1 bitcoin (1 BTC) értéke 2030-ban tippem szerint az alábbi intervallumban fog mozogni

 ( carlcolt | 2018. február 7., szerda - 12:17 )
0, mert matematikailag levezethető hibát találnak a protokollban
29% (82 szavazat)
1 BTC < $0.01 (de a protokoll sértetlen, technikailag továbbra is létezik és total 21 000 000 BTC van)
18% (51 szavazat)
$0.01 <= 1 BTC < $1
7% (20 szavazat)
$1 <= 1 BTC < $100
9% (25 szavazat)
$100 <= 1 BTC < $1000
5% (13 szavazat)
$1000 <= 1 BTC < $10 000
6% (18 szavazat)
$10 000 <= 1 BTC < $100 000
8% (23 szavazat)
$100 000 <= 1 BTC < $1 000 000
5% (15 szavazat)
$1 000 000 <= 1 BTC < $10 000 000
3% (8 szavazat)
$10 000 000 <= 1 BTC < $100 000 000
1% (2 szavazat)
$100 000 000 <= 1 BTC < $1 000 000 000
2% (5 szavazat)
$1 000 000 000 <= 1 BTC
6% (17 szavazat)
Összes szavazat: 279

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Lazán kapcsolódó kérdés:

A HUP meglesz-e még 2030-ban, hogy emlékezhessünk erre a kérdésre?

BTW: fogalmam sincs, de azért biztos ami biztos, egy kisebb összegért vettem* most, hátha majd valamikor meggazdagszik valaki belőle. ;)

Wishful thinkingben: 1 000 000 000+ USD

(* folyamatban, ha a bankok is úgy akarják napok kérdése csupán :D)

--
trey @ gépház

Na jó de lesz-e még értéke akkor a 1 000 000 000+ USD-nak? És ha 10 millió billdollár lesz két tojás?:)

Azert annak, hogy a dollarnak az egeszseges inflacion tul barmilyen jellegu elmozdulasa lesz nagysagrendekkel kisebb az eselye, mint annak, hogy a bitcoinnal tortenik ez.

2030 még nagyon távoli időpont. BTC-ből nem lehet korlátlan mennyiséget nyomtatni, dollárból igen. Mindkettő értékének háttere a hit. Csak az a kérdés melyiknek vannak ügyesebb papjai:)

"BTC-ből nem lehet korlátlan mennyiséget nyomtatni"

A hupkon szavazok 23%-a szerint de. A tobbseg meg ilyenekben rajuk hallgat. Ennel kevesebben ertik a monetaris rendszer szabalyait.

A dollárnak ma még több papja van, ebben egyetértek.
A mostani BTC valószínűleg összefügg a tőzsde megzuhanásával. Ismert tény, hogy a BTC vagyon jelentős része kevés kézben összpontosul. Ha közülük csak egy most látta alkalmasnak a pillanatot arra, hogy jelentős mennyiségű BTC-t dobjon a piacra azoknak akik részvényekből BTC-be próbálnak menekülni, már elég is egy ilyen árfolyameséshez.
A dollár érték kilátásai 2030-ra elég rosszak. Stabil dollár mellett nem állhatna az Apple értéke már ezer milliárd dollár közelében. Akinek van vagyona már évek óta szabadulni próbál a dollártól és például az Apple részvény sokkal biztosabb értékálló papír mint a dollár. Maga az Apple is saját papírjait fogja vásárolni a mostanában repatriált hatalmas dollárhalomból.
Hiperinfláció dollárnál azért esélyesebb 2030-ig mert abból BTC-vel ellentétben korlátlan mennyiséget lehet nyomtatni. Ha pedig megzuhan a dollár a mainál is nagyobb fokozatra kapcsolják a dollárnyomdákat. Ebben pedig nincs megállás a teljes értékvesztésig.
Ha 2030-ra BTC és más kriptopénzek veszik át a dollár helyét a mindennapi kereskedelemben az csak a kisebbik rossz az amerikaiaknak. Rosszabb esetben Mao bácsival fognak fizetni kettős valutarendszerben mint Oroszországban a 90-es években.

1971 előtt 35 dollár volt 1 uncia arany ára.
Ma 1343 dollár 1 uncia arany ára.

"Maga az Apple is saját papírjait fogja vásárolni a mostanában repatriált hatalmas dollárhalomból."

Ennek semmi köze ahhoz, hogy mit gondolnak a dollárról, ez egy módja a pénz visszajuttatásának a részvényesekhez, csökkentve a részvénykínálatot nő a részvény árfolyama. Nem mellesleg osztalékkal ellentétben adómentes.

"Ha pedig megzuhan a dollár a mainál is nagyobb fokozatra kapcsolják a dollárnyomdákat."

Semmi köze a kettőnek egymáshoz, az amerikai gazdaságnak jó az olcsó dollár, de ha mégsem lenne az, akkor nem olyan módon avatkoznának be, ami ellentétes hatást ér el...

"1971 előtt 35 dollár volt 1 uncia arany ára. "

Gratulálok, fix áras időszakot hasonlítasz szabadárassal.

"ez egy módja a pénz visszajuttatásának a részvényesekhez"

Általában rossz üzenetnek tartják, mert negatív üzenetet közvetíthet visszavásárlás. A társaság nem tudja új sikeres projektekre vagy a meglevők sikerességének növelésére fordítani a pénzt. Mégis ez a legjobb amit a társaság tehet ha alacsonyak a növekedési kilátások és magas a jövedelmezőség. Így képtelenség hatékonyan újra jól befektetni az időközben felhalmozott pénzt.
Az Applenél most szerintem nem ez a helyzet. Túl sok a repatriált pénz, amit politikai nyomás hatására visznek haza. Ennyi pénz még Apple szintű eredményességgel sem lehet értelmesen elkölteni. Dollárban tartani pedig nagyon nem éri meg. A legjobb most a saját részvények vásárlása. Amelyek sokkal értékesebbek és értékállóbbak a dollárnál.

"Semmi köze a kettőnek egymáshoz, az amerikai gazdaságnak jó az olcsó dollár"

Mostanában minden gazdaságnak jó az olcsó nemzeti valuta. De én másra utaltam. Piaci zuhanás pánikreakciókat vált ki. Egy ponton túl nincs más választása az érintett országnak mint felpörgetett pénznyomtatással enyhítse átmenetileg a válságot. BTC-nél amellett, hogy nincs központi irányítás a rendszer felépítése zárja ki ezt a lehetőséget. Ha most zuhan a BTC akkor sem lesz hirtelen nagy mennyiség kibányászva. Ez lényeges különbség.

"Gratulálok, fix áras időszakot hasonlítasz szabadárassal."

Jól jellemzi a pénz értékének változását.

Nyilvan hisz a bitcoin nem is penz hanem aru a viselkedese alapjan. Csak penznek hivjak mert jobban hangzik az egyszeru nepeknek.

Kivéve, ha kihúzzák mögüle az olajat.

> Sol omnibus lucet.

Meg akkor sem tudna akkorakat ugralni, mint a BTC

Nem ugrálna hanem stabilan esne a nulla felé ha az olajat kivennék mögüle.

Ja hogy debil vagy. Bocs, akkor az előző válaszom meg sem történt.

Flufferke, attól hogy csúnyát írtam arról akinek a farkát naponta szopkodod még nem lesz igazad.

12 év? Szerintem lehet, hogy lesznek államilag megengedett (Bitcointól különböző) kriptopénzek, a Bitcoin meg érdeklődés hiányában visszaszorul a feketepiacra, esetleg onnan is ki.

Úgy vélem nagy pénzek fognak állni kriptopénzekben, de nem hiszem hogy éppen a Bitcoinban.

Szerintem nincs az a demokratikus állam, ami megengedné a tőle független pénzt. Maximum a kampányban. :)

2030-ban lesz dollár? :-)

Jó jó ez a bitcoin téma, de mennyivel menőbb volt már tegnap az a piros autó az űrben :)
--
♙♘♗♖♕♔

+1

És abból mi marad 2030-ban?:)

a hátsó kamerás felvételek ahol háttérben látszott a Föld azok nagyon komolyak voltak. bár most elnézve a fotókat kicsit Űrgolyhók jellegű :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

2030-ban mikor? Januárban lehet 100 000 <= 1 BTC < $1 000 000, február elejére $10 000 <= 1 BTC < $100 000 majd sok éves negatív rekorddal $1000 <= 1 BTC < $10 000 közé is esik, aztán hirtelen páran elkezdik felsrófolni és az év végére lesz az 10 000 000 <= 1 BTC < $100 000 000 is, majd sokan megszabadulnak tőle és a $1 000 000 <= 1 BTC < $10 000 000 zónában fejezi be az évet... Vagy nem.
______________
"If you immediately know the candlelight is fire, the meal was cooked a long time ago."

A Bitcoin (vagy trs.) nem fog eltűnni, mert akkor is használták, amikor még nem ért semmit. Egyszerűen egy működő fizetőeszköz, csak az a kérdéses, hogy milyen széles körben fogják elfogadni. Kisebb üzletek, magánemberek szerintem mindig használni fogják.

1980-ban nem sokan lehettek azok, akik úgy gondolták, hogy 2017-ben nem a német márka lesz a németek törvényes fizetőeszköze. Ennek ellenére elég kevés helyen fogadják már el. Tehát csak óvatosan a jóslással.

A birodalmi márka értéktelenedett el nem az 1980-ban használatos. Én így olvastam.

Én nem az elértéktelenedésről írtam, hanem az euró bevezetés miatt kivezetett német márkáról.

http://bit.ly/2Esmupy

Can you still exchange deutsche marks for euros?
Although German mark notes and coins are no longer legal tender, most of those issued after June 20, 1948 can be exchanged for the equivalent value in euro at Deutsche Bundesbank branches or by post. There is no limit to the amount that can be exchanged and no time limit in which this has to be done.

„nem a német márka lesz a németek törvényes fizetőeszköze."

és

„Ennek ellenére elég kevés helyen fogadják már el.”

Németországban – jelenleg – az euró a törvényes fizetőeszköz. Néhány német pénzintézetben továbbra is [b]beválthatod[/d] a márkát. Nem fizethetsz vele, csak beválthatod!

Illetve, most rákeresve: A régi telefonfülkék elfogadják a régi pénzérméket is. Valamint van néhány kereskedő aki szintén elfogadja még a márkát. Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen árfolyamon számítja át az euróban megadott árakat. De ettől függetlenül nem törvényes fizetőeszköz a német márka.

"Néhány német pénzintézetben továbbra is [b]beválthatod[/d] a márkát."

Nem "néhány német pénzintézetben" hanem a Deutsche Bundesbankban. Nem csak úgy "továbbra is" hanem bármeddig beválthatod. There is no limit to the amount that can be exchanged and no time limit in which this has to be done.

"Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen árfolyamon számítja át az euróban megadott árakat."

Lásd előző linket: http://bit.ly/2Esmupy
On 31 December 1998, the Council of the European Union fixed the irrevocable exchange rate, effective 1 January 1999, for German mark to euros as DM 1.95583 = €1

Ez mind szép, de azon a tényen nem változtat semmit, hogy Németországban most nem a német márka, hanem az euró a törvényes fizetőeszköz. Csak emlékeztetőül: „1980-ban nem sokan lehettek azok, akik úgy gondolták, hogy 2017-ben nem a német márka lesz a németek törvényes fizetőeszköze.”

Lehet azon rugózni, hogy hol és meddig fogadják el, de akkor sem törvényes fizetőeszköz. Jelenleg.

Az általad idézet árfolyam a hivatalos árfolyam, amin a banknak kell váltani. Ez egy kereskedőt semmire nem kötelez. Bármelyik irányba eltérhet tőle.

Az ilyen lmgtfy.com-os url-ek nem sokkal a német márka után kimentek a divatból. Gondolom a mostanában divatos retró jegyében „vetted elő”. :-)

Kiegészítés: Úgy látom erre az url-re nagyon rákattantál, mert máshol is előszeretettel használod.

Olvasd akkor vissza azt is, hogy te mire válaszoltál: https://hup.hu/cikkek/20180207/1_bitcoin_1_btc_erteke_2030-ban_tippem_szerint_az_alabbi_intervallumban_fog_mozogni#comment-2195011

Amit te válaszoltál azzal nem ellenérv. Akinek ma van egy bőröndnyi német márkája amit a nagyapja ásott el a pincében és hagyott rá, az ma is érték. Örökké be lehet váltani.
Ha 2030-ra a BTC pár más kriptovalutával kombinálva egy ma még ismeretlen rendszerben BitGold néven lesz akkor használatos fizetőeszköz, akkor ez hasonló szituáció.

Nem, egy jóslatra válaszoltam. Ugyanis az általad is linkelt hozzászólásban volt egy jövőre vonatkozó kijelentés, amit semmilyen érvvel nem támasztott alá a posztoló. Az utolsó mondatban szerepelt is a „szerintem” szó, ami jelzi, hogy itt egy szubjektív véleményről van szó. Ezzel nincs is baj. És egyelőre úgy tűnik, hogy őt nem is zavarja a válaszom.

Az én válaszom arra vonatkozott, hogy viszonylag rövid idő alatt is történhetnek olyan dolgok, amiket még ma el sem tudunk képzelni, ezért bánjunk óvatosan a jóslatokkal. Ezt a kijelentést egy példával támasztottam alá.

A hozzászólásom lényegének szempontjából (óvatosan a jóslással) lényegtelen, hogy melyik bankban, meddig, mennyiért váltják be a német márkát.

Akkor lapozz fel a lap tetejére! Mi olvashatsz ott:
"1 bitcoin (1 BTC) értéke 2030-ban tippem szerint az alábbi intervallumban fog mozogni"

A téma jóslás, tippelgetés a lehetséges jövőről 2030-ban.
Amit te írtál pedig fatális tévedés, teljesen jogos volt a lmgtfy és ez még a barátságosabb reakció volt "fogalom nélkül" kitételek nélkül:) Ugyanis pontosan lehet tudni mennyiért (DM 1.95583 = €1) pontosan lehet tudni meddig (örökké) pontosan lehet tudni melyik bankban (Deutsche Bundesbank). Gyakorlatilag minden részmondatban tévedtél. Ez kisebb rekord:) Csak egy google kereséssel te is utánanézhettél volna.

Tehát úgy gondolod, hogy a példaként felhozott eset részletkérdéseiben igazad van. Nincs kedvem újra elmagyarázni, úgyhogy inkább feladom a témát.

Búcsúzóul, hogy adjak még egy kis „üzemanyagot” az lmgtfy gyakorlásához (bár ez is részletkérdés a lényeg szempontjából): Mitől függ a régi pénzek árfolyama? Hint: sok mindentől, például a fellelhető példányok számától, a kiadás évétől, valamint az állapottól. De ha valakinek éppen olyan évjáratú példánya van, amit jól el lehet adni, akkor nem fogja kb. fél eurós árfolyamon beváltani azt egy bankban. Például az eBay-en is széles választék található német márkából.

Nagyon fáj beismerned, hogy nincs igazad. De tudod mit, akkor 2030-ra biztosan nagy kereslet lesz egy 2010-es években kibányászott retro BTC-re nem mint fizetőeszköz hanem mind értékes digitális régiség:)

Szövegértésből elégtelen. Fuss neki még egyszer!
goto
--
♙♘♗♖♕♔

Köszönjük Emese!

Bocs, inkább ide.
--
♙♘♗♖♕♔

Feleslegesen erőlködsz pubi! Buta vagy és primitív. Valamint funkcionális analfabéta.

... és 2030-ban visszatérünk ide, hogy kinek a tippje volt a legjobb.

> Sol omnibus lucet.

Egyéb, leírom: 2030-ban már rég nem fogja használni senki, egy-két idősebb emberen kívül a kutya nem fog rá emlékezni. Nem azért nem fogják használni, mert matematikailag törni tudják, hanem csak simán belátják addigra, hogy semmire nem jó, tehát 0 USD-t fog érni.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

A kriptovaluta szerintem egy zseniális találmány, és nagyon sok mindenre jó (most tekintsünk el az olyan dolgoktól, hogy korlátozott a tranzakciók száma, vagy mennyire követhetők le a pénzmozgások). Egyetlen akadálya a terjedésüknek az aktuál politika. Nincs az az ország, államforma amelynek érdeke lenne a kriptovaluták engedélyezése, mivel elveszítené legfontosabb fegyverét, a pénznyomtatás lehetőségét, illetve ezen keresztül az árfolyamokkal és inflációval történő bűvészkedést (ezért nincs nálunk pl. Euro). A bankok szintén ellenérdekeltek a kriptovalutákkal szemben.
Viszont egy olyan országban, ahol a gazdaság az összeomlás szélén áll, és instabil a politikai helyzet (pl. Venezuela, Argentína) könnyen megvetheti a lábát, csak az kell hozzá, hogy elkezdjék pénzként használni (lehessen érte vásárolni).
Hogy ez bekövetkezik-e...

a hozzaszolasod es az alairasod igy egyutt. khmmm... :D

(mellesleg sztem meg fogsz lepodni 2030-ban)

Mi a baj az aláírásával? Egy PH! usertől származó idézet...

PH fórum valami rangos helynek számít? Vagy csak n+1 internetes futóbolond gyűjtőhely?

https://prohardver.hu - nézz körül és dönts! ;)

2030-ban már rég nem fogja használni senki, egy-két idősebb emberen kívül a kutya nem fog rá emlékezni.

VS.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux.

Igaz, de a megjegyzésednek akkor lenne értelme, ha ezt ő állította volna a linuxról, nem egy harmadik fél, akitől idézett, némileg ironikus formában. :)

Off: lol, legutobb tobb, mint 6 eve szoltal hozza barmihez is itt :D mindjart ranezek, a vegen meg kiderul, hogy a bash.hu-t is frissitetted :D

+1 :D Érdemes a többi dátumot is megnézni. Ez az ember tényleg megválogatja a szavait.

-------
It is our choices that define us.

sub
--
ne terelj

Az elmúlt hetekben több cryptopárti is bizonygatta, hogy a bc az nem pénz, hanem az új arany, az új menedékeszköz. Nos hétfőn a részvényeknél nagyobb mértékben esett, valami zavar van a rendszerben.

0, mivel vagy nem lesz emberiség, vagy pénz nem lesz...
A kettő hosszú távon kizárja egymást :) ... és már elég hosszú idő telt el.
;)
--
Avoid hangovers, Stay Drunk!

Vagy, ha már sci-fi, akkor lehet, hogy dollár nem lesz, és BTC-vel fizetünk mindehol natívan. (jó, ez esetleg 2230-ban lesz)
--
openSUSE - KDE user