévő ATI mobility 3650HD-hoz.
Compiz-t használok és a videó lejátszásakor elég nehezen nyitotta meg az smplayer-t, illetve mikor full képernyőre tettem ki, akkor kicsit megakadt. Most egész gyorsan vált és gyorsan nyitja meg a lejátszót is...

milyen régóta szivatja az ati (amd) a linux-os népet. intel csinálta jól :)

Letöltöttem a legújabb X300-as drivert a honlapról. Akkorát fagyott, mint egy ház, se kép, se hang.
Meg kellett keresnem egy régebbi OpenSuSE 11.1-eset, azt felülvágtam mindent.