Foodpr0n

Nincs itt semmi informatikai, menj tovább!

Szép Submariner Jenő, de a hal volt a nap fénypontja! pic.twitter.com/QSIrLNAN6x

— Gabor Micsko (@gmicsk0) May 17, 2019 #onhup

Azért kaptam ezeket a macaronokat, mert NFC-s mobilfizetéssel adományoztam a Kézenfogva alapítvány részére #gourmetfesztival pic.twitter.com/KYgwNTfxH9

— Gabor Micsko (@gmicsk0) May 17, 2019

BBQ Marhafartő - Onyx #gourmetfesztival pic.twitter.com/OYa5Hu2so2

— Gabor Micsko (@gmicsk0) May 17, 2019

Szarvasgombás "tojásos nokedli" - Babel #gourmetfesztival pic.twitter.com/StLvFuBq4y

— Gabor Micsko (@gmicsk0) May 17, 2019

A Sushi Sei menüje - Osuimono halerőleves selyemtofuval, Spenótos lazac uramaki, Dango desszert #gourmetfesztival pic.twitter.com/B84wBFc7G7

— Gabor Micsko (@gmicsk0) May 17, 2019

Sake "víz" #gourmetfesztival pic.twitter.com/xrMM7z5IFJ

— Gabor Micsko (@gmicsk0) May 17, 2019

Rácz Jenő - Tőkehal, fekete quinoa, dashi, gochujang #gourmetfesztival pic.twitter.com/w7vBikrj7R

— Gabor Micsko (@gmicsk0) May 17, 2019

Rácz Jenő sajttortája #gourmetfesztival pic.twitter.com/yhfgZcmz5t

— Gabor Micsko (@gmicsk0) May 17, 2019

Costes szendvics + "Pohár sör" (paradicsom leves és hab) #gourmetfesztival pic.twitter.com/RYxUiP1kkn

— Gabor Micsko (@gmicsk0) May 17, 2019

Hozzászólások

Ezekkel jól is lehet lakni?
Sosem értettem ezeket a kajának nevezett pacákat a tányéron.
Mi az ilyeneket kérdezés nélkül bedobjuk a mosogatógépbe, piszkos tányér címen.

egy ilyen fesztivalon sok mindent meg lehet kostolni, ha mindenbol oriasi adagot adnak akkor gyorsan telitodsz.
engem inkabb az erdekelne, hogy egy-egy ilyen adag mennyibe fajt? (nyilvan sejtem hogy nem egyetemista penztarcara van szabva az ar, csak a nagysagrendre vagyok kivancsi)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Pontosan tudom, mert mindent mobillal fizettem, így jött róluk visszaigazoló SMS.

A japán menü + sakés víz 5300 Ft
A marhafartő 2800 Ft (Onyx)
Nokedli 1500 Ft (Babel)
A szendvics 1490 Ft (Costes)
Hal, quinoa + sajttorta 4200 Ft (Costes)

Viszont, ezzel megkóstoltál 3 Michelin-csillagos helyet:

Onyx = 2 csillag
Babel = 1 csillag
Costes = csillag

(ja, plusz 4000 Ft beugró, benne volt egy boros pohár, meg néhány kupon sörre, borra, üdítőre, szendvicsre stb.)

--
trey @ gépház

Ezt csak a prosztóságod mondatja. Tény, hogy nem értek egyet Trey néhány "urizáló" hozzászólásával (lásd óra téma), viszont a gourmet kajákat ne hasonlitsuk már az üzemi menzához!
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Aki szereti a gasztronómiát, annak évente egy alkalommal kellene lennie 15 ezre erre. Én csak azért utaztam 260 kilométert, hogy megkóstoljam ezeket az ételeket.

Pizzán nevelkedett IT huszároknak nyilván ez fura.

BTW: a minőségi alapanyagok miatt a kisebb adagok tápértéke nem ugyanaz, mint a junk food-é. Jól lehet itt is lakni. De ez valóban nem a zabálásról szól.

--
trey @ gépház

Hát, ha egy afrikai majom hátba rúg egy köztiszteletben álló idős embert, ott nem nagyon kell a szavakat megválogatni. Afrika alján tegnap gerincen rúgtak egy idős embert ok nélkül. A tetején meg turistákat robbantottak fel. A közepén etnikai tisztogatások folynak. Törzsi harcok miatt nőket csonkítanak meg, fiatalok ezreit ölik meg. Hadurak nyomorgatnak népeket. Hosszasan tudnám még sorolni.

Ez a Afrika.

(Tudom, most jön a "de nem minden afrikai" és általánosítasz nóta, de ezzel ne fáradj. Utazz oda sokat, élvezd!)

--
trey @ gépház

Hm. ez durva. Olvastam erről máshol korábban. Arnold azt mondta, hogy nem is vette észre a rugást, csak miután megnézte a videót. https://www.theguardian.com/film/2019/may/18/arnold-schwarzenegger-kick…

“I thought I was just jostled by the crowd, which happens a lot. I only realized I was kicked when I saw the video like all of you. I’m just glad the idiot didn’t interrupt my Snapchat.”

Azt hitte, hogy meglökték, gyakori a lökdösődés a rajongók közt. De itt arról volt szó, hogy egy tróger két lábbal, a levegőben lerúgta a hátát. 71 évesen az ember ebbe bele is halhatna. Csak a kondijának köszönhette, hogy a majom nem tett benne kárt.

https://twitter.com/Schwarzenegger/status/1129768197094346753

--
trey @ gépház

Igen, azon csodálkozok, hogy miért írta azt, hogy lökdösésnek vélte, amikor a videon látszik, hogy elég durván megrúgták. Ráadásul annyira nagy tömeg se volt ott. Olyan mintha nem akarná, hogy nagy ügy legyen belőle és ezért beszél úgy róla mintha semmiség lenne. Pedig láthatóan nem az volt.

Olyan események alapján általánosítottál egy egész kontinenst ami a világ bármely táján megtörténhet.
Az igaz, hogy etnikai tisztogatások folynak, de gyakran ezek az értékes földterületek miatt folyik. Többek közt gazdag európai cégek állnak a háborúk finanszírozásában. Ez Európa. Sokkal egyszerűbb kirakni egy linket, hogy ezek a négerek mint sem tájékozódni a témában. De te indulatokat akarsz gerjeszteni.
Csúsztatsz. Ez Afrika. Ez is Afrika.

akkor most megették vagy kidobták a tányérokat? :)

Szép kaják, a sajttorta kiváltképp, de arra a habos dologra (Tőkehal, fekete quinoa, dashi, gochujang) nem tudnék kajaként gondolni. Pláne mióta egy hete pont ugyanilyen habosat okádott mellettem egy kutya. :(

Kifejezetten Jenő haláért mentem ki, kíváncsi voltam, hogy milyen ételt tesz az asztalra egy olyan séf, aki külföldön szerezte a csillagját. Nem csalódtam. Az ilyen habokat - pl. szója - gyakran megtalálod a fine dining étlapon. Eleinte én is furán néztem rá. Ma már nem.

--
trey @ gépház

en utalom az ilyen tomegrendezvenyeket, szoval koszi a tudositasert, maskor is johet!
(az mar a szakacsokat minositi szerintem, hogy nagy dolognak szamit naluk, ha normal alapanyagokbol es odafigyelessel keszitenek valamit -> rendesen elvegzi a valasztott munkajat...)

A zárójeles részhez +1.

Oda jussunk el, hogy normális "bisztró" étel legyen kis hazánkban. Azaz ha bemegyek egy random kisvendéglőbe (na jó mondjuk 10-ből 9-szer, kóklerek mindig lesznek) és kérek egy borjúpaprikást galuskával és uborkasalátával, akkor a borjú helyett ne pulykából legyen a hús, a galuska ne mikrózott/mirelitből kiolvasztott hanem friss legyen, és az uborkasaláta se ázzon előtte 3 napig a paprikás ecetes lében. Ennek csak egy része az, hogy jaj mennyibe fog ez akkor kerülni, a másik részéhez csak odafigyelés kell.