Csak, hogy legyen valami (ne túl nagy) tétje a figyelésnek

Kapcsolódik: 1 bitcoin (1 BTC) értéke 2030-ban tippem szerint az alábbi intervallumban fog mozogni

Hozzászólások

Leírnád hogyan vetted? (Kin keresztül, milyen adatokat kellett megadni, stb.)
Engem eddig az tartott vissza az ilyen kriptovalutáktól, hogy gyanús kereskedőkön át lehet megszerezni őket és túl sok érzékeny adatot akarnak elkérni.

Coinbase.com -> regisztráció -> 2 faktoros auth beállítása: mobiltelefon SMS (meg kell adni egy érvényes mobilszámot) -> valamilyen személyes okmány beszkennelése és feltöltése (pl. jogosítvány) -> deposit (meg kell adni: név, lakcím, irányítószám) -> deposit letétele: OTP-s SEPA utalás egy észt bankba (ők adják az adatot, neked nem kell megadni semmit) -> deposit beérkezésének megvárása (kb. 19 óra) -> BTC vásárlás

Ha nem akarsz utalni, akkor opció még egy 3D Secure-os MasterCard (vagy hasonló tudású Visa), aminek az adatit megadod. Az utalás bizonságosabb abból a szempontból, hogy nem kell banki adatot kiadnod. Ott viszont meg kell bíznod a bankban, kedvezményezettben.

--
trey @ gépház

Inkabb azt mondjatok meg, hogyan szabadultok meg tole...;)

Elokerult.az elveszettnek hitt btc-m, meg kene valnom tole...;-0

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nincs a fórum ellen semmi, ha meg tudod oldani a bizalmat. Én idegennek nem utalok előre pénzt, ő nem küld előre BTC-t. Személyes találkozás nekem nem bolt, ezért nem megyek Bp-re. Győrben nekem ok lenne a személyes, de itt meg nem tudtam eladót.

Szóval a legmegbízhatóbb és leggyorsabb ez volt.

--
trey @ gépház

Lehet, hogy van ilyen. De elég problémás a nagyfokú volatilitás. Hogy oldod meg, hogy ki milyen árfolyamon veszi át, adja át a cuccot? Erre vannak a broker oldalak, amik gyorsan bonyolítanak és a vételi szándék jelzésekor x ideig (néhány perc) tartják neked az árfolyamot.

--
trey @ gépház

Nem tudom, hogy ez megérné-e. Maga az infra üzemeltetése és a vele való vesződés ráfizetés lenne. Olyat tudok elképzelni, hogy van egy megbízható személy, akiben mindenki megbízik és rajta keresztül intézed. Viszont akkor még mindig ott a kérdés, hogy az adóhatóság felé hogyan számol el az illető a rajta átfolyó pénzzel.

--
trey @ gépház

szerintem az adóhatóság felé való lejelentés mindig is önkéntes alapon működött (tehát a vevő/eladó eldönti hogy belerakja-e az adóbevallásába). alapvetően a koncepció azon alapszik, hogy 10%+ összeget kérnek azok az oldalak amik ezzel foglalkoznak, szóval ha az oldal nem is 0.5%-ot, hanem 2%-ot csippant le, akkor is sokkal jobb deal.

ofc a jutalékról számla kerül kiállításra, működésileg ugyanaz mint bármelyik online fizetéssel foglalkozó szolgáltatás.

mekkora piaca lehet ennek, hogy olyan vészes infra szükségleltessen amit ne érné meg ebből fedezni?:)

Azért a bankszámlán megforduló pénz nem az a dolog, amit önkéntesen kellene bevallani.

Nem tudom mekkora forgalma lenne egy ilyen oldalnak. Én nem becsülöm nagyra. Ráadásul egy ilyen szolgáltatást nyújtó oldalnak ki kell építeni egy megbízható brandet, az meg munka.

Ráadásul, ahogy lejjebb írták, vannak olyan megoldások, amik ezt kiválthatják.

--
trey @ gépház

ha van ami kiváltsa, akkor ok:)

viszont a bevallás dolgot nem teljesen értem. jelenleg magyarországon te vallod be a saját adódat és azt írsz rá amit akarsz. ha beírod hogy neked nem volt semmi egyéb jövedelmed (pl bitcoinból szerzett pénz), akkor te azt nem vallottad be. ez nem legális, de ettől még nincs senki aki ezt felülbírálja, kivéve persze ha kapsz egy ellenőrzést.

ugyanez igaz igazából minden bevételre, ingatlan kiadás, fusi munka, bármi...

szamtalan escrow services van, a rendszer mar eleg regen tamogatja: elkuldod a coint egy specialis cimre, onnan csak akkor lehet tovabbkuldeni ha legalabb ketten alairjak (vevo+escrow mert az elado megkapta az ellenerteket, vagy elado+escrow mert a vevo eltunt).

de hamarosan mar ez se kell, vannak mar olyan transakciok ahol nemkell az escorw, es egyik felnek se kell megbiznia a masikban, megis megcsinalhato a trade (az LN-nek is ilyen tx-ek az alapja)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Mitől lenne más jövedelem, mint akármi? A nyereség után kell adózni. Pl. részvényárfolyam nyereségnél is kell. Mondjuk az annyival jobb, hogy a veszteséget leírhatod az adóból (vagy legalábbis így volt régebben). Ennél ilyen nincs.

--
trey @ gépház

"Mitől lenne más jövedelem, mint akármi?"

Mitől lenne jövedelem? Nem elvégzett munkáért cserébe kapom a pénzt, hanem ellenértékért.
Én eddig úgy gondoltam rá, mint valutaváltásra.
Ha megpróbálom máshogy nézni, akkor kereskedelem, eladok és veszek valamit.
Jövedelemnek tuti nem.
Jövedelemnek számít a részvények értékesítése/vétele is?

"Mitől lenne jövedelem? Nem elvégzett munkáért cserébe kapom a pénzt, hanem ellenértékért. "

Mert, amikor a pénzed lekötöd és kamatot kapsz rá, ott milyen munka van? Semmilyen. Származik belőle bevételed? Származik. A kamat. Kell utána fizetni adót? Kell. SZJA-t. Személyi jövedelemadó.

Ugyanez van értékpapírnál is:

http://adozasrolerthetoen.blog.hu/2017/05/15/az_arfolyamnyereseg_es_a_t…

A Bitcoin után kell adózni:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/hogyan-adozzunk-a-bitcoin-nyer…

"Hasonlóan áll a kérdéshez a magyar adóhivatal is: a hatóság gyakorlatában a bitcoinból eredő nyereség a társasági adó rendszerében pénzügyi műveletből származó jövedelemnek minősül és ekként adózik. Több dilemmát vet fel a bitcoinból származó jövedelmek kezelése a személyi jövedelemadó szempontjából. Mivel azonban az ilyen jövedelem sem árfolyamnyereségnek (hiszen a bitcoin nem értékpapír), sem ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó bevételnek nem tekinthető, így az egyéb jövedelemként adózik - és azon

az szja-n túlmenően 19,5% egészségügyi hozzájárulás is fizetendő."

--
trey @ gépház

igen kell. igaz nalunk eleg elb*szott szabalyozas van: bar eu valamelyik birosaga mar kimondta hogy bitcoint az fizetoeszkozkent kell kezelni, de hat nekunk ezt meg nem sikerult atvenni, hiaba vagyunk benne az euban. :(

igy jelenleg "egyeb jovedelemnek" szamit (hiaba tradelsz, meg novekszik az arfolyam, stb). Valami "onallo tevekenysegbol szarmazo jovedelem" a hivatalos megnevezese. az osszes bevetel 78%-a az adoalap, ebbol kell 15% szja-t meg 22%-os ehot fizetni. persze mindez maganszemelykent.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!