Foodpr0n

 ( trey | 2019. május 17., péntek - 18:36 )

Nincs itt semmi informatikai, menj tovább!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ezekkel jól is lehet lakni?
Sosem értettem ezeket a kajának nevezett pacákat a tányéron.
Mi az ilyeneket kérdezés nélkül bedobjuk a mosogatógépbe, piszkos tányér címen.

+1

egy ilyen fesztivalon sok mindent meg lehet kostolni, ha mindenbol oriasi adagot adnak akkor gyorsan telitodsz.
engem inkabb az erdekelne, hogy egy-egy ilyen adag mennyibe fajt? (nyilvan sejtem hogy nem egyetemista penztarcara van szabva az ar, csak a nagysagrendre vagyok kivancsi)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Pontosan tudom, mert mindent mobillal fizettem, így jött róluk visszaigazoló SMS.

A japán menü + sakés víz 5300 Ft
A marhafartő 2800 Ft (Onyx)
Nokedli 1500 Ft (Babel)
A szendvics 1490 Ft (Costes)
Hal, quinoa + sajttorta 4200 Ft (Costes)

Viszont, ezzel megkóstoltál 3 Michelin-csillagos helyet:

Onyx = 2 csillag
Babel = 1 csillag
Costes = csillag

(ja, plusz 4000 Ft beugró, benne volt egy boros pohár, meg néhány kupon sörre, borra, üdítőre, szendvicsre stb.)

--
trey @ gépház

Bazz, aszt hittem ezek az adagok ingyen kóstolónak voltak kitéve.
Max 500 Ft-ot adnék ezek darabjáért.
Na itt látszik, hogy az emberek már nem tudnak mit csinálni jómódjukban (ne vedd magadra, általánosban mondtam :) )

Teljesen jól mondtad, jó dolgomban mentem ide. ;)

--
trey @ gépház

Ezt csak a prosztóságod mondatja. Tény, hogy nem értek egyet Trey néhány "urizáló" hozzászólásával (lásd óra téma), viszont a gourmet kajákat ne hasonlitsuk már az üzemi menzához!
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ráadásul ez még nem is urizálás, ennyi vagy több pénzt éttermenként elverne, ha egyesével beülne megkóstolni, hogy hogy főznek. Abból ráadásul hetente lehetne blogot írni :D

Aki szereti a gasztronómiát, annak évente egy alkalommal kellene lennie 15 ezre erre. Én csak azért utaztam 260 kilométert, hogy megkóstoljam ezeket az ételeket.

Pizzán nevelkedett IT huszároknak nyilván ez fura.

BTW: a minőségi alapanyagok miatt a kisebb adagok tápértéke nem ugyanaz, mint a junk food-é. Jól lehet itt is lakni. De ez valóban nem a zabálásról szól.

--
trey @ gépház

A fine dining-ot egészen pontosan addig tartottam faszságnak,amig ki nem próbáltam...
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Így szokott ez lenni.

--
trey @ gépház

Nem tudom..voltam mar olyan fine dining etteremben, ahol 12 fogasos degusztacios menut szolgaltak fel, finom volt, alairom, de azzal egyutt, hogy kulonosebben nem eszem sokat, bizony ehes maradtam. Ami oriasi baj, mert jollakni megyek barmilyen etterembe.

Én meg voltam olyanban, ahol a 6 fogásos után alig tudtam felkelni az asztaltól. Pedig hidd el, tudok enni.

--
trey @ gépház

Pedig hidd el, tudok enni.

A korral ez is elmúlik :) (vagy inkább :( )
--

Korrekt árak szerintem. Az ilyen rendezvényeken a belépővel nem értek egyet. Ez olyan, mintha kimennék a Szigetre és külön a koncertekre is fizetnék belépőt.

Én se értek vele egyet, de sajnos ez a realitás. Hétvégén néha így is iszonyatos tömegnyomor van, ha nem lenne belépő, akkor valószínűleg _sokkal_ több ember jönne ki megkóstolni csak 1-1 kaját, teljesen kezelhetetlen lenne.

lehetne proli-check a bejáratnál, és csak a sznobokat/felső 1%-ot engednék be. Tömegnyomor egyből megoldva.
--

Szerintem a belépő azért kell, hogy a látogatószámot normál szinten tartsa.

--
trey @ gépház

Jaja, egy jó hagymás vér hagymakarikákkal a tetején sokkal jobban néz ki.
-.-


[új] - No rainbow, no sugar - [új]

Megvan annak is a helye. A sarkon van egy hurka-kolbászos. Rákívánok arra is néha.

--
trey @ gépház

Nem parasztbendőnek való az ilyen étel az tény. Ez másról szól.

--
trey @ gépház

én utálok enni, nekem ezek a tökéletes adagok.

Mosogatógépbe mi? A fene az urizálós jódolgodba! Aztán utána meg megy a sírás-rívás mé' van ennyi patkány a csatornákban, meg minek az a pakskettő! :D

Megetted a tanyert?

Nem. Kibasztam a kukába.

--
trey @ gépház

Afrikában éheznek.

De szafarizhatnak gyakran. Én lehet, hogy sosem jutok el Afrikába.

--
trey @ gépház

Ha nem dobnád ki az ételt, akkor lenne rá pénzed! :P

De legalább az lebomlik!

--
trey @ gépház

Afrika is.

Nem nagyon értem ezt az afrikázást, most ez mi is?

--
trey @ gépház

Az igazi széljobberek szoktak így "érvelni"

Hát, ha egy afrikai majom hátba rúg egy köztiszteletben álló idős embert, ott nem nagyon kell a szavakat megválogatni. Afrika alján tegnap gerincen rúgtak egy idős embert ok nélkül. A tetején meg turistákat robbantottak fel. A közepén etnikai tisztogatások folynak. Törzsi harcok miatt nőket csonkítanak meg, fiatalok ezreit ölik meg. Hadurak nyomorgatnak népeket. Hosszasan tudnám még sorolni.

Ez a Afrika.

(Tudom, most jön a "de nem minden afrikai" és általánosítasz nóta, de ezzel ne fáradj. Utazz oda sokat, élvezd!)

--
trey @ gépház

Hm. ez durva. Olvastam erről máshol korábban. Arnold azt mondta, hogy nem is vette észre a rugást, csak miután megnézte a videót. https://www.theguardian.com/film/2019/may/18/arnold-schwarzenegger-kick-south-africa

“I thought I was just jostled by the crowd, which happens a lot. I only realized I was kicked when I saw the video like all of you. I’m just glad the idiot didn’t interrupt my Snapchat.”

Azt hitte, hogy meglökték, gyakori a lökdösődés a rajongók közt. De itt arról volt szó, hogy egy tróger két lábbal, a levegőben lerúgta a hátát. 71 évesen az ember ebbe bele is halhatna. Csak a kondijának köszönhette, hogy a majom nem tett benne kárt.

https://twitter.com/Schwarzenegger/status/1129768197094346753

--
trey @ gépház

Igen, azon csodálkozok, hogy miért írta azt, hogy lökdösésnek vélte, amikor a videon látszik, hogy elég durván megrúgták. Ráadásul annyira nagy tömeg se volt ott. Olyan mintha nem akarná, hogy nagy ügy legyen belőle és ezért beszél úgy róla mintha semmiség lenne. Pedig láthatóan nem az volt.

"Olyan mintha nem akarná, hogy nagy ügy legyen belőle és ezért beszél úgy róla mintha semmiség lenne"

Mert valoszinuleg pontosan ezt szeretne..

Olyan események alapján általánosítottál egy egész kontinenst ami a világ bármely táján megtörténhet.
Az igaz, hogy etnikai tisztogatások folynak, de gyakran ezek az értékes földterületek miatt folyik. Többek közt gazdag európai cégek állnak a háborúk finanszírozásában. Ez Európa. Sokkal egyszerűbb kirakni egy linket, hogy ezek a négerek mint sem tájékozódni a témában. De te indulatokat akarsz gerjeszteni.
Csúsztatsz. Ez Afrika. Ez is Afrika.

Jaj, hát az értékes földterületek miatt történik? Akkor az egész más :D

--
trey @ gépház

Attol a tenyek meg nem valtoznak, bar csinaljak csak, igy is tul sokan vannak.

A terminátorok?

Hogy mi? :)

Ehető tányér alá is kell valami, már ha nem a kezemben hordozva eszem meg ami benne van, szóval értelme nem sok van. Meg egy ilyen fesztivál nem arról szól, hogy fél kiló kenyérrel lakjál jól.

Az alabbi agymenes miatt kerdeztem csak :)
https://hup.hu/node/164300?comments_per_page=9999

akkor most megették vagy kidobták a tányérokat? :)

Nem tudom, én nem kukáztam. Ahogy feljebb említettem, én kibasztam a szemétbe.

--
trey @ gépház

Azert jo lett volna ha bizonyitod a masik postban felvetett elmeleted, hogy milyen jo, mert majd megeszik...

Szép kaják, a sajttorta kiváltképp, de arra a habos dologra (Tőkehal, fekete quinoa, dashi, gochujang) nem tudnék kajaként gondolni. Pláne mióta egy hete pont ugyanilyen habosat okádott mellettem egy kutya. :(

Kifejezetten Jenő haláért mentem ki, kíváncsi voltam, hogy milyen ételt tesz az asztalra egy olyan séf, aki külföldön szerezte a csillagját. Nem csalódtam. Az ilyen habokat - pl. szója - gyakran megtalálod a fine dining étlapon. Eleinte én is furán néztem rá. Ma már nem.

--
trey @ gépház

en utalom az ilyen tomegrendezvenyeket, szoval koszi a tudositasert, maskor is johet!
(az mar a szakacsokat minositi szerintem, hogy nagy dolognak szamit naluk, ha normal alapanyagokbol es odafigyelessel keszitenek valamit -> rendesen elvegzi a valasztott munkajat...)

A zárójeles részhez +1.

Oda jussunk el, hogy normális "bisztró" étel legyen kis hazánkban. Azaz ha bemegyek egy random kisvendéglőbe (na jó mondjuk 10-ből 9-szer, kóklerek mindig lesznek) és kérek egy borjúpaprikást galuskával és uborkasalátával, akkor a borjú helyett ne pulykából legyen a hús, a galuska ne mikrózott/mirelitből kiolvasztott hanem friss legyen, és az uborkasaláta se ázzon előtte 3 napig a paprikás ecetes lében. Ennek csak egy része az, hogy jaj mennyibe fog ez akkor kerülni, a másik részéhez csak odafigyelés kell.

Majd akkor, ha a magyar gyomornak nem 2-3 ember adagja lesz "elég" és hajlandó lesz erre egy sajtburger menü áránál többet költeni (nem ma).

--
trey @ gépház