Worksforme #929139 - EESZT mobilalkalmazás

Működik. Az más kérdés, hogy ronda, mint a szar ...

Hozzászólások

Őt is Soros mozgatja... Brüsszelből... a migránsokkal küldi a titkos üzeneteket számára... Gyurcsányon keresztül... aki a feleségével viszi el este Szájernek... ő azt már egyenesen Mészáros Lőrinchez továbbítja, aki elballag a focipályához, és a klubház ajtajának lábtörlője alá teszi (esős, rossz időben kisvasúttal megy).

Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy random app developer, aki fejlesztette, fogott egy meglevő keretrendszert, akármit, ami biztosítja ezeket a funkciókat és c&p belebaszta. Ez volt a legegyszerűbb.

Mit csodálkozunk ezen, amikor gyakorlatilag az user app-ok "fejlesztése" 99%-ban  így néz ki 2021-ben?

trey @ gépház

Trey ezt nem fejlesztik, valaki hozzátákolt valamit a meglévő EESZT MobilToken apphoz (és azért van randomizált PIN ;))

A bejelentkezés alatti mobiltoken gomb nagyon kafa egyébként, bármilyen PIN-t megeszik és PIN-től függően dobálja a tokeneket (amivel én legalábbis úgy tippelem, hogy a szerencsétlen állampolgár úgysem tud mit kezdeni, hisz a szakrendszerbe való belépéshez kell :))

Bocs, ha nem voltam egyértelmű, én a tákolást hívom pol. korrekt nyelven fejlesztésnek. Láthatod is, kettővel feljebb kifejtettem.

A részletek nem érdekelnek, én már hetek óta járok edzeni, kávézóba stb. a kártyámmal, tul.képpen leszarom ezt az appot.

trey @ gépház

Fix kiosztásnál publikus helyen, a készüléket takarva, úgy, hogy nekem sem kell látnom, be tudom írni a PIN-em, pl. a banki appba kb. 1 mp alatt. Ez ilyen random kiosztásnál nem oldható meg. Muszáj a képernyőnek láthatónak lennie. Ez egyáltalán nem biztonság felé mutató ötlet.

Akkor elmagyarázom... Ha valaki látja, hogy nyomkodod a pin-padot, és jobb fent, bal középen, fent középen, jobbra lent, akkor jó esélye van annak, hogy 3429 a kód. Viszont ha a számok random vannak elhelyezve, akkor meg nem lehet a kézmozgásból következtetni a bevitt kódra.
Nem véletlen, hogy beléptetőknél, pláne kamerás megfigyelőrendszerek által látható helyeken ezt használják.

Csak ide tök felesleges ez. Ki a francokat érdekel más vakcina adatai? 
Vagy vannak olyanok akik ülnek a villamoson és skubizzák, hogy valaki ép most lép be megnézni az oltási adatait (amúgy egyébként miért tenne bárki is, nem olyan érdekes az) és jól lelesi a kódot a mozdulataiból?

Nagyjából igen :-) Láttam olyan ajtózárat, ahol ilyen módon volt védve a pin-pad, mert az épület belső kamerarendszere simán rálátott az ajtóra - viszont az LCD-s pin-padon megjelenő számok már nem voltak leolvashatóak a felvételen. Jelen esetben tényleg ágyúval verébre ilyen megoldást alkalmazni.

Nem tudom ki fejlesztette. De szerintem minden pénzt megért.